Vælg en side

1. Kvindesenior tager lørdag kl. 14.00 mod ASA Fodbold på Østerbro Stadion. Kom med bagom kulisserne til forberedelserne til kampen.

Cheftræner Rasmus Good om ASA Fodbold kampen

På ny er der høstet god selvtillid med en storsejr i Kvindepokalen inden det går løs i 1. division igen lørdag hjemme mod ASA Fodbold. Hvordan har I bygget på siden pokalkampen onsdag aften?

– Fredag har vi gennemgået lidt defensive koncepter og nogle af vores overgange til gennembrud som vi gerne vil forbedre. Det brugte vi også noget af pokalkampen på.

– Vi har holdt fri torsdag og så har vi haft en let træning fredag, hvor det mest har været hovederne som har været belastet, mere end benene.

– Man skal være utrolig skarp i indholdet, når man kun har én træning inden en kamp og spillerne skal også være meget fokuserede til den ene træning.

I har senest fået tilgang af Søren Breum som Performance Analytiker til trænerteamet. Hvordan skal han og Aske Smed fordele opgaverne mellem sig? Og er I ved at være godt tilfredse med set-up’et i staben, sammenhængskraften med pigeakademiet i samarbejdet med Carsten Dohm og Nicolaj Berendt? Vi kan jo se, at mange unge spillere får mulighed for hurtig debut på 1. Kvindesenior, som vi også har set det på 1. Herresenior. En del af B.93’s DNA kan man sige, hvad enten det er pige-/kvinde eller drenge-/herrefodbold, vi taler om?

– Søren kommer til lige nu at fokusere på at blive oplært i Sportscode og Hudl, hvordan man tagger kampe, både live men også i forhold til modstanderanalyser.

– Søren kommer til at være en træner med stort analytisk fokus, så han kommer også til at deltage i træningerne som en del af trænerteamet, når han bliver oplært i vores metodik og spillestil, men det meste af hans arbejde kommer til at omhandle modstanderanalyser og tagging på kampdagen.

– Askes rolle forbliver den samme som nu, tagging omkring kampene og hjælpe med optagelse af video til kamp og træning, men det er Søren som kommer til at lægge den største mængde tid i det, da der er nogle omstændigheder i Askes tilværelse udenfor banen, som har gjort at han har ønsket at gå ned i tid på modstanderanalyse.

– Så nu har vi i virkeligheden bare to. Det er en win-win både for miljøet og Aske, fordi vi får flere hænder og han får frigjort lidt mere tid til arbejdet udenfor fodbold.

– Vi er glade for set-uppet i staben men tilfredse bliver vi nok aldrig. Der er hele tiden ting vi kan forbedre i stabens set-up, men de mennesker vi har inde nu er vi helt bestemt meget glade for.

– Vores samarbejde med akademiet er fundamentet for alt vores arbejde, Carsten Dohm bliver en kæmpe gevinst og Nicolaj Berendt er så stålfast i den retning vi vil køre, så vi er jo virkelig glade for dem begge to. Vi skal gerne være selvforsynende igennem vores akademier.

– Min drøm er at vinde Kvindeligaen med 11 af egen avl, så det er dét vi arbejder ud fra. Vi har derfor ikke råd til at vi ikke har et godt samarbejde med akademiet.

– Hvis der er en spiller som er dygtig nok, så skal hun have chancen og vi skal have plads til hende på førsteholdet. Det er tankegangen i øjeblikket.

– Vi har ikke råd til at købe spillere eller satse på spillere udefra, så både den billigste og bedste løsning er spillere fra akademiet. Det er den letteste vej til førsteholdet, fordi du bliver uddannet i vores måde at spille på og vores måde at træne på, samt vores terminologi.

– Så hvis vi har haft en spiller i miljøet siden U10, så har hun haft 7-8 års træning i vores metodik og spillestil inden hun rammer førsteholdet. Det er jo en kæmpe fordel.

– Jo senere man kommer ind, jo sværere bliver det at ramme førsteholdet. Det værste spillere udefra kan gøre, er at give spillerne som allerede er her arbejdsro, fordi så udvikler de sig meget hurtigt og så er pladsen nok ikke åben længe. Når man har chancen skal man slå til, fordi den kommer måske ikke igen.

Josefine Funch i nærkamp. Foto: Christian Midtgaard.

Hvordan har I forberedt jer til ASA Fodbold? Hvad kender I til deres kvaliteter på forhånd og hvilke analyser har I gjort jer, uden at gå i detaljer og afsløre for mange taktiske hemmeligheder på forhånd?

– Vi kender til deres udskiftning på holdet og så har vi set nogle af deres seneste kampe, så vi er godt forberedt på hvordan deres tilgang til spillet er. Vi har nogle strategiske tanker om hvordan vi vil starte og slutte kampen, for at kontrollere kampen fra start til slut og give os selv de bedste betingelser for at vinde.

– Vi ved hvad vi skal undgå og hvor vi kan ramme dem. Vi har også en ret god idé om hvilke spillere vi vil matche op imod deres individuelt og relationelt.

Du har før været inde på, at holdets spillestil trives på en stor stadionbane. Sæt gerne nogle ord på, at I nu på lørdag er tilbage på Østerbro Stadion igen?

– Det er jo skønt. Det er virkelig skønt.

– En stor bane betyder at vi kan strække meget i dem, få dem til at sideforskyde meget og udnytte når deres led springer både i deres kæder. Det betyder også at der er virkelig meget plads for os at spille på.

– Pigerne er forberedte, så nu er det op til dem at vise kvaliteten på dagen.

Topfoto af Linnéa Borbye og supplerende foto af Josephine Funch: Christian Midtgaard.