Vælg en side

Redaktionen har som vanligt taget en optaktssnak med cheftræner Rasmus Good før 1. Kvindeseniors hjemmekamp mod Odense Q lørdag.

Kvinderne ser frem til det spænende opgør.

Cheftræner Rasmus Good om Odense Q kampen

14 dage siden sidste kamp, når I møder Odense Q. Hvordan har I brugt landskampspausen til at forberede jer til opgøret?

– Den har givet os noget ekstra tid til at kigge på Odense Q rent taktisk. Vi ved jo det bliver en fodboldkamp, som folk nok vil kunne lide at se på, da begge hold ønsker at spille med kontrol.

– I træningen har vi egentlig kun haft fokus på os selv og hvordan vi vil se ud og ikke brugt tid på Odense Q, men vi er udmærket klar over hvor de er meget stærke og hvor vi kan ramme dem.

– Vi har stor respekt for Odense. Der er en grund til at de slutter på førstepladsen i 1. division og i kampene imod Sundby og AaB kunne det også have gået deres vej.

I september 2021 tog I en meriterende sejr over Odense Q på Østerbro Stadion. Hvordan kan I tage erfaringerne fra det opgør og de seneste kampe mod odenseanserne med jer?

– Jamen vi kan jo tage med at holdene lærer hinanden bedre og bedre at kende, men stadig har udgangspunkt i eget udtryk.

– Jeg synes det typiske billede har været at vi har haft en halvleg hver, men det har været meget forskelligt hvilket hold, som havde hvilken halvleg. Når Odense får overtaget, er det svært at tage det fra dem igen. De er meget stærke når de har momentum.

– Så hvis vi skal konkludere noget ud fra de 4 seneste opgør, må det være at kampbilledet i første halvleg, sjældent er det samme i anden halvleg og det skal vi naturligvis lære af hvis det ikke skal gentage sig.

Hvordan kommer Odense Q typisk ud til kampene? Er det et offensivt indstillet hold eller typisk meget kompakt spillenede

– Odense Q kommer altid meget offensivt ud til kampene. De første 5-10 minutter er altid meget intense fra deres side, hvor de kommer med et stort tryk og derfra prøver de at kontrollere kampen med bolden.

– De vil gerne angribe meget. De vil ikke have bolden bare for at have den. De vil have den for at angribe igen og igen. De er jo strømlinet fra akademiet op til førsteholdet, så de spillere som måske har deres første år som seniorspillere for dem har mange års uddannelse med sig, så de er meget afklarede og trygge i deres mønstre offensivt og defensivt.

– Skal man have Odense Q til at stille sig lavt og være passive, så skal man tvinge dem til det. Det ligger ikke i deres DNA at gøre det, medmindre de er tvunget til det og det er utrolig svært at tvinge dem til det.

Er alle spillere klar eller nogle skadesudfordringer?

– Der er lidt småting hos Anna Karlsson og Sofie Thrige, men ikke noget alvorligt. Ellers er alle klar.

Hvis I kan komme godt fra opgøret mod Odense, så blander I jer jo i den grad i topstriden. Men det er en svær række og alle kampe i Kval-rækken er finaler, som du har været inde på tidligere. Hvordan har du og træner teamet analyseret på de andre hold i rækkens første kampe?

– Vi fokuserer altid kun på den næste kamp. Alt andet fjerner fokus, så alt snak om hvor vi kan ende og hvordan det kan se ud efter denne kamp og andre kampe er ikke noget vi bruger tid på.

– Det eneste hold vi koncentrerer os om, er Odense Q og at gøre hvad vi kan for at vinde på lørdag og samtidig give tilskuerne en god fodboldkamp.

– Analyserne af Varde og AGF har foregået som normalt, ligesom det var enhver anden kamp. Vi kigger på deres offensive og defensive organisation samt standardsituationer og planlægger hvordan vi ramme dem ud fra vores spillestil og spillermateriale. Hvilke typer spillere som kan gøre ondt på dem, hvordan vi kan få dem i de rigtige rum på de rigtige tidspunkter, hvor presfælderne skal lægges og hvordan vi skal håndtere standardsituationerne.

Topfoto og portrætfoto af Christian MIdtgaard.