Vælg en side

Lørdag drager 1. Kvindesenior til Århus for at møde AGF med kick-off kl. 13.00. Spillestedet er Vejlby/Risskov Centret.

Vi tog en snak med cheftræner Rasmus Good om forberedelserne.

Rasmus Good om AGF kampen

Det var en virkelig vigtig sejr at få med i den første hjemmekamp mod Varde. Du har allerede været inde på betydningen af momentum i din udtalelse til kampreferatet, men kan du uddybe hvad analysen af kampen ellers har givet jer af svar og tanker og områder som I har arbejdet videre med på træningsbanen i denne uge?

– Jamen det har jo givet spillerne mere sult kan man se, mere intensitet og fokus i de ting de gør til træning, fordi de kan se det virker, når vi gør de ting vi skal.

– Lige nu handler det om ikke at introducere for meget nyt, men bare at blive endnu skarpere og bygge ovenpå de ting vi allerede gør samt gøre relationerne på banen endnu stærkere.

Nu venter så AGF, rækkens formodet stærkeste hold og den umiddelbare favorit til 1. pladsen. Inden starten på sæsonen talte du om I skal ud og spille 10 finaler. Og det er vel i den grad det mind-set I ønsker at gå til kampen med: Se den som en oplevelse, spille frit, tro på egne evner og kæmpe om enhver bold, som var det en pokalfinale?

– Nej helt omvendt. Vi vil faktisk gerne gå ind til kampen med det mindset at det er en kamp ligesom alle andre og derfor forbereder vi os mentalt, fysisk og taktisk præcis på den måde også.

– Hvis vi spiller som vi gør og med den selvtillid og ro vi har, når vi møder hold vi er bedre end, så skal vi nok være rigtig gode i denne kamp.

– Gør man for meget ud af kampens betydning skaber det bare unødvendigt pres og stress.

– AGF må selv sørge for at bringe det pres og stress de mener vi skal sættes under. Vi skal bare løse opgaverne med den samme ro og selvtillid som normalt.

Kan du sætte nogle ord på jeres analyse og erfaring med AGF? Hvad er især deres styrker og hvor har vi mulighed for at sætte ind og matche og overraske dem, uden selvfølgelig at røbe alt på taktiktavlen på forhånd her på hjemmesiden …

– AGF er tydelige i deres identitet og de har da helt sikkert spillere som stikker ud.

– Maria Olsen er fantastisk på bolden i mellemrum, både i løb med bold, 1v1, stikninger og så afslutter hun godt.

– Maria Herdel har en masse fart og spiller meget simpelt og effektivt. Sofie Bloch er utrolig stærk, en dygtig afslutter og meget disciplineret i hendes mønstre.

– Katrine Svane er bare en rigtig dygtig keeper, så de har mange spillere som er rigtig gode for dem, som kan være kampafgørende på egen hånd.

– Vi har naturligvis kigget på hvor vi kan ramme dem og hvor de kan gøre ondt på os, men kampen spilles på banen på dagen, så vi må se hvordan vi håndterer det derude med de faktorer der nu følger med i en fodboldkamp.

– Løser vi vores opgaver rigtigt, kan jeg ikke se hvorfor vi ikke skulle vinde, men AGF er naturligvis virkelig gode når de har deres gode dage.

Hvordan vil I angribe opgøret: Er det – som altid – med samme offensive indstilling og B.93 filosofi og spilsystem, som i har arbejdet med holdet gennem lang tid nu? Eller er det en af de kampe, hvor du og træner teamet evt. vil tænke anderledes og stå lidt dybere og mere defensivt i banen?

– Vi tager jo til Århus for at vinde, ligesom imod alle andre modstandere.

– Det ville være naivt af os at tro at vi ville være bedre til at gøre noget som vi aldrig har gjort før, bare fordi vi møder en modstander som på papiret bør være bedre end os, så vi kommer naturligvis til at være tro imod os selv og vores identitet, den går vi aldrig på kompromis med.

– Hvis vi bare stiller os ned imod AGF tror jeg vi bliver kørt over på røv og albuer, fordi det har vi slet ikke holdet til at gøre. Som træner tilpasser jeg vores spillestil til spillernes kvalitet og vi kan nok aldrig stå og forsvare vores felt i 88 minutter og så køre kontra i de to sidste.

– Vi er virkelig dygtige til at forsvare feltet og være i lavt pres. Vi er svære at score på, men jeg tror ikke der er et hold i Danmark som er i tvivl om at vi kommer til at angribe dem. Måden vi gør det på er altid på vores måde, men vi har forskellige knapper at trykke på og vi kan justere lidt hist og her.

– Alt sammen er blevet trænet det sidste halvandet år, så vi er klar til at hive de rigtige koncepter frem i de forskellige kampe. Det handler bare om hvorvidt vi har kvaliteten til at gøre det i den pågældende kamp og om vi præsterer kollektivt. Gør vi det, så er vi svære at have med at gøre.

Portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard.