Vælg en side

Her finder du den første klumme fra sportschef Michele Guarini. Sportschefens klumme vil blive et fast indslag her på det nye b93prof.dk, så du kan følge med i tanker og overvejelser hos ledelsen.

Fremgangen skal fortsættes

Lad mig starte med at gøre status på efteråret og kigge lidt fremad.

Vores mål med efteråret har været at genskabe betingelserne for succes på en række parametre:

Fysikken, det mentale og taktiske.

Hvis man kigger tilbage på de seneste mange sæsoner har det være et udtalt problem, at B.93 spiller god fodbold (det er jo ikke et problem), men svinger meget resultatmæssigt gennem sæsonen. Det er et træningsspørgsmål. For lange pauser og for korte og intense optræningsperioder betyder, at formtoppen varer kort. Ved efterårets fysiske scanninger fremgik det, at hovedparten af vores spillere havde et ”kondital” på niveau med den almindelige mandlige befolkning i samme alder.

Vores spillestil har været naiv og produceret for lidt resultater. Vi har konsekvent angrebet med for mange spillere uden at have styr på holdets balance og tilbageløb. Det resulterede i, at vores modstandere havde lært, at de bare skulle stille sig godt i forsvaret og så slå os på kontra. Resultaterne er således udeblevet. Vi var simpelthen for nemme at slå.

Balancen mellem kammeratskab og konkurrence er også svær. B.93 har i den tid jeg været i klubben været gode til at have en fin stemning blandt spillere, og det kan vi være stolte af. Problemet bliver, når der ikke er den mindste optræk til ballade, når vi taber mange kampe. Vi må ikke blive for flinke og skal sikre, at der er en konsekvens af nederlag, samt at vi får en mere direkte og klar kommunikation fra holdets daglige ledelse.

Trænernes fornemste opgave har været af få rettet op på disse forhold. Aktivitet gennem hele sæsonen med forskellig vægtning af træningsformen vil sikre, at vores samlede potentiale i truppen vokser. Fysikken er afgørende for stabile resultater. Vores spillere vil opleve, at de bliver stadig stærkere og mere konkurrencedygtige. Vi kan se det på de spillere, som prøvetræner hos os – få af dem har det fysiske niveau, som vores egne er ved at få. Vores opstart har været længere og blødere, hvilket giver os en længere og sejere formkurve, men den fulde effekt ses først i næste sæson, fordi der også er en periode med tilvænning, man skal tage højde for.

Vores spillestil er under konstant udvikling, og der arbejdes systematisk og professionelt på at bygge holdets performance op. Vi er begyndt at lukke færre mål ind. Vi er blevet svære at slå, og næste punkt bliver at score flere mål. Det er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Det handler om at få kampene til at tippe til vores fordel.

Hele sidste års målscore var 42–43 og vi fik 36 points fordelt på V:10 U:6 T:14, mens efteråret har givet os en målscore på 16–17 fordelt på V:4 U:7 T:4. Nogenlunde samme udbytte som sidste år, men med bedre forudsætninger for at bygge på. Målet er nu at score flere mål, men holde fast i vores gode balance.

I og med at vi har øget træningsmængden er det blevet en naturlig konsekvens, at vores trup er blevet betydeligt yngre, og det giver os unikke muligheder for at udnytte det formidable arbejde, vores ungdomsafdeling leverer. Sune fra U17 og Michael fra U19 har været fremragende til at supplere vores førsteholdstrup med det ene talent efter det andet, således at vi har mere effekt ud af at kigge på deres arbejde i stedet for at hente spillere ind udefra. De spillere som vi henter ind udefra, skal kunne løfte direkte. Vi prøver så godt vi kan at støtte op om arbejdet med vores unge og forsøger at skrive mange ungdomskontrakter i det omfang økonomien tillader det.

Venlig hilsen

Michele_GuariniSportschef
Michele Guarini
Mobil: 20 44 55 66
mg@fc1893.com