Vælg en side

Starten på et nyt pokaleventyr?

 

I dag kl. 16 møder vores 1. herreseniorhold Solrød FC i DBU’s pokalturnering – som helt korrekt hedder Sydbank Pokalen, Det er B.93’s første kamp i årets pokalturnering, men grunden til dette er at vores første modstander Rønne IK trak holdet, inden vi drog over det store vand. Dagens modstander fra Solrød spiller til daglig i Sjællandsserien, og ligger aktuelt flot på en andenplads. Holdet vandt sidst med 4-1 hjemme over Væggerløse. Solrød vandt i sidste pokalrunde med 5-2 ude over FC ESPM.

Rygterne siger, at der er gratis adgang, men ingen siddepladser – så måske skulle du tage en stol med, hvis du vil se kampen siddende/mere mageligt. Den er ikke blandt de udvalgte tv-kampe, så du skal  møde op, hvis du vil se om B.93 lever op til favoritværdigheden.

B.93 pokaltraditioner er ikke så store, men i “gamle dage” vandt vi KBU ‘s pokalturnering 13 gange. Sidste gang i 1953, hvor vi slog AB 2-1 foran over 10.000 tilskuere (det var gode tider med tilskuere dengang).

I 1955 indførte DBU den landsdækkende pokalturnering, og der har vi været i semifinalen to gange, nemlig i 1967 og 1973, og den største præstation var da vi i 1982 vandt DBU’s pokalturnering ved at slå B.1903 over to kampe (med et par af de nuværende ledere i truppen). Den første kamp – i den daværende Københavns Idrætspark – endte 3-3 efter forlænget spilletid, og vi vandt 1-0 i omkampen samme sted.

I 2017 nåede vi ottendedelsfinalen, hvor vi i Parken tabte 0-3 til FCK (se topfoto) fra øverste række, en kamp – som modsat 1982 – blev sendt i tv, og vi gjorde en god figur, men var selvfølgelig oppe mod overmagten.

Vi må se om opgøret mod Solrød FC i dag er starten på et nyt pokaleventyr. Kampen starter – som tidligere nævnt allerede kl. 16 på adressen (for dem som skal have gang i deres GPS) på Tingsryds Alle 27, 2680 Solrød Strand – nærmere bestemt Solrød Idrætscenter.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto fra FCK-kampen: Christian Midtgaard.