Vælg en side

Lørdag spiller vores bedste kvindeseniorhold sæsonens første turneringskamp. Det er på eget anlæg mod Varde med kick-off kl. 14.

Vi tog en snak med cheftræner Rasmus Good om forberedelserne.

Rasmus Good om Varde kampen

Endelig starter sæsonen for alvor, selv om I tyvstartede lidt med kvartfinalen i Gjensidige Kvindepokalen. Hvordan ser I frem til den første kamp om point i Kval-ligaen efter den lange pre-season og vinteropstart?

– Vi glæder os utrolig meget til at komme i gang og det bliver spændende at se hvordan de første kampe kommer til at se ud resultatmæssigt. Alle starter med 0 points og 0 mål, så alle er lige og har de samme muligheder for at rykke op når vi starter på lørdag.

– Vi har haft nogle rigtig gode kampe imod gode modstandere, hvor især kampene imod HB Køge og Thy-Thisted Q har været med til at forberede os godt til de kampe som kommer nu, så vi glæder os bare utrolig meget til at vise vores måde at spille fodbold på, frem for alle dem som ser med fra tilskuerpladserne eller bag skærmen og håber på at vi kan tage tre points i første kamp.

Det er Varde, der venter på Svanemølleanlægget. Et hold, vi har haft godt styr på indtil nu. Hvordan ser du opgøret og hvordan har I analyseret på modstanderen i forårsdebuten?

– Vi har analyseret på dem på samme måde som vi altid har gjort og vi føler os godt forberedt på deres presmønstre, exits og gennembrudsmønstre samt standardsituationer.

– Men som vi altid ved kan de have indstillet sig særligt på os i den kamp og vælge at angribe kampen på en anden måde end man måske har kunnet forberede, så vi er klar på lidt forskellige scenarier og ændringer som kan foretages i løbet af kampen.

– I og med at det er første kamp og alle har 0 points, så er der jo ikke noget som skiller os fra Varde, så vi kan ikke bruge det til noget at vi har haft godt styr på dem tidligere. Det er bare statistik.

– Det er meget vigtigt at vi er klar til at præstere og rammer et højt niveau. Vi spillede 0-0 i seneste kamp imod dem og de har endnu til gode at score på os, men det er et godt hold som vi skal have respekt for, så vi skal være rigtig gode på lørdag for at få 3 points.

Er alle spillere fit for fight og klar til kamp eller er der nogle der må stå over på grund af skader?

– Karoline Wietz og Freja Løvenfald er stadig langtidsskadede og spiller ikke denne sæson. Det samme med Ida Tommerup.

– Sofie Thrige har lidt små problemer, så vi prøver at passe på hende. Vi må se om hun er tilgængelig til kampen når vi kommer tættere på. Resten af truppen er kampklar.

Senest er Mark Strudal trådt til som angrebstræner. Tegningerne til en god organisation og et bredspektret trænerteam med mange spidskompetencer ser ud til at falde på plads? Uddyb gerne de perspektiver du ser for dig med det samlede team og hvordan I supplerer hinanden og samarbejder i det daglige.

– At få en kapacitet som Mark Strudal ind er jo fantastisk og fortæller noget om det netværk vi har i organisationen.

– Han kommer med en know-how og ekspertise som er utrolig værdifuld og han har jo en bevist track record med spillere som han har løftet enormt, så vi har ham her, for at give værdi til spillerne, men også for at hans viden og know-how bliver en fast del af klubben også ned igennem akademiet.

– Så det bliver B.93 viden, hvilket så skal kunne give os betingelser for at lave bedre afsluttere de næste mange år og fungere som en kvalitetssikring i klubben.

Topfoto fra træningskampen mod HB Køge: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk. Portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.