Vælg en side

Det blev en længere, men spændende dialog med cheftræner Rasmus Good denne gang. Kom med bagom forberedelserne til kampen mod Odense Q på lørdag og få et godt indblik i samarbejdet i trænerteamet.

 

Rasmus Good fortæller her om seneste kamp og bager op til weekenden.

Rasmus Good om Odense Q kampen

En flot sejr senest over ASA Fodbold. Det må uden tvivl give selvtillid før de sidste kampe og gode perspektiver for de kommende sæsoner med truppen?

– Det giver den tro på tingene at så længe vi bare scorer, så plejer vi at vinde.

Kampen mod AGF er den eneste hvor vi har scoret og ikke vundet i Kvalifikationsligaen.

– Vi kommer til at forsøge at holde fast i den trup vi har nu, Signe Mertins rykker op fra U18 til sommer, så hun kommer ind og så virker der ikke til at der skal nogen ud.

– Emilie Schrøder skal på College til januar og så har Leila José udløb på hendes visum når Kvalifikationsligaen er slut, så der er nogle ting vi skal tage stilling til, men vi har lige nu en trup vi gerne vil holde fast i og kunne arbejde med i næste sæson også, fordi de udvikler sig meget hurtigt, så får denne gruppe en sæson mere sammen, kan det virkelig blive godt.

– Vi har efterhånden en håndfuld spillere som har afvist kontrakttilbud fra større klubber, fordi de vil være her og fordi føler sig set, hørt, får gode input og at der er betingelser for at udvikle sig. Det er vi meget taknemmelige for.

– Truppen ser meget stærk ud nu, jeg er virkelig stolt af den måde de har udviklet sig på, så jeg tror næste sæson bliver rigtig sjov.

Hvordan er ugens forberedelser til Odense Q foreløbig forløbet?

– Vi har holdt træningsfri mandag, hvor spillerne kun har været i styrkelokalet. Tirsdag har mere været restitutionspas, hvor vi har arbejdet på nogle taktiske koncepter, fri i dag onsdag og så går vi mere intenst ind i forberedelserne nu torsdag og fredag.

Tag os lidt med i maskinrummet. Hvordan arbejdet hele teamet bag, med assistentrænere, analytiker, mental coach, holdledere, U-trænere mv. sammen i en normal træningsuge som den I har pt. frem til opgøret mod Odense Q?

– Jeg tager mig primært af det sportslige, den taktiske periodisering, modstanderanalyse, overordnet træningsplanlægning, klip til spillerne fra træning og kamp, samt klip på det vi gerne vil se i træning og til kampe.

– På banen er jeg meget på i de taktiske dele og så forsøger jeg at trække mig mere og have det overordnede overblik i resten. Men rondo har jeg meget svært ved at holde mig væk fra, det er højdepunktet på mange måder og vi træner mange koncepter der, så der vil jeg gerne være en stor del af det.

Derk Droze er som assistent min største sparingspartner. Han har en fantastisk erfaring fra højeste niveau. Han har selv spillet professionelt i Chile, her i Danmark og MLS i USA.

– Som træner og stabsmedlem har han haft nogle af de klogeste mennesker i dansk fodbold omkring sig og var en del af FCNs Champions League rejse, så han har haft det hele meget tæt på.

– Han beskæftiger sig primært med offensiv spillerne, da det er hans helt store spidskompetence og så er han en fantastisk indpisker og motivator for pigerne. Han er et meget socialt menneske og stort familie menneske, så spillerne har opbygget en god relation og stor tillid til ham. Han er fantastisk at have i miljøet, da han kom fik det hele et løft.

– Han er den som primært er på i træningerne, når jeg vil trække mig lidt. Han rådgiver på holdudtagelse, tager sig meget af vores afrikanske spillere, som skal vænne sig til en ny kultur både på og udenfor banen og så er han med til at detaljeplanlægge træningen.

– På kampdag står han for fodbold opvarmningen og er min forlængede arm på næsten alle måder.

– Vores analytiker Aske Smed koder vores kampe eller tagger dem som det hedder i analyse kredse, hvilket egentlig bare betyder at han sørger for at vi kan få klip på de forskellige begivenheder og faser ud fra vores spillestil, ved at klikke på en specifik kode, når vi sidder med videoen.

– Det sparer os en fantastisk masse tid i modstanderanalyser, egne analyser, giver os tendenser meget hurtigt og noget subjektiv data meget hurtigt, hvor vi selv nøje har udvalgt hvilken data vi vil have.

– Udover det har vi fået Nicklas Tange-Jensen ind som en analytiker studerende, som behandler vores kampe og træninger og kigger på måden vi kommer ud af modstandernes pres på primært.

– Vi har lige nu et personligt udviklingsforløb, hvor vi går meget ind i spillernes overbevisninger og hvilke sandheder de lever deres liv udfra og hvordan det påvirker dem på og udenfor banen. Målet er at de i virkeligheden får tilegnet de overbevisninger som hjælper dem og kommer af med dem som hindrer dem i korte træk.

Peter Hemmingsen har stor betydning for os som holdleder. Han sørger for tøjvask, forvalter vores træningstøj og kamptøj, har kommunikationen med modstandere og dommere op til kampdag, så alt er forberedt.

– Peter forbereder udebaneture og sikrer der er styr på vores materialer. På kampdag sikrer han også at stole er sat op, hjørneflag er på plads, at banen generelt bare er forberedt, så vi kan afvikle kamp i et sikkert miljø.

– Det er opgaver som er simple, men som er utrolig værdifulde for stab og spillere og som sikrer at der er en god følelse og styr på alt rundt omkring holdet, så man må ikke undervurdere betydningen af en god holdleder. Det gør livet lettere og bedre for spillere og stab.

– Vores chef for Human Performance Pelin Bal varmer op med spillerne til træning og kamp, sikrer at vi træner med den rigtige intensitet, sikrer at vi ikke overloader eller understimulerer spillere fysisk.

– Pelin står også for vores styrketræning mandag og torsdag, laver individuelle programmer, tracker spillerne med Polar, som er et tracking system vi bruger som giver os en masse fysisk data, som hun er fantastisk til at planlægge ud fra.

– Hun sørger for at alle performance betingelser fysisk er tilstede i løbet af ugen og kampen, så hun er en lige så afgørende del af staben som jeg selv er.

– Personligt synes jeg hun er vigtigere end jeg selv er og vi har hende med i stort set alt vi laver med spillerne og i alt planlægning. Hun er med andre ord både fysisk træner og sports scientist i det daglige.

Emil Smed, vores fysioterapeut studerende, er under Pelins vinger og tilser spillerne, øver sig på at tape spillerne, finde ud af hvordan deres kroppe fungerer og behandle det han kan og må for sit studie. Han må ikke så meget andet end at tape, massere og rådgive.

– Men det aflaster Pelin, giver ham udviklingsmuligheder og giver pigerne noget ro og en de kan gå til. Så i takt med at han når længere i sine studier, kommer han til at udfylde rollen mere og mere. Han er med i planlægningen og omkring skadesrehabiliteringen med Pelin, så han lærer mest muligt og kan bidrage mere og mere gradvist.

Frank Petersen, vores målmandstræner er en integreret del af det hele, fordi vores målmænd er afgørende for måden vi gør tingene på.

– Vores målmand er vores første angriber, når vi bygger op, det er måden vi tænker på, så han skal træne dem efter spillestilens krav. Vi tror ikke på at målmændene skal være afskåret fra holdet mere end 30-35 minutter af gangen og det samme med ham, så han er også en stor del af planlægningen, så målmændenes udvikling, følger den rolle holdet har brug for hun har i spillestilen.

– Der er gange hvor han også har dele af træningen i tidlig opbygning, forsvar feltet eller 1v1/2v1 situationer omkring feltet, hvor samarbejdet mellem spillere og målmand er afgørende.

Så alle stabsmedlemmer er vigtige komponenter i løbet af ugen og vi forsøger at maksimere output på hver deres specialist område hver uge, ud fra vores periodisering og den modstander vi skal spille imod.

Topfoto af Silje Simonsen og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.