Vælg en side

Rasmus Good har aldrig været mere tilfreds som træner. Læs om forberedelserne til pokalkampen mod Lynge Briby IF og den rejse, som 1. Kvindesenior er på i øjeblikket.

 

Rasmus Good om Lynge Broby IF kampen

Et snævert nederlag i “Slaget om København” mod rivalerne fra Sundby. Hvad tager I med jer fra kampen og hvad har den efterfølgende analyse vist?

– Vi har taget det med at vi var fantastiske defensivt til at stoppe deres omstillinger i anden halvleg, at vores sikring var fantastisk og at spillerne assimilerer de taktiske koncepter så hurtigt.

– Jeg er oprigtigt imponeret over hastigheden denne trup udvikler sig med.

– Kampen viser også, at vi stadig har en del at lære om hvor vi holder vores linje på defensive frispark imod hold, som er skarpe på standardsituationer. Ellers så er der lidt på vores boldtempo, vores evne til at ændre kampens rytme, at kunne skrue op og ned for tempoet, og selvfølgelig vores skarphed foran mål, som ellers er virkelig opadgående.

– Vi tager med at vi er på vej i den rigtige retning med hastige skridt og at vi stadig er på rette kurs med høj hastighed. Alt udover kampens resultat var godt imod Sundby, så det handler om at bygge ovenpå, lære og udvikle os mere og hurtigere hele tiden.

Nu venter Lynge Broby IF fra Sorø i Kvindepokalen på onsdag. En midtuge aftenkamp, hvor vi må tage rollen som favoritter. Kender I noget til den midtsjællandske modstander på forhånd?

– Favoritværdigheden har vi nok uagtet modstander i denne sæson, medmindre det er Kvindeliga hold. Det har vi det også bedst med.

– Vi kender intet til modstanderen, så igen bliver vi nødt til at være super skarpe til at læse deres mønstre og finde den rigtige tilgang til kampen, hvor vi kan kontrollere den, holde dem på deres egen halvdel og stoppe deres omstillinger.

Hvilke områder af spillet vil I gerne forbedre i forhold til Sundby kampen? Og hvilke positive aspekter af opgøret kan I tage med jer videre ind i pokalopgøret?

– Vi vil gerne forbedre vores boldtempo imod hold som står meget lavt og kompakt. Vores gennembrudsmønstre, vores evne til at skrue op for tempoet når vi går til gennembrud og så få trænet vores skarphed foran mål.

– Det vi virkelig kan tage med, er at vi nu har mange med i feltet når vi angriber, vi begynder at lande i de rigtige områder. Vi er blevet dygtigere til at stoppe modstandernes omstillinger, vi har bedre positioner i forhold til at vende spillet samt kontrollere en kamp.

– Der er rigtig meget godt at tage med. Det er en helt speciel gruppe, fordi de lærer så hurtigt og har en vild vindermentalitet.

– Som træner har jeg aldrig elsket mit job mere end jeg gør nu, fordi de er dem de er og det vi er ved at bygge op sammen.

Topfoto af anfører Nicoline Lieber Heilstrup, der driver bolden frem i 2-1 sejren over Herlufsholm og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.