Vælg en side

Rasmus Good fortæller om forberedelserne til sæsonens sidste kamp hjemme mod Sundby.

 

Cheftræneren sætter på ny ord på ugens arbejde frem mod lørdagens dyst.

Rasmus Good om Sundby kampen

Sæsonen er afgjort og vi kan hverken rykke op eller ned. Men der er stadig meget ære at spille om i den sidste kamp, ikke mindst efter vi tog en flot 5-1 sejr i seneste opgør ude mod Sundby,  som denne gang gæster os på Svanemølleanlægget. Hvordan har I talt om at slutte sæsonen af?

– Spillerne er drevet af noget helt andet end kampen imod Sundby.

– De er drevet af at kæmpe for et liv i fodbold, at komme på kontrakt og leve af fodbold, så det at resultatet ikke har betydning for vores placering i rækken, gør ikke at de kan gå på ferie i hovederne.

– De er stadig et sted hvor de skal performe og presse det sidste læring og udvikling ud af den sidste kamp, så pigerne er i den grad motiverede til at vise sig frem. De er formålsdrevne, det handler om noget større end selve kampen for dem.

– Vi vil også gerne vinde for Sarah Jankovska, som spiller sin sidste kamp inden hun skal til HB Køge. Så vi vil gerne give hende en god kamp at slutte af på.

I har senest haft et par snævre nederlag til topholdet AGF og Odense Q. Vi er tæt på Kvindeliga niveau, men mangler lige det sidste. Hvilke facetter skal der arbejdes på frem mod næste sæson for at tage det næste skridt mod kvalifikation til Kvindeligaen?

– Taktisk kommer der til at blive introduceret nogle koncepter, som forhåbentlig gør at vi kan tage de næste skridt i den rigtige retning. Som jeg har været inde på tidligere, så handler det også om at vi får reduceret børnefejl i opbygningen, blive mere modne på det punkt. 

– Vores evne til at stoppe omstillinger tidligt og højt oppe på modstandernes halvdel bliver vigtig. Og vi skal forbedre os på vores evne til at forsvare høje indlæg og defensive hjørnespark. 

– Vi skal være mere tålmodige omkring vores chanceskabelse og samtidig gøre det mere simpelt. Være gode til at få udnyttet spillernes spidskompetencer i de rigtige områder på banen. Vi skal være mere modige i vores positioner højt oppe på modstandernes halvdel og så skal vi generelt bare score flere mål. 

– Vi ved præcis hvor vi skal innovere og hvor vi skal forbedre, så næste sæson er mere eller mindre planlagt på den taktiske del. 

– Fysisk er vi klar, men vi kommer til at tage flere skridt, men ikke store skridt. 

– Mentalt har spillerne fået et år, hvor de i en meget ung alder har spillet mange kampe på et godt senior niveau.

– På det punkt står vi også stærkere næste sæson. Mange spillere har løftet sig meget, men vi har stadig noget vej at gå. Hvis spillerne udvikler sig med samme hastighed næste sæson, så bliver vi ikke sjove at spille imod. 

Tag os med ind i træner maskinrummet forud for kampen. Hvilke overvejelser gør du dig om hvilke spillere, der skal starte og hvem der skal på bænken. Er der altid en fast stamme du regner med eller kan man såvel spille sig af og på holdet i løbet af ugens træning?

– Der er utrolig mange faktorer som spiller ind. Relationer har en del at sige. Momentum, om der er nogle som er i en god periode, kan vi også lide at udnytte. Kvalitet er altid en stor faktor, er man den bedste til opgaven, står man meget stærkt. 

– Fordi modstanderne er forskellige er de taktiske løsninger også forskellige og der er vi heldige at have mange forskellige typer, så hvem som bedst kan løse opgaven taktisk spiller ind. 

– Vores træninger har altid spillestilen i centrum, uden undtagelse, uanset dagen. Så alle træninger har en betydning for om man bliver valgt eller ikke gør og det giver en rigtig fed kultur. 

– Jeg kan ikke lide at have spillere i truppen som ikke har kvaliteten til at starte inde eller som ikke kan have en impact. De ved at alle kan spille, alle kan gøre en forskel, så man skal præstere til træning og i kamp for at blive valgt igen. 

– Det er sket én gang at jeg har stillet med de samme 11 i startopstillingen to kampe i træk. Det fortæller meget om kvaliteten på hele truppen. 

– At være spiller her er anderledes end i andre miljøer, fordi her skal vi vinde, samtidig med at vi udvikler på hele truppen, for hele tiden at kunne opfylde spilleres drømme om at komme op på et meget højere niveau, med muligheden for at få et liv i fodbold.

– Så gør vi vores arbejde godt, så bliver vi nødt til at have de næste spillere klar hele tiden, fordi de bedste skal afsted til noget større. 

– Alt dette er med i overvejelserne. Så mange gange er der spillere som fortjener at starte inde, som sidder på bænken og spillere som fortjener at være i kamptruppen som ikke bliver valgt, fordi vi har så mange med kvalitet.

– Det er en hovedpine jeg hellere vil arbejde med, end at jeg kun havde 11 spillere som var gode nok og så en bænk som ikke havde kvaliteten. 

Topfoto af Sarah Jankovska og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.