Vælg en side

B.93 Q vandt på en flot slutspurt kampen mod AaB. Nu gælder det Varde på udebane.

 

Vi har den klassiske optakts- og analysesnak med cheftræner Rasmus Good.

Rasmus Good om Varde kampen

Fortæl om den efterfølgende analyse af AaB kampen. Det var jo tydeligvis en intens kamp til sidst, heldigvis med os som vindere. Var det fortjent over hele kampen og er nye facetter af kampen dukket op fra analysen?

– Vi var bedre end jeg antog i første halvleg, men chanceskabelsen var ikke på det niveau vi krævede af os selv, så der skal vi naturligvis forbedre os.

– At vi scorer tre mål på standardsituationer er vi naturligvis rigtig glade for, da AaB er meget stærke netop i den del af spillet. Set over hele kampen, så synes jeg umiddelbart at den kunne gå begge veje, men vi var utrolig skarpe på de muligheder vi fik foran mål, så det vidner også om noget kvalitet på dagen som berettiger sejren.

– Pigerne har fået meget ros for deres sammenhold, deres fight og tro på tingene hele kampen igennem, men det spillemæssige er vi ikke tilfredse med. Der var for mange ting hvor vi var for uskarpe og som skal forbedres, hvis vi berettiget skal kunne spille Kvindeliga kampe hver uge.

– Når det er sagt, så fortæller det meget om holdet at vi kan vinde imod et hold som kommer fra Kvindeligaen, når vi ikke præsterer kollektivt i spillet.

En tur til Varde er nu næste opgave lørdag. Tager I derover dagen før eller kører I på kampdagen?

– Vi kører på kampdagen for ikke at ændre spillernes rytme og for at give dem tid med deres nærmeste og hvad de ellers har brug for, for at lade op i trygge rammer som de selv kan kontrollere.

Varde er et hold som I jo gerne vil slå, med den placering i rækken I har kæmpet jer til. Hvordan har I det med at gå ind til kampen med et moderat pres af at være favoritter? Eller vil du ikke acceptere I er favoritter til at vinde opgøret, fordi kampene generelt er tætte i Kval-rækken?

– Jeg tror det er ligegyldigt hvordan man ser sig selv i det perspektiv.

– Vi skal ud at gøre vores job. Varde kommer fra en sejr over Odense Q og er rigtig svære at spille imod, så vi skal præstere kollektivt for at vinde kampen.

– Vi kigger ikke på tabellen og afgør vores mindset. Vi kigger på modstanderen og tager udgangspunkt i hvad vi skal gøre i den kamp for at vinde.

– Selvtilfredshed og arrogance kommer vi ingen vegne med. Vi skal gå ind til kampen med respekt for modstanderen og selvtillid i forhold til det vi skal gøre for at vinde og at vi er dygtige nok til at kunne gøre det.

Hvilke aspekter af Vardes spil vil I være særlige opmærksomme på? Udover, at I selvfølgelig som altid først tager udgangspunkt i klubbens eget koncept ...

– De har fået lidt flere strenge at spille på. Kian Rønn og hans stab har gjort et fantastisk stort stykke arbejde med pigerne i Varde og har rykket dem meget hurtigt, så der er flere taktiske koncepter at tage højde for, end da vi spillede imod dem i 1. division.

– Det er mest når de har bolden, men de er også blevet bedre og mere afklarede i deres pres, specielt evnen til at gå fra mellem til højt pres har de rykket sig meget på.

– Line Aarhus er rigtig stærk på bolden og vigtig for at de kan holde fast i den. Line Jørgensen er meget bevægelig og opportunistisk i sit spil, både offensivt og defensivt. Derudover er der også Michelle Lindhard, som har god fart og er en klog spiller. Hun holder det simpelt, effektivt og har altid en tendens til at være en del af det som gør dem farlige, især i kontra situationer.

– Varde er gode til at indstille sig på modstanderne og at slå til når deres muligheder opstår. Man kan godt have bolden rigtig længe imod dem, men det betyder ikke nødvendigvis at man er i kontrol imod dem.

– De er dygtige, så vi skal sørge for at vi præstere, hvis vi vil vinde den kamp.

Topfoto og portrætfoto af Christian Midtgaard.