Vælg en side

1. Kvindesenior er klar til topkamp efter flot 2. halvleg og sejr i kampen i Varde.

Rasmus Good fortæller om forberedelserne.

Rasmus Good giver input om Odense Q kampen

I har haft 14 dages forberedelse siden den sidste stærke sejr på en god 2. halvleg i Varde. Hvad har i analyseret videre på 2-0 sejren senest og hvordan har I brugt den længere forberedelsestid??

– På den samme måde vi altid gør. Vi kigger på hvor vi er i vores udvikling og lader os ikke hænge op af øjebliksbilleder, men kigger hele tiden på hvordan vi håndterer de forskellige prestyper, opbygningsmønstre og gennembrudsmønstre alt efter hvilken modstander.

– I forhold til Odense Q er der næsten intet vi kan tage med fra Varde, da de to er utrolig forskellige i deres udtryk. Deres spilvendinger kan minde lidt om hinanden i de offensive omstillinger og det samme gør sig gældende for deres offensive hjørnespark, men ellers er det to vidt forskellige hold.

– De 14 dage har vi brugt på at dosere spillere med høj belastning og give lidt ekstra til andre og så har vi udnyttet pausen til at genoplade mentalt, samt stille mere skarpt på nogle taktiske koncepter, hvor vi har haft tid til at træne dem kontinuerligt i noget højere tempo, fordi der ikke har været kamp i weekenden op til nu.

– Seks kampe, seks sejre. Odense Q er holdet, der skal jages i rækken. Vi er i haserne på dem med fire sejre og to nederlag, så tre point ville øge spændingen gevaldigt i topstriden. Hvad har Odense Q især været gode til i deres kampe, og hvad kender I til deres styrker både fra tidligere og de seneste analyser?

– Odense Q er utrolig afklarede i deres udtryk, det er deres store styrke. Man bliver aldrig overrasket når man spiller imod dem, fordi deres spillestil er så indgroet i dem.

– Dét at de primært har hentet ind fra deres egen U18 trup overrasker mig ikke, de spillere de har i deres akademi har allerede trænet og spillet på samme måde i mange år, så der er ikke særlig meget tilpasning for dem andet end tempo og niveau.

– Kampen kommer til at handle om disciplin og kvalitet, fordi begge klubber kender hinanden så godt og alle ved hvordan både vi og Odense Q spiller.

– Jeg tror det kan blive underholdende at se, det bliver en kamp om initiativ, en kamp om bolden. Odense er en smule mere direkte end hvad vi er, der er tydelige forskelle på os, men formålet med de forskellige faser i spillet er meget ens.

– De er utrolige dygtige i deres gennembrud og deres opbygning især, men også deres offensive hjørnespark.

– Der er en grund til at de har fået de resultater de har fået og det er fordi de er så afklarede i deres aftaler og kender deres styrker så godt. Det kan godt være at de har mistet nogle profiler og nogle fra deres kerne, men det kan deres miljø godt holde til fordi de gør det på den måde de gør det på.

– De er et klasse eksempel på hvorfor man ikke bare skal ændre strategi, fordi tingene ikke helt går som man måske ønsker. De har været og er stadig meget tålmodige omkring deres klubudvikling, og det begynder at give pote nu kontinuerligt.

Emilie Normann Langhorn kigger frem af banen. Foto: Christian Midtgaard.

Det er ikke fordi, vi forestiller os det er svært at sætte spillerne op til kamp, men lige dette opgør mod topholdet hjemme på Østerbro Stadion må alt andet lige blive en af sæsonens højdepunkter. Hvordan arbejder i med at finde det rette spændingsniveau og mentalt forberede truppen på at give det maksimale i opgøret?

– Spillerne skal elske disse kampe. Man skal gå ind til topkampe med et smil på læben, fordi det er et privilegie at spille dem, men også et privilegie at føle det forventningspres der følger med dette logo.

– Vi forventer af hinanden internt at vi præsterer og vinder. Så vi inviterer dem altid til at føle presset, fordi der er ikke mange som berettiget får lov til at føle det pres, som fodboldspillere, men vi elsker det. Det giver projektet og det daglige arbejde mening.

– Man skal kunne gå ind til kampene med en rolig selvtillid, afklaret omkring opgaven og hvad holdet kollektivt skal opnå samt hvad ens specifikke rolle er indenfor det kollektiv og hvordan man kan bidrage bedst muligt.

– Vi gør ikke så meget ud af selve begivenheden. Det skal omverden nok gøre rigeligt ud af. Så snart vi møder ind er det jo “bare” endnu en modstander, endnu en kamp som vi skal løse så godt vi kan. Repræsentere klubben, holdet, os selv og byen bedst muligt og så gøre hvad vi kan for at vinde på vores måde.

– I det store billede handler det om at få tre points og så videre til næste kamp uden at gøre det store ud af det..

Kampen hjemme mod Odense Q har kick-off på lørdag 25. september kl. 14.00. Vi ønsker alle på og omkring holdet held og lykke.

Live streaming fra kampen

Hvis du ikke har mulighed for at komme til kampen på Østerbro Stadion (der er gratis adgang, webred.), så kan du følge live streamingen på facebook.com/b93pigeelite. Det koster 49 kr.

Topfoto af Josefine Funch: Christian Midtgard.