Vælg en side

B.93 spiller fredag aften ude mod HIK på Gentofte Sportspark. Cheftræner Thomas Nørgaard tager dig med bagom forberedelserne.

I denne uge har cheftræneren ordet og fortæller om evalueringen på Middelfart sejren, Abdullah Iqbals hovedskade, den kommende modstander og læringen i at spille aftenkampe.

Thomas Nørgaard om HIK kampen

Først og fremmest vil vi gerne høre til hvordan Abdullah Iqbal har det? Det lignende en slem hovedskade efter et handeligt uheld i Middelfart kampen.

– Abdullah blev syet med seks sting på hospitalet kort efter han måtte gå fra banen, så det var noget af et uheldigt sammenstød.

– Lægerne fortæller os dog, at han godt kan spille. Så nu må vi se. Det er så op til os i staben at afgøre, om vi synes det er en god idé.

Formidabel første halvleg og indsats mod Middelfart. I må have været super glade i trænerteamet og truppen endelig at se det gode spil i de forudgående kampe give bonus. Hvordan har I evalueret på kampen? Hvad har især været i fokus? Det sprudlende angrebsspil og hvordan I fortsætter det eller det defensive udtryk, hvor vi holder nullet, Aris napper et straffe mv.?

– Ja, vi er tilfredse i træner teamet over kampen og udtrykket i begge halvlege. Jeg ser på mange måder Middelfart kampen som en kulmination på det arbejde, vi har gjort det seneste halvandet år.

– Vi har hele tiden sagt til spillerne de seneste uger, hvor vi lige manglende det sidste og tabte nogle tætte kampe, at præstationerne har været gode og at vi skal holde fast i konceptet, spillestilen og troen på os selv, så skal det nok forløse sig.

– Det er en kæmpe ros til spillerne, og til staben omkring, at de har taget beskeden til sig, ladet det trænge ind og været tålmodige. Første halvleg er helt forrygende, vi har lidt marginaler med os i et par chancer og Aris napper dygtigt et straffespark, men i det offensive og bagkæden i øvrigt er koncentrationen, spillelysten og ønsket om at dominere kampen helt i top.

– I anden halvleg, 4-0 oppe i pausen, går vi bevidst efter at kontrollere kampen og ikke satse hele butikken eller overinvestere. Med tanke på vi har færre dage at restituere inden kampen fredag aften, kunne vi tillade os at spare nogle af de kræfter, som der er trukket store veksler på.

– Også 2. halvleg er vi meget tilfredse med, netop fordi opgaven bliver løst og det er god øvelse og læring for de unge spillere at kende mønstrene for at kontrollere en kamp. Der er fremragende præstationer over hele linjen.

Nu venter en fredagskamp ude mod HIK. Et spændende københavneropgør, som vi også havde glæden af i 1. runde af Sydbank Pokalen. Tag os med ind i forberedelserne til kampen. Hvad er I særligt opmærksomme på i analysen af HIK og i forholdt til at holde momentum fra Middelfart kampen? Hvordan bliver det at spille aftenkamp vs. en weekend kamp? Andet end at det er rart med de ekstra dage uden kamp i weekenden …

– Der er noget særligt ved at spille en god fodboldkamp, når lysene tændes på stadion en aften.

– Det er også en god læring, som spillerne skal uddanne sig i og kunne navigere sikkert i, hvis vi forhåbentlig en dag med B.93 skal spille på højere niveau, hvor tv bestemmer spilletidspunkterne. Så skal man kunne tage til Jylland en onsdag aften og spille en aftenkamp med samme intensitet som en weekendkamp kl. 15.00.

– Jeg synes HIK er en stærkt hold. De er godt skruet sammen. Vi kender dem godt, og jeg synes ikke helt de har fået de point i sæsonen indtil nu, som de har fortjent efter hvad jeg har set.

– Så vi skal være knivskarpe og klar fra start til slut, både dem der starter og slutter på banen skal præstere hele vejen igennem på fredag aften. Det bliver fedt, det er et af de lokalopgør, som vi altid ser frem til.

Der er kick-off kl. 19.00 i Gentofte fredag aften, og du kan støtte holdet live på stadion ved at købe billet her.