Vælg en side

B.93 skal søndag en tur til Næstved og jagte tre point mod Herlufsholm. Læs 1. Kvindeseniors cheftræner Rasmus Goods betragtninger inden kampen.

Rasmus Good tager dig med ind i maskinrummet.

Rasmus Good om Herlufsholm kampen

Endnu en kamp i den forgange weekend, hvor I skaber rigtig mange chancer, men ikke formår at score. Det har været et tema i et par kampe i sæsonen. Hvordan har I evalueret på indsatsen?

– Ja, det er sket i tre kampe nu, men dog med samme kampbillede i alle de tre kampe, hvor vi har det udtryk vi gerne vil have, men mangler bare at score på vores chancer.

– Denne gang holder vi nullet og det er et minimum for os og et erklæret mål i alle kampe, fordi så ved vi at vi har alle muligheder for at vinde. Det giver tryghed for offensiv spillerne at vi holder nullet.

– Indsatsen var god, vi investerede dét der skulle til for at vinde en fodboldkamp ret komfortabelt og i første halvleg er vi fantastiske. Vi var bedre der end vi har været hele sæsonen på teknisk kvalitet og boldtempo. Vi manglede i virkeligheden bare at score og det er også det vi var meget skuffede over efter kampen.

– De to andre kampe hvor vi ikke lykkedes med at score, lukkede vi et mål ind, så vi er glade for at holde nullet denne gang, når nu vi ikke scorede.

Hvordan arbejder I mentalt med spillerne med at blive ved med at tro på den offensive tilgang vil resultere i flere mål? Helt konkret, hvordan træner I afslutningerne og skarpheden såvel sparketeknisk som mentalt foran mål i kampafgørende situationer?

– Tophold har en klar og tydelig overbevisning om at de scorer i hver kamp. Det er bare et spørgsmål om tid.

– Den mentalitet arbejder vi på at få ind i spillerne, fordi vi har kvaliteten til at være tophold i 1. division, men der er nogle ting vi ikke har lært endnu mentalt, som vi skal lære hurtigt.

– Heldigvis lærer denne gruppe utrolig hurtigt, så der skal vi nok nå hen. Tophold har en mentalitet og udstråling som antyder at det er deres ret at score i hver kamp.

– Vi arbejder helt konkret på, i samarbejde med vores målmænd og målmandstræner, hvor det er svært for keeperen alt efter hvilket område vi afslutter fra, om målmanden er i bevægelse, styrker hun har i sit spil og hvilken sparkeform som er mest hensigtsmæssig fra forskellige områder og alt efter hvor assisten kommer fra.

– Sidste sæson var vi ikke engang halvt så gode som vi er nu til at skabe chancer, så vi havde ikke meget træning i at være kampafgørende i kampene. Du kan forsøge at opstille situationen så godt som muligt, men du kan ikke genskabe presset fra kamp og betydningen af scoringen ligesom i en kamp.

– I træning ved du at du får en mulighed om lidt igen. Det ved du ikke i kamp og du ved heller ikke om det er den samme situation, så det pres spillerne føler i kamp er svært at genskabe, men vi forsøger igennem forskellige spil i træning, hvor der er point på spil.

– Der er nogle vaner som skal opbygges, som de ikke har fået med fra deres ungdoms år og ting de ikke har lært endnu som kommer til at gøre det lettere for dem, men Derk Droze og Frank Petersen har rykket dem rigtig meget på deres afslutninger og løb i feltet og så har vores målmænd også haft en kæmpe indflydelse.

– Emilie Schrøder som nu er i FCN var som en ekstra træner for angriberne. Det er fantastisk når målmændene hjælper med at uddanne spillerne med hvad som er svært for en målmand at gøre noget ved.

– Det er en af de store styrker ved vores miljø. Spillerne konkurrerer med hinanden, ikke imod hinanden og uddanner hinanden. De har forstået at når holdet klikker, har den individuelle spiller lettere ved at se godt ud.

Herlufsholm venter nu ude på søndag. Det blev en 2-1 sejr i det omvendte opgør på Svanemølleanlægget 14. august. Hvad tager I med fra den kamp og hvordan har I analyseret Herlufsholms seneste kampe?

– HG/Næstved er et rigtig godt hold. Jeg havde faktisk spået dem til den ene plads i Kvalifikationsligaen uden de store problemer, før sæsonen gik igang. At de ligger i bunden betyder på ingen måde at de hører til der. De har fået langt færre point end de har fortjent.

– De spiller en glimrende kamp imod Odense Q både ude og hjemme, hvor de især i sidste weekend nok havde fortjent at vinde med mere end et mål.

– Jeg tror i bund og grund bare at de har haft marginalerne imod sig i mange kampe og derfor er det blevet til en dårlig pointhøst. Men nu ser de virkelig gode ud.

– Vores første kamp imod dem var ikke let. De er svære at skabe chancer imod og de er meget komfortable uden bolden, så jeg tror hold som vil spille på vores måde, let kan falde i en fælde hvor de føler det går godt fordi de har bolden meget mere end HG.

– Deres pres har noget mere og bedre struktur nu. De virker mere afklarede med hinandens opgaver og så har de fået deres anfører tilbage fra skade siden sidst vi mødte dem og det kan man se giver noget ro til holdet. Hendes tilstedeværelse giver tryghed til holdet.

– Deres kontra angreb er hurtige og så er de især dygtige til at komme først på 2. bolde og clearinger, når de har lavet tidlige indlæg. De er noget mere komfortable end andre i kaos i feltet især.

– Måske er vi bedre spiller for spiller, men de er et så stærkt kollektiv, så det overraskede mig ikke at Odense Q kom i problemer imod dem.

– Der venter os en svær kamp i Næstved. Vi skal være meget disciplinerede og rigtig dygtige på bolden, fordi den skal vi nok have i lang tid, men det er hvad vi gør med bolden som bliver afgørende, ligesåvel som i momenterne lige efter vi har mistet den.

– Noget jeg glæder mig til er deres bane. Den ser fantastisk ud. Det er et græstæppe vi glæder os til at spille på, og når to så forskellige men strukturerede stilarter møder hinanden, kan kampen blive meget underholdende for tilskuerne at se på.

Kampen spilles på Tintshop Park søndag 10. oktober kl. 13.00.

Topfoto af Josefine Funch fra kampen mod Odense Q: Christian Midtgaard.