Vælg en side

Thomas Nørgaard købt fri af udenlandsk klub

 

Efter 2,5 års samarbejde har B.93 og Thomas Nørgaard valgt at stoppe samarbejdet for at muliggøre, at Thomas Nørgaard kan tiltræde en stilling i udlandet.

Bestyrelsesformand Lars Lüthjohan udtaler

”Det er en fantastisk mulighed, som Thomas får i relation til at kunne tage næste skridt i sin trænerkarriere. Vi er rigtig kede af at miste Thomas som cheftræner, men vi har fået et rigtig fint tilbud, og det er ikke hver dag, at danske trænere bliver solgt. Det vidner både om Thomas’ helt åbenbare evner som træner og leder, og om at der bliver lagt mærke til de store skridt, vi har taget i klubben. Thomas er med sin personlighed, sit fodboldkendskab og evne til at håndtere mandsskabsbehandling et af de største trænertalenter i Danmark. Vi ville gerne have beholdt Thomas flere år frem. Thomas har betydet rigtig meget, ikke alene for udviklingen af vores førstehold, men også længere ned i systemet. Han er vellidt i hele klubben blandt spillere og trænere. Han har købt ind på projektet og vores strategi fra start ved sin ansættelse, og han har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med. Jeg ønsker Thomas al held og lykke i fremtiden.”

Thomas Nørgaard udtaler:

”Jeg har nydt min tid i B.93 sindssygt meget. Det er først og fremmest en fantastisk trup, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med i 2,5 sæson. Dernæst er B.93 en fantastisk klub, som på kort tid er kommet mit hjerte meget nært. Jeg havde faktisk set meget frem til at påbegynde klubbens nye formiddags set-up efter sommerferien. Det har været en fantastisk arbejdsplads, som jeg helt sikkert vil komme til at savne. Muligheden uden for Danmarks grænser synes jeg dog ikke, at jeg kan sige nej til, og jeg ser meget frem til, hvad der venter forude, både på egne vegne, men i særdeleshed på B.93’s vegne. Jeg vil i hvert fald følge med og heppe på afstand.”

B.93 har udviklet sig betragteligt henover de seneste 5-6 år. Førsteholdet ligger pt. på en fjerdeplads i den nye 2. division. Drengeakademiet har netop modtaget tre stjerner i DBU’s licenssystem og er pt. rangeret som nr. 17. i Danmark. Efter sommerferien går truppen på deltid, og træningen bliver derfor om morgenen og formiddagen, fremfor det nuværende setup med eftermiddagstræning

”Det er et førstehold som spillemæssigt har leveret på meget højt niveau hele sæsonen, selvom resultaterne særligt her i foråret erkendtligt har været mere sløje end forventet. Truppen er med en enkelt eller to undtagelser intakt også efter sommerferien. Jeg har oplevet, at der satses målrettet på de unge talenter, og det har været både udfordrende og spændende at se holdet udvikle sig som det har gjort. Jeg er sikker på, at der er mange rigtig dygtige trænere, der gerne vil træde i mit sted. Lad mig benytte lejligheden til at takke alle i B.93, ikke mindst spillerne, staben og fanklubben for 2,5 rigtig gode år. Og så en særlig tak til Lars og resten af bestyrelsen for et inspirerende og konstruktivt samarbejde igennem hele perioden, slutter Thomas Nørgaard.”

Indtil sommer vil transitionstræner Lasse Frølund varetage træningen, mens klubben de kommende uger undersøger markedet for kandidater.

”Vi har naturligvis et par kandidater i kikkerten, men vi må se, hvad fremtiden bringer. Det bliver ikke en lang proces, og vi forventer at have en permanent cheftræner på plads inden sommerferien, udtaler Lars Lüthjohan og fortsætter: Det er væsentligt for os at finde en cheftræner, som køber ind på vores værdisæt, spillestil og strategi. Det skal være en træner som forstår, at klubben er en samlet enhed, hvor alle løfter og har et ansvar for hinanden, og hvor spillerne er i centrum.

 

For yderligere oplysninger kontakt :
Bestyrelsesformand Lars Lüthjohan kontaktes på llj@b93.dk / 40 28 35 36
Sportsdirektør Martin Møller Jensen på martin@b93.dk / 29 89 22 02

 

Foto af Christian Midtgaard