Vælg en side

1. Kvindesenior har en svær opgave i 1. division ude lørdag mod Vildbjerg.

Cheftræner Rasmus Good om Vildbjerg kampen

Det var noget af en bitter pille at sluge til sidst hjemme mod ASA Fodbold efter at have domineret kampen totalt. Hvordan har I arbejdet på træningsbanen for at løsne op omkring afslutningerne foran mål?

– Faktisk ved ikke at gøre et stort nummer ud af det. Vi ved med de chancer vi skaber, så kommer vi til at score mål, rigtig mange mål, der skal bare hul på bylden.

– Vi har mere arbejdet med det mentale aspekt, fordi pigerne ved godt hvordan man scorer, så vi har arbejdet med hvordan man skaber momentum og hvordan man kan holde flowet mentalt, samt hvordan man håndterer når det ikke går som man vil.

Er der andre elementer I har arbejdet med i løbet af ugen, såvel mentalt som i det opbyggende spil?

– Ja hvordan vi håndterer en kamp følelsesmæssigt ud fra forskellige scenarier som kan opstå.

– Vi har arbejdet med nogle koncepter i opbygningen og overgangen til det chanceskabende som vi gerne vil være endnu mere afklaret i rent systemisk, da det er nye koncepter, som vi ikke har taget i brug endnu, men har trænet en del.

Hvad kender I til Vildbjerg på forhånd og hvordan har I analyseret på dem forud for kampen lørdag?

– Vi kender Vildbjerg godt. De spiller god fodbold og er rigtig dygtige på standardsituationer. De vil gerne have bolden og angribe os igen og igen. Det er et godt hold som vi skal være gode for at slå, da de også er meget afklaret i deres høje pres især.

– Vi har analyseret dem på samme måde som vi plejer. Vi ser de tre seneste kampe de har spillet, fremstiller en modstanderanalyse hvor vi forsøger at finde ud af hvem vi skal have i hvilke rum på hvilke tidspunkter, hvordan vi kan angribe dem, hvordan vi kan bryde ud af deres pres, hvad gør de i deres offensive og defensive omstillinger, samt presformation, signaler, i forskellige preshøjder og naturligvis deres tilgang til spillet rent systemisk og om der er forskel i hvilke relationer de har på banen.

– Så tilgangen er den samme uanset om det er Lynge-Broby IF eller HB Køge, vi møder.

Topfoto af Emilie Langhorn: Christian Midtgaard