Vælg en side
1

ronni

raun

FØDT
25. maj 1987
POSITION
Målmand

HØJDE
190 cm

TRØJESPONSOR
Danske Bank

KAMPE

 MÅL

 GULE KORT

 RØDE KORT

Statistik over spillede kampe, mål, gule og røde kort er opgjort pr. 31. december 2017, webred.

Karriere

Senior
Nivå-Kokkedal
Hvidovre (2011/12)
FC Øresund (2012/13) og
B.93 (efterår 2013 >).

Biografi

Ronni kom til B.93 i sommeren 2013. Han kom fra DS-klubben Øresund, som B.93 havde mødt sæsonen før i DS (1-1, 1-0). Efter oprykningen til 2. division i 2012/13-sæsonen stod B.93 uden målmænd. Rutinerede Jakob Thomsen var stoppet, og talentfulde Frederik Bruhn var rejst på college i USA.  

Udover Ronni hentede B.93 målmanden Nicolai Jørgensen fra OB. Så det var de to, der skulle konkurrere om den vigtige post. Første runde blev vundet af Nicolai, medens Ronni måtte tage plads på bænken, i turneringskampen mod Fremad Amager (1-2).

Ronni debuterede i pokalkampen mod Herlev (2-1), og det blev en flot debutkamp. Holdet var:

Ronni Raun – Martin Heisterberg, Marco Holst, Thomas Høegh, Victor Johannessen – Philip Bank, Anders Simonsen, Olcay Senoglu – Nico Jørgensen, Mads Rønne og Emil Dyre Nielsen. På bænken (benyttet): Christian ‘Krølle’ Nielsen, Rasmus Gehlsen og Thomas Raun.

Ronni opnåede 11 kampe i efteråret, medens konkurrenten Nicolai Jørgensen måtte nøjes med otte kampe. Ronni havde et rigtigt flot efterår. Han imponerede med sikre indgreb i feltet og generelt stærk på stregen. I vinterpausen opgav Nicolai konkurrencen og så var Ronni fast målmand i alle forårets kampe 15 kampe. Og Ronni stod en fin sæson.

Ronni, der er politibetjent, var skadet i de første seks kampe i efteråret 2014. Hans afløser, unge Frederik Bruhn, havde klaret vikariatet så fremragende, at Ronni fik først sin plads tilbage i de to sidste kampe i efteråret. I foråret 2015 var Ronni målmand i 11 af de 15 kampe. Og det gjorde han så godt, at han efter foråret blev valgt til ‘forårets spiller’. Det er spillerne der står for kåringen. I efteråret gentog sucessen sig, Ronni spillede 11 af de 16 kampe (var skadet i slutningen af sæsonen), og igen blev han kåret til ‘efterårets spiller’. Ronni var også fast målmand i foråret 2016, hvis han ikke var optaget af politimæssige opgaver. Og han havde et flot forår.

Efteråret 2016 var succesfuldt, kvalifikation til oprykningsspillet i 2. division (sammen med Avarta, Hvidovre og Brønshøj) og sejr i pokalturneringen over superligaholdet fra Esbjerg (1-0). Og Ronni var atter en fremragende målmand. I forårets oprykningsspil 2017 blev Ronni skadet i den fjerde kamp, som var topkampen ude mod Thisted. På et hjørnespark blev Ronni løbet ned bagfra og fik beskadiget skuleren. Det kostede Ronni seks kampe. Han blev forøvrigt erstattet på glimrende vis af Victor Michaelsen.

Med 92 kampe må vi antage, at Ronni runder de 100 (kampe, red.) til efteråret.

20. juni 2017 / Palle ‘Banks’ Jørgensen

Sponsor