Vælg en side

Investeringsselskabet H5 Capital køber sig ind i B.93 Kontrakt Fodbold ApS, der driver klubbens 2. divisionshold. Selskabet kan se frem til at få tilført et historisk stort tocifret millionbeløb. Pengene skal gå til at professionalisere forholdene omkring 1. holdet yderligere, men vil også i høj grad komme talentudviklingen til gode.

 

Det privatejede investeringsselskab H5 Capital har sikret sig 34% af B.93 Kontrakt Fodbold ApS mod indskud af 150.000 NTG-aktier samt kontanter i kontraktselskabet.

Aktierne har en værdi på pænt over 50 millioner kroner, hvis de bliver solgt nu, men det er ikke planen. I stedet skal afkastet fra aktierne bruges på den langsigtede udvikling i selskabet og klubben.

– Jeg ser investeringen fra H5 som den foreløbige kulmination på det arbejde vi i ejerkredsen og bestyrelsen igangsatte i 2015. Investeringen giver os flere muligheder for at forbedre forholdene i og omkring selskabet, herunder talentudviklingen, på alle niveauer. Vi vil fortsat fokusere på spillerne og deres trivsel samt på at bygge et godt og solidt fundament, som kan sikre ikke blot 1. holdet, men også talentudviklingen mange år ud i fremtiden, siger bestyrelsesformand Lars Lüthjohan Jensen, og tilføjer:

– Der skal lyde en stor tak til alle i og omkring selskabet og klubben, som har gjort et fantastisk stykke arbejde de sidste par år. De har i den grad været med til at sikre interessen fra H5.

Investeringen giver en unik mulighed for at kunne tilbyde forbedrede forhold i det samlede sportslige set-up, herunder særligt ungdomsakademiet, som de seneste par år har været inde i en rivende udvikling og fungerer i tæt samarbejde med kontraktselskabet.

– Vi fortsætter med at styrke fundament og organisation, så B.93 over tid kan blive endnu mere anerkendt for det arbejde vores mange dygtige trænere, ledere og frivillige leverer hver eneste dag. Vi kommer ikke til at gå efter kortvarig succes og opføre os meget anderledes. Vi vil styrke det langvarige fundament baseret på vores nuværende strategi, og det arbejde der allerede er sat i gang, siger bestyrelsesmedlem i Kontraktselskabet Ole Ringheim.

Fra nederst til øverst ses Jørgen Hansen, Alexander Hansen, Ole Ringheim, Lars Lüthjohan og Stefan Andersson. Foto: Hans Drachmann.

Det er netop den langsigtede strategi og måden man gør tingene på i B.93, som har fået H5 Capital til at investere i klubben.

– Jeg er kommet i klubben som barn, og min far har spillet i den og lært alt, hvad han ved om holdånd og samarbejde i B.93. Klubben har en speciel ånd og et unikt grundlag for den fremtidige udvikling, siger direktør i H5 Capital, Alexander Hansen.

B.93 er ved at opbygge nogle gode hold både på og udenfor banerne. Og det sammenholdt med klubbens DNA, den voksende fanklub og de mange dygtige og energiske frivillige, viser ifølge Alexander Hansen, at B.93 har nogle sunde værdier, som man ikke ønsker at lave om på.

Han er på samme tid overbevist om, at der ligger gode muligheder i at gøre B.93 til en klub som udvikler og sælger spillere til større klubber i både Danmark og udlandet.

– Vi har kigget på nogle af de større klubbers evne til at udvikle og sælge deres bedste spillere videre. Det er der nogen, der er rigtig gode til, og den samlede økonomi og dermed muligheder i dansk og europæisk fodbold er stærkt stigende. Vi håber at være med til at demonstrere, at en klub som B.93 fortsat og endnu mere effektivt kan levere spillere til den øverste hylde i Danmark og internationalt.

I sommer fik B.93 Kontrakt Fodbold Aps tilført et millionbeløb fra netværket 93.Global, som består af professionelle fodboldspillere, artister, iværksættere og erhvervsfolk. Fodboldafdelingen i B.93 er en af landets største med ca. 1700 medlemmer i alderen 3 til 90 år.

Yderligere information

Kontakt venligst

Ole Ringheim
ole@b93.dk
Mobil: 29 36 10 10

 

 

 

 

eller

 

Alexander Hansen
ah@h5.dk
Mobil: 27 13 08 09

 

 

 

 

Holdfotoet med 1. Herresenior øverst er taget af Nicolas Manley Nielsen i forbindelse med en træning. Sammen med holdet ses Hans Drachmann, Jørgen Hansen, Lars Lüthjohan, Flemming Lauenborg, Ole Ringheim, Daniel Rørbæk, Stefan Andersson og Alexander Hansen.