Vælg en side
9

oliver

drost

FØDT
4. november 1995

POSITION
Angreb

HØJDE
187 cm

TRØJESPONSOR
Sesam Låse

KAMPE

MÅL

GULE KORT

RØDE KORT

Statistik over spillede kampe, mål, gule og røde kort er opgjort pr. 31. december 2015, webred.

Karriere

Ungdom
Snekkersten
Helsingør
B.93 (U15)
Helsingør og
BSV.

Senior
B.93 (2014 >).

Biografi

Oliver var en kort periode i B.93 da han var ungdomsspiller. Som 18-årig vendte han tilbage til Østerbro, hvor han indgik en 2-årig kontrakt. Oliver er et stort talent, en lynhurtig og driblestærk kantspiller i venstre side. 

Oliver debuterede i forårets første kamp, hjemme mod Næstved (0-1), hvor holdet var:

Ronni Raun – Mads Heidelbach, Marco Holst, Martin Heisterberg, Thomas Høegh – Anders Simonsen, Danny Mirabel, Morten Levinsen – Morten Haulund, Olcay Senoglu og Oliver Drost. På bænken: Christian Andreasen, Omar Roshani og Sebastian Czajkowski, der alle kom ind. Ubenyttede: Nicolas Nielsen (målmand), Jason Svensson, Rógvi Poulsen og Victor Johannessen. Træner: Kim Splidsboel.

I foråret 2014 spillede Oliver 14 kampe, de otte med start på bænken. Da han kom ind i udekampen mod Fremad Amager gik der ikke lang tid før han tog et Maradonna-lignende slalomløb forbi 4-5 af de blå; straffe, rødt kort og 3-2 til B.93. Olivers første bevis på sit talent. Der kom flere beviser i løbet af foråret. Og i forårets sidste kamp mod Avarta (4-1) kom Olivers første mål. Et af de flotte af slagsen.

I sæsonen 2014/15 blev det til 26 kampe/8 mål. Men det var først i foråret, at Oliver blev fast indestarter. Og han blev bedre kamp-for-kamp, og sluttede sæsonen af med scoringer mod Avedøre (2-0) og dobbeltscoring mod BSV (2-0). I efteråret 2015 var Oliver indestarter i stort set alle kampene. Han spillede nogle fremragende kampe, bl.a. i hjemmekampen mod Frem (2-3).

Olivers far er fra Kroatien, derfor det ikke helt danske mellemnavn Vugrin. Olivers søster Olivia spiller også i B.93 og er et landsholdsemne. Oliver fik sin landsholdsdebut på U19 i februar 2014. Olivers fætter er Emil Berggreen (først skiftet fra Brønshøj til Hobro og senere til Eintracht Braunschweig). Olivers grandfætre Alex og Philip Drost er habile golfspillere.

Derimod er Oliver ikke i familie med de tidligere førsteholdsspillere Nicolas Drost og Ulrik Drost, som i øvrigt heller ikke er i familie med hinanden.

20. november 2015 / Palle ‘Banks’ Jørgensen

 

Sponsor

Sesam_Mejlshede_100px