Vælg en side

På lørdag spiller vores 2. divisionshold topkamp mod Hillerød. Alene den kommende point fordeling (og nuværende stilling) gør det til en spændende kamp, men den har et tvist mere.

Trænerteamet hos Hillerød består nemlig af cheftræner Christian Lønstrup og assistenttræner John Bredal – begge har en fortid i B.93.

Vi stillede et par “rappe” spørgsmål til John Bredal, som han tydeligvis ikke lod sig skræmme af.

Det er et topopgør. Hvad kan publikum forvente sig fra Hillerøds side?

– Publikum kan vente Hillerød kommer med en offensiv tilgang til kampen. I lørdags spillede vi ligeledes topkamp mod Thisted og vandt 5-1. Vi kommer ikke til at ændre meget på det koncept.

Det er jo lidt af en kamp, hvis vi kan pege på at Hillerøds trænerteam er tidligere B.93’ere. Det har vel næppe nogen betydning for kampen?

– Nej, det får ingen betydning. Både Christian og jeg har stor sympati for B.93, men på kampdagen lægges disse følelser lidt væk, mens man spiller om point.

Du har jo haft en tid som spiller og træner i B.93, været ugens profil i “93’eren” og deltager fast i “De Gyldnes” fester. Så uanset hvem der vinder, er du vel glad?

– ABSOLUT IKKE.

– Jeg vil vinde alle kampe jeg er involveret i, men et pludselig opstået scenario kunne være at det var de to oprykkere der spiller på lørdag. Det ville være herligt.

Bonusinfo

Christian Lønstrup 
Christian har spillet ungdomsbold i B.1903, B.93 og KB, og fik sit gennembrud hos FCK (112 kampe) i perioden 1992-96.

Derfra gik turen til Cagliari i Italien (44 kampe), før han returnerede til FCK i perioden 1998-06. Derfra blev Løns udlejet til AB, og overgik til trænergerningen, da han blev spillende assistent i AB.

I 2006–2007 var Christian i B.93 som talenttræner. Det blev til det første cheftrænerjob i 2013 (Helsingør), og derfra FC Roskilde. Han trådte til som cheftræner i Hillerød Fodbold i 2021.

Christian Lønstrup har gjort sig positivt bemærket med sin deltagelse i projektet “Arena Spartacus”, hvor han sammen med tidligere og nuværende professionelle spillere træner udsatte børn og unge rundt omkring i landet.

Han har tre spillet tre U21 landskampe for Danmark.

John Bredal
John var en ambitiøs ungdomsspiller i B.93, som hurtigt besluttede han ville trænervejen.

John blev DS-træner for B.93. Det var han i tre år, og efter en pause – hvor han fik sin anden søn – hentede Erling Bøje ham tilbage som assistent for 1. divisionsholdet. Det endte med oprykning til Superligaen, hvor det blev til mange nederlag i træk. Det gav en fyring af Erling, og senere nedrykning til 1. division. John ville egentlig stoppe der, men klubben overtalte ham til at fortsætte som assistent for Christian Andersen.

Han har arbejdet som assistent for den nuværende landstræner Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst i FC Nordsjælland (2002-2015), Kent Nielsen i OB (2015-2018) og senest Christian Lønstrup i FC Roskilde (2018-2019), og nu i Hillerød.

John omtaler sig selv som detaljernes mand. Han er anderkendt grundet sin store fodboldfaglige kompetence, og en stærk personlighed. Fra sin tid i FC Nordsjælland og OB har han taget mange års Superliga erfaring med til Hillerød.

Topkampen spilles på Østerbro Stadion lørdag 9. oktober kl. 15.00. Køb din billet her. Eller hvorfor ikke den fede B.93 klub- og fantrøje med adgang til alle hjemmekampe i sæsonen?

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto fra Hillerød Fodbolds hjemmeside og portrætfoto af John Bredal taget af Claus Vandborg.