Referat

B.93 – Fortuna Hjørring
Fortuna Hjørring — B.93

Fuld tid

0-1 Ashley Lynn Riefner (10'); 0-2 Omewa Joy Ogochuckwu (20'); 0-1 Anastasiya Pabiahaila (68'); 0-1 Anastasiya Pabiahaila (74')
0-4
4-0
Velspillende Fortuna Hjørring sejrer på Østerbro

Med to scoringer i hver af halvlegene blev B.93 besejret med 4-0 på eget græs søndag eftermiddag.

Resultat: 0-4
Spillested:
Dato:
20/10/2024
Tilskuertal:
242

Med seks point i de to seneste ligakampe har B.93 for alvor stemplet sig ind i Gjensidige Kvindeligaen. Og til trods for en svær pokalkamp i Farum i midtugen, var der optimisme at spore forud for opgøret hos 93’erne.

For at finde det seneste møde med dagens modstander skruer vi tiden to måneder tilbage, hvor en tæt kamp i Hjørring sluttede med en 2-0-sejr til hjemmeholdet - så der var en stor tørst efter revanche og at forlænge sejrsstimen.

TIDLIG SCORING SATTE UBESEJREDE HJØRRINGENSERE I GANG

Opgøret startede ud i et højt tempo, og vi fik hurtigt chancer i begge ender. Første B.93-forsøg kom fra Mille Bech, som desuden blev efterudtaget til U23-landsholdet i går, men den dygtige 10’er fik ikke nok skarphed i afslutningen og måtte se kuglen dreje venstre om Fortuna-målet.

I modsatte ende viste de ubesejrede nordjyder til gengæld hvorfor, de er førsteudfordrer til at vippe FC Nordsjælland af pinden i toppen af rækken. En bold i dybden endte i første omgang hos den tidligere 93’er, Joy Omewa, som med en kvik hælaflevering fandt Florentina Olar i venstre side af B.93-feltet. Rutinerede Olar kunne modsat finde en åben Ashley Riefner, der med et fladt spark sendte bolden under Signe Munk til hjørringensisk føring.

Til trods for det hurtige føringsmål til gæsterne havde 93’erne alvorlige udfordringer med at skabe de store chancer i modsatte ende, og i stedet kunne ekvilibristiske Joy Omewa, der havde været en konstant trussel omkring B.93-feltet i kampens indledning, fordoble den nordjyske føring efter 20 minutters spil.

En svær halvleg fortsatte for B.93, hvor største chance tilfaldt Resty Nanziri, der midt i feltet, omgivet af grønklædte Fortuna-forsvarer, tog bolden til sig på imponerende vis, men betingelserne var svære for den vævre angriber, og selv med ryggen til mål fik hun sendt en halvflugter afsted mod kassen. Og det var ganske tæt på, at det blev helt farligt, for halvflugteren tog en afretning mod det øverste af målet, men desværre endte det med, at bolden tog overliggeren ud.

Det resterende af halvlegen foregik hovedsageligt på B.93’s halvdel, hvor anfører Munk og forsvarskæden stod i vejen for mange tilnærmelser, hvilket gjorde, at holdene kunne gå til pause uden yderligere scoringer.

Anden halvleg startede lovende for hjemmeholdet, og præcis som i første halvleg kunne B.93’ernes største chance i anden halvleg også tilskrives Resty Nanziri.

Efter et par hurtige kombinationer af Phiona Nabbumba, indskiftede Sofia Hvidbak og Mille Bech, fandt sidstnævnte, med en kort dybdebold bagom Fortuna-forsvaret, Nanziri, som akkurat ikke formåede at dreje bolden rundt om Andreea Paraluta i midten af målet.

En stor mulighed for B.93, men det var desværre ikke tilstrækkeligt i denne omgang. I stedet blev slemt værre i modsatte ende af banen.

På blot seks minutter kunne Anastasiya Pabiahaila nemlig først udnytte et forsvarskoks til 0-3, og kort efter, med en vidunderlig følt langskudsscoring via fjerneste stolpe, gøre det til slutresultatet, 0-4.

NÆSTE KAMP

En hård dag på kontoret for B.93, men vi er heldigvis snart tilbage på Østerbro Stadion igen. B.93 og Brøndby IF er, på modsatte side af landsholdspausen, gået sammen om at invitere vores fans til et brag af en fredagskamp i Gjensidige Kvindeligaen, når vores hold mødes på Østerbro Stadion fredag 1. november kl. 19.00.

'Fælles om Kampen' vil vi, med vores fans vil vi skabe en stemningsfyldt aften, hvor ude- og hjemmefans kan nyde en god fodboldoplevelse i fællesskab. Vi står skulder ved skulder i kampen for at løfte dansk kvindefodbold til nye højder.

Hent dine billetter allerede i dag - og gør dig klar til fodboldfest.

Alle sæsonkortholdere og billetabonnenter har gratis adgang til kampen. B.93’s sæsonkortholdere skal blot fremvise deres kort i døren, mens Brøndby IF’s sæsonkortholdere og billetabonnenter skal hente en fribillet via boldbillet.dk samt fremvise sæsonkortet i indgangen.

Vi vil løbende opdatere jer om dagens underholdning og aktiviteter, så hold øje med vores kanaler for mere information.

Cheftræner Peer Lisdorf udtaler

- Det var en svær kamp mod Fortuna Hjørring, men det vidste vi også godt, at den ville være.

- Det ærgrer mig, at vi ikke viser os bedre frem, og at der var så stor forskel på niveauet.

- Vi havde i optakten aftalt, at vi skulle flytte spillet op på modstandernes banehalvdel, men alligevel spiller vi bolden tilbage til Signe Munk flere gange, og det får Fortuna Hjørring en kæmpe chance ud af.

- Det får en stor betydning for kampen, at vi spiller bolden lidt for meget bagud.

- Jeg skal tale med spillerne i dag om, hvad der gik galt. Jeg ved ikke, om der var nervøsitet blandt spillerne, men vi havde også tre nye spillere med i start 11’eren, som måske kan have gjort noget for kampens udfald.

- Vi ramte ikke dagen og det niveau, som vi ved, vi kan, når vi spiller op imod de allerbedste.