Vælg en side

Vi har optakten klar til kvindernes første kamp i Kvindepokalen 2021/22.

Cheftræner Rasmus Good om CBS Sport kampen

Tre gode point med i sæsonpremieren. En god start. Hvordan har I restitueret og forberedt jer til onsdagens pokalkamp?

– Vi har holdt fri søndag og trænet lavintenst mandag og tirsdag, hvor de taktiske koncepter har været i centrum op til pokalkampen.

– Selve forberedelsen har været som enhver anden. Vi har fulgt vores periodisering og den eneste forskel er i virkeligheden tirsdagen, som plejer at være et pas hvor vi gerne vil have mange kilometer i benene, det gør vi naturligvis ikke dagen før en kamp.

Hvad kender I til CBS Sport på forhånd og hvordan I har kigget på deres spillestil mv. inden kampen?

– Vi ved faktisk intet om dem. Der er intet videomateriale og de er ikke begyndt at spille kampe endnu, så det har vi ikke brugt tid på. Vi har koncentreret os mere om at bygge på den læring vi fik imod Dalum/Næsby og udvikle holdet relationer yderligere.

Nogle særlige hensyn at tage i forhold til kampen kommer relativt hurtigt efter sæsonstarten. Skal der roteres lidt i start 11’eren?

– Det er noget vi har prøvet før, så det handler om at holde folk friske. Hele vores trup har kvaliteten til at spille fra start, så ja der vil være spillere som starter denne kamp, som ikke startede i sidste kamp.

– Det handler om at finde balancen imellem at have sultne spillere på banen som vil vise sig frem, have gode relationer og håndtere den fysiske belastning.

– Vi er på en fælles mission og vi får brug for hele truppen for at lykkes.

Jubel efter Josefine Funchs scoring i træningskampen mod Sundby. Foto: Rasmus Lykke.

Hvordan vil I angribe kampen og hvad er dine forventninger og ambitioner for indsatsen i Kvindepokalen i denne sæson?

– Pokalturneringen er sjov, fordi der kan vi komme til at møde Kvindeliga hold ret så hurtigt hvis vi er dygtige. Vi kan jo godt tænke os at møde Brøndby igen, for at se hvor vi nu står i forhold til dem.

– Men det er klart at det er 1. division som er det klare hovedfokus, hvis vi står i en situation hvor vi bliver nødt til at prioritere den ene over den anden.

– Jeg har dog aldrig prøvet at gå ind til en turnerings eller pokalkamp og tænke at det ikke er så vigtigt vi vinder. Det kunne være rigtig sjovt at gå langt i turneringen, så det kommer vores indstilling til kampen også til at bære stort præg af.

– Jeg har en kæmpe tro på dette hold, som har et stort potentiale. Jeg bliver ikke overrasket hvis vi løber ind i Kvindeliga hold og slår dem ud af pokalen. Pokalkampene lever deres eget liv og vi skal bare ramme topniveau i lidt mere end 90 minutter i de kampe vi spiller, så kan alt lige pludseligt ske.

– Det er en turnering hvor drømme kan gå i opfyldelse i samme sæson og hvor man kan skrive et fantastisk eventyr. Den læring det bringer med sig at kunne sætte sig op til disse knald eller fald kampe, er utrolig vigtig og værdifuld erfaring, især for spillere som har ambitioner om at spille europæiske kampe en dag.

– At vinde ligaen kræver at du er god over en hel sæson. At vinde en pokalturnering kræver at du rammer højt niveau i syv kampe, så vi må se hvad der sker, men jeg tror rigtig mange klubber starter med drømmen om at tage pokalen.

Topfoto og supplerende foto fra træningskampen mod Sundby: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.