Vælg en side

Rasmus Good giver på ny svar på tiltale og bager op til weekendens kamp ude mod topholdet AGF.

 

Rasmus Good bringer dig her med bag om forberedelserne.

Rasmus Good om Odense Q kampen

Som du fint var inde på i referatet fra kampen mod Odense Q, så har holdet vist lovende takter i mange kampe, men også manglet den sidste skarphed i de afgørende situationer. Det har været god læring med disse kampe i Kvalifikationsligaen, ikke mindst med det lange perspektiv. Men hvordan har I konkret arbejdet med læringerne fra Odense Q nederlaget frem mod kampen mod topholdet AGF på lørdag?

– Odense Q og AGF er meget forskellige hold, så det er ikke alt som kan overføres til AGF. Vi har evalueret kampen, lagt de ting ind i periodiseringen som vi skal have arbejdet ind på et senere tidspunkt, når vi møder hold som minder om Odense Q eller til når vi møder dem igen.

– Grundet truppens potentiale arbejder vi mere langsigtet. Noget som naturligvis er aktuelt er vores evne til at vurdere hvornår vi skal angribe, hvordan vi flytter os som enhed med og uden bold, samt vores evne til at stoppe omstillinger.

– Disse ting bliver heldigvis mere og mere aktuelle, fordi vi mere og mere begynder at have det udtryk vi skal have. Imod Odense Q var vi ikke dygtige nok til at vurdere hvornår vi skulle sætte bolden på spil og i vores evne til at stoppe omstillinger.

– Som du siger, så har Kvalifikationsligaen været utrolig lærerig, spillerne har vokset og modnet sig mere og mere fra kamp til kamp. På vores topniveau er vi gode nok til Kvindeligaen, men vi må erkende at vores bundniveau er for lavt.

– Kampen imod AGF handler om at lære og forbedre os endnu mere, imod Kvalifikationsligaens bedste hold. Det er et godt udstillingsvindue for vores spillere også i et længere perspektiv, fordi det er de kampe de skal kunne præstere i, for at komme op på et højere niveau. Forhåbentlig bliver kampe imod AGF hverdag for dem på et tidspunkt.

Carsten Dohm er senest offentliggjort som ny Head of Coaching i B.93 Pigeakademi. Det virker jo virkelig til at blive et flot løft af arbejdet. Kan du allerede nu supplere lidt på Nicolajs og Lauritz’ ord omkring hvordan du ser samarbejdet fremover. Vi har jo set det virkelig har båret frugt med samarbejdet mellem Martin Jensen som Head of Coaching på drenge/herresiden og samarbejdet i forhold til overgangen til seniorfodbold. Er det samme eller en lidt anden tilgang I ønsker at udfolde på pige-/kvindesiden?

– Dohm bliver en afgørende brik i transitionen. Først og fremmest, skal han uddanne trænerne, sikre at akademiets træninger foregår på et højt niveau, at de opfylder de læringsmål som er blevet sat for hver årgang, at vi arbejder strømlinet og at vi hele tiden rykker kvaliteten i den rigtige retning.

– Man kan jo tydeligt se og mærke den betydning Martin Jensen har på drengesiden og ja det er netop sådan vi gerne vil bruge Dohm.

– Akademiet er helt fundamentalt i mit hoved, det skal være den primære fødekæde og der kommer nogle spillere allerede om 1-2 år fra akademiet som er på et virkelig højt niveau.

– Vi skal sikre at akademispillerne i B.93 får en fodbolduddannelse på et internationalt niveau og derfor er det nødvendigt at have en kapacitet som Carsten Dohm, for at tage de første skridt i den retning og så skal vi på seniorholdet kunne gøre dem klar til et liv i fodboldbold og forhåbentlig kunne skyde dem afsted til en top 5 liga eller Champions League fodbold i en mindre.

– Hele planen med vores hold er jo at vi kan være en platform, for de mest talentfulde spillere i landet og senere Norden, hvor de bliver klar til at spille på højeste niveau.

To kampe tilbage af sæsonen, og vi kan hverken rykke op eller ned. Fortæl lidt om hvilke overvejelser du gør dig omkring kampene. Det bliver en spændende test mod AGF og der er lidt at revanchere fra 1-6 nederlaget hjemme. Vil du såvel i AGF kampen som den afsluttende kamp mod Sundby veksle mellem spillerne og afprøve nye konstellationer i forhold til næste sæson? Eller fastholde spillestilen og konceptet?

– Spillestilen og konceptet vil vi aldrig gå på kompromis med, det vil være at gå på kompromis med vores identitet.

– Vi kigger naturligvis frem imod den nye sæson. Disse to kampe er gratis for både os, AGF og Sundby, så ja man vil nok kunne se at vi allerede nu er begyndt at forberede den nye sæson i forhold til nogle relationer. Men det laver jo ikke om på at vi forsøger at vinde kampene imod AGF og Sundby.

– Kampen imod AGF vil give os nogle svar i forhold til hvem som er klar til at spille på det niveau fx. hvem som kan præstere på det niveau.

– Vi vil have at spillerne går ind til den kamp med et smil og er meget opsatte, da det jo er på et rigtig fodboldstadion, det er imod en stor klub og der nok kommer til at være en del tilskuere. Det er sådan nogle kampe man som spiller skal elske.

Topfoto af Josefine Funch og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.