26

Simon

Rossil

FØDT
20. marts 2001

POSITION
Målmand

HØJDE
196 cm

TRØJESPONSOR
Depanneur

KAMPE

MÅL

GULE KORT

RØDE KORT

Statistik over spillede kampe, mål, gule og røde kort er opgjort pr. 1. juli 2021, webred.

Karriere

Ungdom
Solrød FC
Brøndby IF
FC København.

Senior
B.93 (forår 2020 >).

Landshold
U16
U17
U19

Biografi

En talentfuld målmand på 196 cm., der var en profil i både FCK og Brøndby, hvor han ind i mellem var til prøvetræning i både Everton og Liverpool.

Simon kom til B.93 i sommeren 2020. Han skulle være reservemålmand for Aris Vaporakis, men fik lovning på at skulle stå i pokalkampene.

Han fik da også sin debut i sæsonens første pokalkamp, ude mod Solrød FC. Holdet var:

Simon Rossil – Daniel Soidik, Søren Koefoed Sørensen, Morten Hegaard og Simon Wæver – Souheib Dhaflaoui, Lauge Persson og Søren Nørgaard – Jeppe Erenbjerg, Magnus Krogh Hansen og Hassan Elsayed. Skiftet ind: Benjamin Juel-Berg, Milan Rasmussen, Morten Fraysse, Niels Morberg og Oliver Basse. Træner: Thomas Nørgaard og assistent Emil Dyre Nielsen.

Det blev til solid 3-0 sejr til B.93, og Simon havde en relativ stille dag på kontoret.

Til turneringskampen mod Næsby, hjemme på Østerbro Stadion, blev Aris skadet under opvarmningen, og så måtte Simon i action. Det blev til et skuffende nederlag på 2-3. Næste pokalkamp var i Aarhus mod ASA, og med Simon på kassen blev det til en sikker sejr på 4-1.

Så var det også slut med lette modstandere. Der var 16 hold tilbage, og B.93 trak AaB fra superligaen. Så der var dømt overarbejde til Simon. Kampen blev flyttet til Farum Park, idet Østerbro Stadion var ubrugelig. Det unge talent Tammar Bany scorede efter en halv time til 1-0 til B.93. Hele 2. halvleg var Simons mål under belejring, men han klarede flot paragrafferne, indtil han et kvarter før tid, blev angrebet voldsomt i en luftduel med Jores Okore, så han måtte udgå med en skulderskade. Aris kom ind og klarede paragrafferne, således B.93 vandt en sensationel sejr på 1-0.

23. februar 2021 / Palle ’Banks’ Jørgensen

Sponsor