Vælg en side

Cheftræner Rasmus Good har ladet sig interviewe til web-redaktionen forud for lørdagens dyst mod ASA Fodbold. Kom med ind bag kulissen i ugens forberedelser til weekendens vigtige kamp i Kvalifikationsligaen.

Web-redaktionen fortsætter arbejdet med optakter til kvinderne og herrernes kampe. Denne gang har vi stillet cheftræner Rasmus Good et par spørgsmål på forhånd, som han her tager udgangspunkt i.

Cheftræner Rasmus Good om forberedelserne til kampen mod ASA Fodbold

Hvordan går det med at tilvænne såvel trup som de fire nye afrikanere til at finde hinanden i træningen og systemet?

– Relationerne bliver bedre og bedre, intensiteten i vores presspil især er steget en del, blandt de forreste især, hvilket giver rigtig gode træningsbetingelser, da vi nu kan træne på et højere niveau og i højere tempo.

– Vores nye spillere falder bedre og bedre ind i tingene, men dem som har været her i længere tid nu, har da klart en fordel stadig på systemiske mekanismer og relationer. Pigerne er gode til at integrere vores nye spillere, som skal vænne sig til en ny kultur på virkelig mange måder.

– Træningsmiljøet har fået et løft med den øgede konkurrence, hvilket også gør at vi står med nogle hovedpiner når der skal vælges en kamptrup, da alle er gode nok, men ikke alle kan blive valgt mere. Nu skal man virkelig præstere til træning og kamp, ellers er der en anden som er rigtig god, som står klar.

– Det giver også hele truppen og staben noget tryghed, da vi som hold ikke kommer til at gå ned i kvalitet, når vi skifter ind og ud.

– Vores oplevelse er at det er svært at komme ind på holdet og præstere fra dag 1, fordi der er så store krav til spilforståelsen og at vores træningsmetodik er meget anderledes end den danske standard, så man skal lige væbne sig med tålmodighed, når vi får nye spillere.

– Sarah Jankovska har for eksempel været her siden december, men er først nu begyndt at vise et kontinuerligt rigtig højt præstationsniveau, så det tager tid uanset hvem du er.

Hvad har analysen af AaB kampen primært vist der skal arbejdes med?

– Den har vist at vi stadig har meget at lære i forhold til at bryde modstandere ned, som bruger rigtig mange spillere til at forsvare feltet, så der har været meget fokus på vores relationer og taktiske koncepter omkring gennembrud. Simpelt, logisk og hurtigt har været nøgleord.

– Vi har også meget at lære når vi møder overfaldspres. Vi har egentlig ikke problemer med at finde en fri spiller, men vi skal være dygtigere til at vende spillet, så snart vi har fundet hende. Det kræver, at vi er mere modige, fordi vores bevægelser og positioner er gode nok i langt de fleste tilfælde, til at løse det uden problemer.

– Spilvendinger generelt og at lede efter og udnytte overtallet er også noget vi stadig skal arbejde videre med, såvel som at trykke modstanderne ned i deres eget felt og ikke tillade at de kommer ud.

– Det er vores paradoks, at vi vil gerne beholde modstanderne dernede, så de er længst væk fra vores eget mål. Men det er også svært at bryde ned, imod modstandere som er rigtig gode i den fase – og det må man give AaB at de var.

Hvad kender vi til ASA Fodbolds måde at spille på og hvordan er vi forberedt til kampen?

– Vi ved ikke andet end hvad vi har set imod AGF (se hele kampen eller højdepunkterne i AGF vs. ASA Fodbold her, webred.).

– Jeg er ikke glad for at basere min analyse på én kamp, fordi der er så mange ting man ikke kan vide om er noget, som kun gjorde sig gældende for den kamp eller om de har et meget anderledes udtryk normalt. De spillede uden forventningspres og vidste godt, at AGF var favoritten af de to, hvilket gør noget ved mindsettet og mange gange også det udtryk man kommer med.

– Det vi til gengæld så var, at de er meget komplekse at læse en fast struktur ud af. Deres målspark er meget ensformige og forsøger at bygge op på samme måde derfra. De byggede primært op i 3-mandsopbygning og forsøgte at finde kanalerne i halvrum kort og i bagrum tidligt.

– De var super dynamiske, ofte lå de med 4 på midten, men stadig med 2 fremme, som kunne modtage dybt. Deres modsatrettede bevægelser var konstante, så AGF skulle være meget dygtige til at overlevere.

– Hvis man er meget mandsorienteret kan dette fuldstændig splitte et hold fra hinanden, men det er stadig komplekst i zone også, medmindre de defensive orienteringer og kommunikation er god.

– De har to spillere oppe foran som er meget hurtige og meget målsøgende. De to kan give mange hold store problemer.

– Deres gennembrud er meget simple og effektive. De vil gerne dybt hurtigt og så direkte mod mål. Kan det ikke lade sig gøre, søger de indlæg hurtigt og tidligt. De havde stort set ikke et centralt gennembrud, men mange bolde i feltet fra både kanter og backs. Deres indlæg er gode og de kan godt lide at slå dem imellem bagkæde og målmand.

– Defensivt pressede de ikke højt særlig meget, men deres angriber var meget alene når de gjorde det. Kanterne var klar på backs, imens midtbanespillerne var langt mere mandsorienteret. Backs var super aggressive og sprang hurtigt, de brød rigtig mange bolde i halvrum.

– Deres kæder blev meget lange, når AGF kom ud af førstepresset. Bagkæden og især stopperne forsvarer bagrummet først og fremmest. AGF kom sjældent ned bag dem, medmindre ASA missede i deres pres.

– Når AGF kom frem tillod ASA meget plads på siderne, så der opstod mange 1v1 situationer bredt. ASA var gode som kollektiv, men når AGF splittede dem, kom de i problemer.

– Vi har selv forberedt os på hvad vi har set de er rigtig gode til og hvor vi kan se at der er nogle muligheder for at ramme dem, uden at gå ud fra at det vi har set imod AGF bliver det samme udtryk imod os. Så vi har lidt forskellige ting i ærmet alt efter hvor vi får vores muligheder i de forskellige faser af spillet offensivt og defensivt.

Fra klubben ønsker vi kvinderne en rigtig god tur til Århus. Der er ikke adgang for tilskuere på grund af corona-restriktionerne.

ASA Fodbold livestreamer desværre ikke kampen, webred.

Topfoto af Linnéa Borbye og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.