Vælg en side
24

frederik

bruhn

FØDT
4. august 1994

POSITION
Målmand

HØJDE
190 cm

TRØJESPONSOR
Danske Bank

KAMPE

MÅL

GULE KORT

RØDE KORT

Statistik over spillede kampe, mål, gule og røde kort er opgjort pr. 31. december 2017, webred.

Karriere

Ungdom
Allerød (6-14 år)
Farum Boldklub/FCN  (15-16 år)
Allerød (16-17 år) og
B.93 (17-19 år).

Senior
B.93 (forår 2013)
University of West Florida (2013) og
B.93 (forår 2014 >).

Skadet (efterår 2016 >).

Biografi

Frederik er en talentfuld målmand, med mange gode sider, han er f.eks. god til indgreb i feltet, reaktionsstærk på stregen, og en målmand der gerne blander sig i spillet udenfor feltet. Og så har han en god højde (omkring 190 cm.) for en målmand.

Allerede som 16-årig debuterede Frederik på Allerøds 1. hold i 2. division. Han havde Jan Hoffman som målmandstræner. Frederik blev hentet til B.93 af den nye U19-træner Michael Hjortkjær, som tidligere havde haft Frederik i FCN.

Frederik er en talentfuld målmand, med mange gode sider, han er f.eks. god til indgreb i feltet, reaktionsstærk på stregen, og en målmand der gerne blander sig i spillet udenfor feltet. Og så har han en god højde (omkring 190 cm.) for en målmand.

Frederik fik sin debut på førsteholdet som 18-årig, nemlig pokalkampen mod FC Sydhavnen, som blev spillet i Valby (Stadionbanen), tirsdag den 11. juni 2013. Kampen var historisk, idet det var første gang, at B.93 ikke trådte direkte ind i DBU-pokalturneingen. Efter nedrykningen til DS, skulle man i gennem to runder i KBU-delen. Den første kamp var så mod FC Sydhavnen (serie 2).

Holdet var: Frederik Bruhn – Markus Leding, Marco Holst, Martin Heisterberg, Rang Shawkat – Philip Bank, Danny Mirabel, Thomas Høegh – Mads Heisterberg, Olcay Senoglu og Emil Dyre Nielsen. På bænken: Jackie Christensen, Kim Tandrup og Jason Svensson. Træner: Kim Splidsboel.

Det blev den forventede storsejr, nemlig 7-0 (5-0). Og Frederik viste ro og sikkerhed, selvom han ikke kom på overarbejde.

Frederik fik genvalg til den næste pokalkamp, denne gang på udebane mod Rødovre (Serie 1). Det gav en sikker sejr på 3-0. Og derved havde Frederik endnu ikke prøvet, at pille bolden ud af nettet. Her ses bort fra opvarmningen.

Efter et år på college i USA vendte Frederik tilbage til B.93 i maj måned 2014. Han fik de sidste otte kampe i foråret, men det var på bænken. Målmanden Ronni Raun havde stået en fin sæson. Til gengæld var det Frederik der vogtede målet i efteråret 2014, hvor det blev til 14 kampe. Ved sæsonstarten var konkurrenten Ronni Raun skadet. Og den chance greb Frederik, der i flere kampe reddede point til klubben. Han stod så fint, at Fanklubben kårede ham til efterårets spiller. I foråret 2015 var situationen omvendt, Ronni Raun stod fremragende, så det blev kun til fire kampe for Frederik. B.93 har de – måske – to bedste målmænd i 2. division, og det er godt for klubben, men skidt for ham der skal sidde på bænken. I efteråret 2015 vandt Ronni den indbyrdes kamp med 11-5.

I foråret 2016 måtte Frederik igen starte på bænken, og Ronni Raun stod fremragende. En udvisning i en kamp på 2. holdet spolerede det meste af foråret. Frederik stod forårets sidste kamp, hjemme mod Odder (2-1). Efter et kvarters spil blev han fingerskadet. Det var ikke Frederiks forår. Og uheldet fortsatte desværre, da Frederik Bruhn i sidste træningskamp inden efterårssæsonen 2016 fik en alvorlig skade, og derfor nu ser frem til mange måneders genoptræning. Det blev en lang genoptræning for Frederik, som på krykker tappert fulgte holdkammeraternes præstation fra tilskuerpladserne. Frederik gik også glip af hele foråret 2017.

1. juni 2017 / Palle ‘Banks’ Jørgensen

Sponsor