Vælg en side

B.93 møder FC Helsingør torsdag kl. 19 på Østerbro Stadion. Kom i god tid

Torsdag aften tager B.93 mod det øjeblikkelige tophold i 2. division øst, FC Helsingør, på Østerbro Stadion, og der venter dermed en vanskelig opgave, som samtidig vil give en indikation på, om B.93 i år har et hold, der er stærkt nok til at spille op med de bedste i divisionen.

Redaktionen på b93.dk har talt med trænerduoen Giuseppe Favasuli og Morten Hostrup forud for torsdagens kamp, og de to trænere har stor respekt for modstanderen.

Helsingør må være favorit til at rykke op i denne sæson. De har hentet flere profiler til klubben i denne sæson, og det ser ud til, at de er trætte af at blive nummer to“, siger Giuseppe, der så et meget offensivt spillende Helsingør-hold, da han i weekenden var ude at se dem mod Avedøre.

Den kamp vandt Helsingør 3-2 efter at have været foran med 3-0. Dermed har FC Helsingør maksimumpoint efter de første tre kampe og ligger dermed i spidsen af divisionen. Målene blev scoret af midtbanespilleren Ricki Olsen der stod for to scoringer, og angriberen Martin Koch. Begge spillere er kommet fra Holbæk før denne sæson.

B.93 kan på sin side prale af at være ubesejret efter de første tre kampe, hvoraf to dog er endt uafgjort. Sejren kom i lørdags, hvor det blev til 4-1 over Herlev på udebane, og det bragte B.93 op på en 7. plads. Så der er al mulig grund til at lægge vejen forbi Danmarks smukkeste stadion, Østerbro Stadion, torsdag aften, hvor man må forudse en kamp mellem to gode hold, der hver især vil kæmpe hårdt for at vinde.

For os er det en kamp, der kan blive afgørende for, hvordan vi kommer til at ligge i rækken“, siger Morten Hostrup. “Spillerne ved godt, at det bliver en svær kamp, og de er meget opsatte“.

Trænerne er umiddelbart godt tilfredse med sæsonstarten, selv om spillet i den første kamp mod Svebølle var noget nervøst. Men siden har der været fremgang, og det er blevet til gode indsatser mod HIK og Herlev, ligesom pokalkampen mod Jægersborg blev vundet med 3-0.

Så alt i alt er vi kommet godt i gang, selv om vi ikke har haft de bedste opstartsbetingelser. Det har været en kort træningsperiode, og vi har fået Olcay Senoglu og Mads Heidelbach skadet, mens Ercan Demirbas har været bortrejst. Men vi har så set, at andre spillere har kunnet gå ind og levere varen“, siger Morten Hostrup.

FC Helsingørs cheftræner er Christian Lønstrup, som er en god bekendt af B.93. Han var ungdomsspiller i klubben, før han indledte en flot seniorkarriere, hvor det blandt andet blev til fire Danmarksmesterskaber med FC København og en årrække i Cagliari i den italienske serie A. Efter hjemkomsten var han i en periode fuldtidsansat talenttræner i B.93. I Helsingørs trup er også de to tidligere B.93’ere, Klaus Lykke og Jannik Zimling.

Det er svært at se, at man kan bruge sin torsdag aften på noget bedre end at gå på Østerbro Stadion, hvor den energiske fanklub sørger for spændende aktiviteter, og forældre til ungdomsspillere står for udskænkning af mad og drikke på professionel vis.

Alle medlemmer af B.93 Fanklub kan komme ind for 40 kr. mod fremvisning af gyldigt medlemskort. Danske Banks Mobile Pay kan benyttes i salgsboderne.