Vælg en side

1. Kvindesenior er klar til nye udfordringer i weekenden, når holdet drager til den vigtige udekamp i Varde med god selvtillid i tanken.

Rasmus Good fortæller om forberedelserne.

Rasmus Good om Varde IF kampen

I kommer senest fra en flot spillet kamp i Vildbjerg med en 4-0 sejr. Hvad tager I især med jer fra den kamp?

– Vi tager især med at vi var rigtig dygtige til at skabe chancer igen og igen, men også på mange forskellige måder og alt sammen med kontrol og adresse, aldrig noget tilfældigt.

– Følelsesmæssigt var vi dygtige til at skabe og holde momentum. Vi var et hold. Vi var der for en eneste ting og det var for at give holdet en sejr på vores måde og udtrykke os på vores måde.

– Læringen handler meget om at ændre kampens rytme, fornemme kampens klima og beslutte hvornår vi forsøger at skabe chancer.

Fem kampe spillet og en aktuel 2. plads i stillingen. Seks point op til OdenseQ, der ikke har sat point til endnu, og så både Sundby og Varde IF, der med en kamp i hånden kan gå forbi os. Hvordan ser perspektiverne i rækken ud?

– Helt ærligt, så har jeg endnu til gode selv at kigge på tabellen. Vi er skuffede over at vi satte point til imod ASA og Sundby, men fakta er at det gjorde vi.

– Vi kigger kun på Varde lige nu. Der er mange kampe at spille tilbage i sæsonen, så perspektivet er vel at alle otte hold stadig kan hente 1. pladsen og det er også den vi jagter.

– Vi kan ikke forestille os at gå ind til en sæson uden at ville vinde absolut alle kampe vi spiller, men lige nu er det kun Varde der er vigtig. Tabellen kigger vi på når sæsonen er færdig og så ser vi hvor vi ligger.

Næste kamp mod Varde bliver en vigtig kamp i topstriden. Hvad kender I til Varde og hvad er opmærksomhedspunkterne efter analysen af deres seneste kampe?

– Varde er meget godt struktureret defensivt og så har de nogle hurtige spillere oppe foran. Det er et typisk jysk hold, forstået på den måde at de aldrig giver op. Deres fighter evner er fantastisk.

– De skal bruge meget, meget få chancer for at score og det er umuligt at holde dem helt fra chancer i en hel kamp.

– De kæmper meget for anden bolde, er gode i 50/50 boldene, de tror på at tilfældighederne går deres vej og så er de lynhurtige på kontra angreb.

Hvad er du mest stolt i sæsonen indtil nu? Bestemte kampe, episoder eller perioder i bestemte kampe, processen med at skabe et nyt stærkt fundament, spillernes evne til at lære og tilpasse sig spillestilen? Eller noget helt femte?

– Jeg er stolt af hvordan vi spiller og den respons vi får fra modstandere, tilskuere, dommere omkring det æstetiske i at se os spille. Folk nyder det og det betyder ubeskrivelig meget. Så giver arbejdet mening for mig.

– Vi har spillet godt og kontrolleret alle kampe i denne sæson. Jeg er så stolt af truppen og staben, den måde de møder ind på hver dag, for at ville forbedre sig individuelt og kollektivt. Den måde de kræver kvalitet på af hinanden, men samtidig også den måde de holder sammen på. Det er en familie, vi kan være stolte af.

– Mange har fået tilbud og også gode tilbud fra større klubber, men de bliver her fordi de tænker vi kan opbygge noget større sammen. Det er rigtig kærlighed for hinanden i vores dejlige familie og projektet.

Kampen ude mod Varde IF har kick-off på lørdag 11. september kl. 15.00. Vi ønsker holdet en rigtig god tur til det jyske og god kamp.

Topfoto af Julie Hemmingsen fra kampen mod ASA Fodbold: Christian Midtgard.