Vælg en side

Vi sendte vores nye mand i kommunikationsteamet på reportagetur til B.93 Fanklub Cup, hvor 10-års jubilæet blev fejret i en infernalsk larmende og særdeles god stemning.

Se hvordan Nikolaj Vad oplevede dagen suppleret med Henrik Wessmanns fotos.

Reportage: En tur gennem Svanemøllehallen til B.93 Fanklub Cup 2023

– Dukkede du hovedet?! Hvis den havde stået 1-1, så må du ikke dukke dig, hører jeg bag mig, da jeg står uden for Svanemøllehallen kl. 11.45. Tre kvarter efter, turneringen er gået i gang.

Samtalen bag mig føres af to fyre omkring de 40, som klædt i rødt har stillet op til dette års fancupturnering med et par kammerater.

– Det går ikke skide godt. Det er muligvis, fordi gennemsnitsalderen er en anelse højere på vores hold, fortæller den ene, da jeg spørger ind til resultatet af dagens første kamp. Jeg ønsker held og lykke og bevæger mig ind ad dørene til Svanemøllehallen.

Livescores tjekkes efter de første kampe. Foto: Henrik Wessmann.

Det første, der møder mit blik er cafeteriet, der i dagens anledning, og meget passende, sælger lækre Bajeur fadøl fra Deppaneur.

– Dem er der blevet solgt masser af allerede, oplyser medarbejderen.

– Klokken er jo også ved at runde 12, så det er godt folk tænker på væskebalancen, nu hvor de skal ud at præstere, bemærker jeg.

– Hvad har det med klokken at gøre? Der er 24 timer i døgnet. Det er da bare med at drikke.

En kommentar jeg må nikke eftergivende til, da jeg som 20-årig jo skal tage ved lære af de ældre generationer.

– ÅÅÅÅÅH JA TAK, lyder det på lidt afstand, da jeg er ved at være nået ned til enden af Svanemøllehallen, hvor kampene spilles. Der er skøn stemning.

Forskellige hold i koordinerede sæt, summen af snak om taktik, næste modstander og tvivlsomme dommerkendelser. Alt, hvad der hører til en god fodboldturnering. Jeg befinder mig ved den ene af de to baner, og et hold med særligt specielle trøjer har netop vundet 3-2.

– Ååååh, hey hey! Holdet hedder B.93 Twitt3r Casuals, og jeg får at vide, at det er en gruppe på 12 mennesker, som sammen ser B.93’s kampe.

Stemningen er høj. Foto: Henrik Wessmann.

Der er både FCK- og Brøndby-fans iblandt, men de deler kærligheden til Byens Ægte Hold. Deres matchende trøjer har et næsten Ultras gruppe-lignende udtryk, og de bærer tilmed også skimasker på deres holdbillede.

Min opmærksomhed bliver hurtigt stjålet, da en fyr i pink B.93-trøje med ru stemme udbryder et “Kom så boys”.

Jeg vender mig om og ind på banen træder et fem-mandshold, alle iført pink B.93-sæt. Det’ smukt. De har ikke bare nøjedes med det pink sæt. Det lader også til, at den ikoniske Adidas Spezial i henholdsvis blå og sort er en del af uniformen.

Lækre driblinger. Foto: Henrik Wessmann.

Jeg vurderer hurtigt, at det pink hold er overlegent og går mod banen ved siden af, hvor der ud fra den råben og skrigen, jeg kan høre, også må være en kamp i gang.

– HÅÅÅÅÅND MAND! KOM NU LIDT! Jeg får øje på dommeren, der står med strakt arm og et gult kort i hånden.

Jeg er ankommet til den anden bane der ligger længst inde i hallen, og jeg følger det helt rigtige hold lige nu. Klædt i forskellige B.93-trøjer fylder de banen helt ud og endda ud over sidelinjen, hvor holdkammeraterne ikke er blege for at give deres mening til kende.

Intensiteten og engagementet er i top. Det gule kort har bragt det hvidklædte hold en mand i undertal, indtil næste mål scores i kampen, som de endnu fører 2-1.

Kampen fortsætter, og jeg tænker, at holdet nok ville klare det en anelse bedre, hvis de koncentrerede sig mere om at spille i stedet for at finde dommerens trigger-words, som giver dem pause indtil næste scoring. Sådan går det dog ikke, og kampen ender 2-2, men holdet fortjener klart tre point for den verbale match, der foregik sideløbende med fodboldkampen.

Svanemøllehallen var fyldt til bristepunktet og der blev snakket godt igennem både på og uden for banen. Foto: Henrik Wessmann.

– Brian, hvor har du skaffet ham der? Det er så sygt! Så sygt, hører jeg og formoder, at der her refereres til dommeren og hans tilsyneladende tvivlsomme kendelser i løbet af kampen.

Den lille seance efter kampen stjal min opmærksomhed for et par minutter, men jeg får igen vendt mig om mod banen, og ser, at det er mine bekendte, der stod og røg ude foran, som nu spiller.

Scoren på kampen efter 2 minutter og 30 sekunder er så forbløffende, at jeg umiddelbart antager, der må være sket en fejl ved dommerbordet. Nej. Alligevel ikke. Den står 4-0. Også irriterende, når banen er glat.

Tre minutter senere står den 8-0, men det skal ikke vare længe. En høj bold ind over midten, en kattepote og dernæst en flugter op i krydset gør kampens stilling til 8-1. Jeg kigger hurtigt op igen. 10-1. Gejsten er dog usvækket.

Den efterhånden ubærlige seance afbrydes heldigvis af buzzeren, der fortæller os, at kampen er slut.

– Nu skal jeg kraftedeme ud og have en smøg og en øl. Manden i baren havde ret.

Dagens mand med overblikket og fanklubbens formand, Brian Nehm, bekræfter mig i, at dette er dagens største nederlag. En underholdende kamp med næsten to mål i minuttet, men hvor det tabende hold viser os, præcis hvad fancuppen handler om:

Godt humør og sammenhold med rod i B.93.

B.93 Fanklub formand Brian Nehm kunne glæde sig over et meget succesfuldt stævne. B.93’s mangeårige samarbejdspartner Sparekassen Danmark har allerede givet hånd på at vi gentager stævnet til næste år. Foto: Henrik Wessmann.

B.93 TV: Se finalen

På B.93 Fanklubs dynamiske Facebook side kan du se alle målene i den dramatiske finale, der endte 6-5 til KBH Bal over Staben.

Du kan også fotos af podiepladserne og flere af Henrik Wessmanns skud fra den skønne dag i Svanemøllehallen.

Indendørsstævnet blev afholdt i samarbejde med Sparekassen Danmark.

Skrevet af Nikolaj Vad. Se også Nikolajs fremragende reportage fra Skive-kampen på Østerbro Stadion lørdag 12. november 2022.
Topfotos´og supplerende fotos: Henrik Wessmann (beskåret af Kommunikationsafdelingen).