Referat

B.93 – FC Thy Thisted Q
FC Thy Thisted Q — B.93

Fuld tid

1-0 Mille Bech (1'); 2-0 Rebeka Winther (16'); 3-0 Rebeka Winther (17'); 4-0 Sofie Thrige (23')
4-0
0-4
B.93-dominans i storsejr på Svanemølleanlægget

B.93 storsejrede med 4-0 hjemme mod FC Thy-Thisted Q, da de lørdag 11. maj tog endnu et stort skridt mod oprykning til Gjensidige Kvindeliga.

68

Solen stod højt og flot på himlen lørdag eftermiddag, hvor enkelte vindstød sendte en let brise ind over Svanemølleanlægget.

Vejr- og baneforholdene var nøjagtigt som man kunne ønske sig til et lørdagsbrag mod gæsterne, FC Thy-Thisted Q.

Seneste møde med thyboerne løb af stablen for godt og vel 1,5 måneds tid siden. Her var det 93’ern, som gæstede Sparekassen Thy Arena i Nordvestjylland, hvor det blev til en sikker 2-0-sejr efter scoringer af Büsra Barut og Frederikke Benfeldt Sørensen.

I dag skulle B.93’erne så gøre kunsten efter, specielt efter sidste uges nederlag i Odense til OB Q.

LYN OG TORDEN FRA FØRSTE FLØJT

Kampens dommer, Christian Jensen, havde knap fløjtet eftermiddagens opgør, før Mille Bech dukkede op i Thy-Thisted-feltet, som et lyn fra en klar himmel, og bragede kuglen i nettaget. Og så var B.93 såmænd i føring blot 15-20 sekunder efter Jensens startfløjt.

Det hurtige føringsmål gav kun yderligere blod på tanden for Peer Lisdorfs tropper. Kort efter føringsmålet fik hjemmeholdet tilspillet sig et hjørnespark i venstresiden, som målscorer Bech tog sig af. Med et flot ballonspark fandt hun Rebeka Winther, der bagerst i feltet fik sat panden på, men der manglede den sidste præcision, og Thy-Thisted-keeperen, Liva Petersson, kunne ånde lettet op.

Der gik dog ikke længe før keeper Petersson måtte lade sig passere på ny, for 93’erne var flyvende i kampens indledning.

16 minutter var der spillet, da Rebeka Winther kom igennem midt for Petersson, som dog let blev rundet af en hurtigt reagerende Winther, der kort efter kunne sende bolden mellem benene på en Thy-Thisted-forsvarer i et tomt mål til stillingen 2-0.

Og så skulle vi holde fast, for kun ét minut efter 2-0-scoringen, var det igen Rebeka Winther, der kunne øge føringen yderligere. I feltet dukkede den farlige spidsangriber frem nok engang, og med et knastørt hovedstød pandede Winther kuglen i netmaskerne, mens gæsterne måtte nøjes med at være statister i et målshow domineret af de hvid- og blåklædte 93’ere.

Men, men målfesten var kun lige begyndt, for små fem minutter efter Winthers anden scoring belejrede værterne på ny Thy-Thisted feltet.

Denne gang blev angrebet igangsat af midtbanedynamoen Phiona Nabbumba, der med en kvik pasning ramte Mille Bech, som hurtigt fandt en fremadstormende Sandra Olabi i overlap. Sidstnævnte kvitterede med et snorlige indlæg, der havde Malin Schöps som endestation i det lille felt, men Schöps’ hovedstødsforsøg blev blokeret af Petersson, der dog måtte se sig passeret, for en snu Sofie Thrige havde sneget sig med bagerst i feltet, og stensikkert kunne Thrige placere bolden i netmaskerne for fjerde gang i kampen.

Efter 25 hæsblæsende minutter på Svanemølleanlægget kom der noget mere ro over opgøret, og gæsterne fik stoppet blødningen med et par taktiske ændringer.

Helt slut var det heldigvis ikke, for B.93 blev igen nærgående ved Malin Schöps, der i feltet tog bolden til sig efter et Mille Bech-frispark, men Schöps’ flotte helflugter sad i favnen på Liva Petersson.

Det resterende af halvlegen forløb sig uden yderligere scoringer, hvor hjemmeholdet var i total kontrol over hele linjen.

KONTROLLERET ANDEN HALVLEG

I pausen havde Peer Lisdorf valgt at foretage to ind- og udskiftninger. Ind var Olivia Bergmann og Leila Moçambique kommet, mens Malin Schöps og Julie Hemmingsen fortjent kunne hvile benene.

Anden halvleg startede noget mere chancefattig end første, hvor vi måtte runde timen, før Büsra Barut fik sendt et skud afsted fra venstre side af Thy-Thisted-feltet, der igen endte i favnen på Petersson.

Det fik 93’erne, som fortsat var i fuld kontrol med kampen, længere frem på banen. Det kastede to hjørnespark af sig, hvor Sandra Olabi modtog første spark, men vinklen blev for spids for højrebacken, der sendte kuglen forbi nærmeste stolpe.

Leila Moçambique tog sig af hjørnespark to, og denne gang kunne Rebeka Winther, med en præcis aflevering,  modtage bolden, efter hun havde løsrevet sig fra Thy-Thisted-forsvarerne. Til trods for et flot firsttimet spark af topscoreren, måtte hun se bolden suse forbi fjerneste stolpe.

Mens vi hastigt nærmede os slutfløjtet i en kamp med total dominans af hjemmeholdet, skulle vi have et forsøg mere fra Winther. Denne gang drev hun selv bolden op langs højrefløjen, inden hun med nogle små hurtige træk ind i banen fik sat sig selv fri til højre for mål og keeper. Afslutningen, der blev kanoneret mod målet, blev en snert for yderlig og ramte det yderste af træværket og røg til målspark.

Det var også kampens sidste farlige situation, for flere chancer og mål kunne ikke opdrives denne lørdag eftermiddag på Østerbro, hvor B.93 i sikker stil tog sejren, de tre point og samtidig holdt eget bur rent.

NÆSTE KAMP

Med sejren placerer B.93 sig fortsat på en af de to oprykningspladser, hvor holdet nuhar seks point ned til forfølgerne fra AaB med tre kampe igen.

Samme AaB er også næste modstander, når 93'erne om 15 dage, søndag 25. maj, gæster aalborgenserne på Aalborg Portland Park i Nordjylland.

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- En fantastisk start og holdpræstation grundlagde vores 4-0 sejr over FC Thy-Thisted Q.

- Vi havde rigtig mange gode individuelle præstationer i vores flotte 4-0 sejr, men glæder mig rigtig meget over holdet som fulgte vores taktiske gameplan hele kampen igennem.

- Vi fik spillet meget direkte i starten af kampen og lagt et hårdt pres på Thisted, som gjorde at vi kunne fastholde spillet tæt på deres mål og komme til flere afslutninger tidligt i kampen.

- Vi var effektive i feltet og bringer os derfor foran 4-0 efter 23 minutter.

- I pausen skifter vi et par spillere og taler om at målscoren kan blive vigtig, så vi derfor skal holdet momentum i 2. halvleg.

- Hele truppen viste positiv energi og kommunikation i kampen, hvilket vi har arbejdet meget med. Jeg er derfor mega stolt over spillernes måde at hjælpe hinanden på.

- Det skal vi tage med os videre og nu holde fokus på en kamp af gangen.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge klubben på YouTube, Twitter, Facebook og Instagram. Abonnér desuden på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer, når vi lægger nye B.93 TV-videoer op.

På B.93 TV kan du netop nu også se pre-match interview med cheftræner Peer Lisdorf, der sætter ord på sine forventninger til lørdagens opgør mod hans tidligere klub FC Thy-Thisted Q, Rebeka Winthers 2-0-scoring, hvor hun sender den mellem benene på en Thy-Thisted-forsvarer. Se også Sofie Thrige der fik sendt kuglen i kassen til 4-0 eller nyde den velfortjente jubel og sejrssang med trænerstab og spillere efter 4-0-sejren.

Vi har også fået alle fire mål filmet fra en anden vinkel, så nyd her hele opspillet og tæl sekunderne fra kick-off til Mille Bechs chokstart scoring til 1-0, oplev Rebeka Winthers 2-0 scoring på en frløber, samme Rebekas frygtløse hovedstødskasse blot et minut efter og Sofie Thriges 4-0 scoring inklusive det fine opspil til Malin Schöps hovedstødschance, som Sofie Thrige følger op på.

Og et par chancer mere: Jasmin Issa er tæt på at komme først på Sandra Olabis indlæg, Resty Nanzira med et hovedstød kort efter hendes indskiftning og Malin Schöps med en skudmulighed i feltet i første halvleg.