Vælg en side

2. divisionsholdet drager til Brabrand lørdag.

Læs hvordan transitionstræner Lasse Frølund ser weekendens udekamp. Men først et par ord om den unikke AB-kamp fredag aften.

Lasse Frølund om Brabrand kampen

Sæt gerne først nogle od på din og træner teamets oplevelse af atmosfæren til kampen på Østerbro Stadion i fredags. Det sydede jo – en stemning og et antal tilskuere, som vi skal mange år tilbage for at matche. Der bliver gjort et kæmpe arbejde fra klubben og fanklubben for at skabe en større fankultur på Østerbro Stadion. Og denne kamp så ud til ramme helt rigtigt, denne fredag aften. Hvad tænkte I og spillerne om det?

– Vi sætter kæmpestor pris på det arbejde der bliver gjort i forhold til at skabe gode rammer til hjemmekampene og stemningen i fredags var helt fænomenal.

– Det er med afstand den fedeste oplevelse jeg har haft på Østerbro Stadion, og vi håber alle sammen, at vi kan få flere oplevelser som denne.

– I samme ombæring vil vi også lige rette en kæmpestor tak til fanklubben – det er et unikt arbejde de gør, som vi sætter virkelig stor pris på!

AB havde nogle chancer her og der, men vi dominerede de fleste perioder af kampen og især mod slutningen af kampen kunne vi have fortjent en scoring, da vi spillede os til et par gode muligheder. Til gengæld bliver vi desværre straffet lidt for let efter en dødboldsituation, som I tidligere har arbejdet meget med. Er du enig?

– Det lyder meget rigtigt.

– Vi er meget tilfredse med præstationen og følelsen under og lige efter kampen var også, at præstationen var god nok til at få tre point.

– Den efterfølgende analyse af kamp og data fortæller os, at vores følelse er meget berettiget.

Frederik Høgh kom blandt andet ind i 2. halvleg og gjorde det godt som spilstation og trussel i luftrummet. Tammer Bany Odeh gjorde også et godt indhop og var farlig. I det hele taget er der mange gode strenge at spille på og I har mulighederne for at skifte lidt på holdet, afhængig af modstander mv. Fx gav I anfører Mikkel Mouritz lidt ro. Hvordan arbejder I med sætte den bedste start 11’er kamp for kamp?

– Mikkel havde lidt problemer med sin læg i løbet af ugen, så derfor startede han ude.

– Der er nogle taktiske og formmæssige forbehold at tage i forhold til at sætte det bedste hold op.

– Der er selvfølgelig 11 spillere, som skal starte kampen, men det er mindst lige så vigtigt, at de spillere der kommer ind i løbet af kampen, kan sætte et præg på udtrykket, og det synes jeg kampen i fredags er et meget godt bevis på.

Nu venter Brabrand ude. Hvad forventer I af aarhusianerne og hvad har I set fra dem og analyseret på deres indsatser i foråret indtil nu?

– Vi kender efterhånden Brabrand ret godt.

– Det er et hold som vi tidligere har haft svært ved at spille imod. Holdet er altid sat enormt godt op, og de er enormt dygtige til at få kampen over på deres præmisser.

– Vi forventer stor fysisk intensitet og et hårdt pres på standardsituationer.

Det bliver i den grad en vigtig kamp for at komme med i top 6 inden den sidste kamp i grundspillet hjemme mod Aarhus Fremad. Hvordan er stemningen i truppen, træner teamet og troen på sejr og videre avancement til slutspillet?

– Vi tror som altid på, at vi kan levere en god præstation, og håber, at forårets første sejr kommer på lørdag.

Topfoto fra AB-kampen: Christian Midtgaard.