0-1 Sebastian Clemmensen (8'); 1-1 Marinus Larsen (13')

En rigtig fin udebanepræstation på Nordstern Arena Horsens, som cheftræner Kim Engstrøm var godt tilfreds med.

Dato:
18/5/2024
Tilskuertal:
2.060

B.93 sikrede sig som bekendt endnu en sæson i NordicBet Ligaen i næste sæson med storsejren på 7-1 sidste fredag mod HB Køge.

Lørdag blev det til det ene point mod Superliga-nedrykkerne ACHorsens på udebane, efter Sebastian Clemmensen havde givet Østerbro-klubben en drømmestart.

Faktisk gik der kun otte minutter, inden Osman Addo med en dejlig dybdeaflevering fandt ovennævnte Clemmensen, som elegant sparkede bolden forbi Andreas Hermansen i Horsens-målet til sin tiende sæsontræffer.

Ovenikøbet den tredje i de seneste to kampe, da han også var på pletten med en ”dobbeltpack” mod HB Køge senest. Noget af et gennembrud for den 20-årige Sebastian Clemmensen, som blot er i gang med sin anden sæson i førsteholdstruppen. Og så var han i øvrigt en af hele syv spillere i startelveren, der kommer fra Akademiet i B.93!

Indledningen på opgøret var yderst livligt, og AC Horsens svarede igen umiddelbart. Både Mikkel Lassen og Moses Opondo var tæt på med nærgående forsøg, men Michael Falkesgaard var opgaven voksen.

Men blot fem minutter efter føringstræfferen fik unge Marinus Larsen bragt balance i tingene med sit femte sæsonmål. Efter lidt tilfældigt spil i straffesparksfeltet ramte bolden en ’93’er på hælen og sprang hen til førnævnte Larsen, som curlede bolden forbi en sagesløs Falkesgaard til 1-1.

Herefter overtog hjemmeholdet kontrollen med kampen, og efter små 20 minutter diskede Michael Falkesgaard op med en flot redning på et hovedstød fra Frederik Roslyng.

Hjemmeholdet fortsatte med at dominere, selv om Fisnik Isaki forsøgte sig med et forsøg efter 28 minutter. Generelt var det dog AC Horsens, der sad på kampen, og to minutter længere fremme var der igen bud efter Falkesgaard, da Mikkel Lassen trykkede af udenfor straffesparksfeltet.

Efter 37 minutter var det alligevel tæt på en føringstræffer til B.93, da bolden efter et godt løb af Osman Addo endte hos Sebastian Clemmensen, som til sin egen store ærgrelse måtte se sit forsøg blokeret af en AC Horsens-forsvarer.

Chancen var dog en enlig svale, for med fem minutter igen forsøgte Elijah Just at overliste den storspillende Michael Falkesgaard i målet, men igen var den 33-årige B.93-keeper vaks ved havelågen.

FLERE CHANCER I ANDEN HALVLEG

Mere skete der ikke, før dommer Mathias Lykke fløjtede til pause, men efter sidebyttet virkede Kim Engstrøms udvalgte mere skarpe i udtrykket. Efter 55 minutter forsøgte den meget iøjnefaldende Osman Addo sig fra kort afstand, men desværre susede bolden forbi den fjerneste stolpe.

Efter 63 minutters spil fik gæsterne den helt store chance for at bringe sig foran på ny. Horsens-keeper Andreas Hermansen sendte bolden direkte i fødderne på Osman Addo, men han gled i skudøjeblikket, og så blev afslutningen ikke skarp nok. Retursparket fra kanten af feltet var heller ikke godt nok til at gå i mål.

Det var stadig hjemmeholdet, der havde bolden mest, men med 20 minutter tilbage kunne det være blevet 1-2, da den allestedsnærværende Sebastian Clemmensen headede på mål efter opspil fra Jeppe Erenbjerg. Forsøget endte dog sine dage i favnen på den blot 20-årige Horsensmålmand Hermansen.

Faktisk blev dette en slags startskud til en god B.93-periode. Ti minutter senere snød Jeppe Erenbjerg hele Horsens-forsvaret, da han hoppede over et indlæg fra Osman Addo, men Fisnik Isaki var ikke skarp nok på den chance, som finten banede vej for.

Minuttet efter var det tæt på, at Daniel Thøgersen havde scoret et af årets bedste mål i NordicBet Ligaen. En sublim flugter fra kanten af feltet ramte dog overliggeren, og heller ikke på returbolden blev det til noget, selv om Clemmensen forsøgte sig.

B.93'erne sluttede godt af, og med fem minutter igen af ordinær spilletid var det Fisnik Isaki, der markerede sig med et hårdt spark fra distancen. Igen manglede den fornødne skarphed dog, og bolden strøg forbi stolpen nok engang.

Bortset fra en offsidekendelse i tillægstiden var det herefter slut med både spil, chancer og mål på Nordstern Arena i Horsens og det endte med en retvisende pointdeling i en kamp, hvor man noterede sig, at Gustav Højbjerg fik startdebut i sin blot fjerde optræden for klubben.

Forude venter nu sæsonens to sidste opgør mod FC Helsingør (ude) og Hillerød Fodbold (hjemme) før cheftræner Kim Engstrøm, staben og spillerne kan gå på en velfortjent ferie og kigge frem mod næste sæson i Nordic Bet Ligaen.

CHEFTRÆNER KIM ENGSTRØM UDTALER

- Vi spiller en meget stærk udebane kamp mod et formstærkt AC Horsens mandskab.

- Vi ville gerne fortsætte de gode takter fra sidste weekends kamp imod HB Køge med vores gode fremadrettethed i forsvars spillet og vores stærke boldomgang.

- Vi havde roteret lidt på holdet, hvor der kom lidt friskhed ind i bagkæden, samt var der start debut til Gustav Højbjerg.

- Vi er ikke tilfredse med 1. halvleg, hvor vi var for dårlige i vores pres. Vi gav AC Horsens for gode betingelser til at spille igennem os, hvilket gav dem for store chancer. Vi var selv ganske gode til at spille igennem deres kæder, men fik ikke helt skabt de store chancer.

- I 2. halvleg kom vi med et langt bedre udtryk. Vi var mere undervejs defensivt, så vi erobrede bolde langt højere i banen. Vi havde en større ro i spillet med bolden, så vi skabte et par rigtig gode muligheder, der burde have været omsat til mål.

- Vi dominerer fuldstændigt kampen i 2. halvleg med stor boldbesiddelse. Det er os, der presser tempo ind i kampen.

- Stor ros til spillerne for at løfte niveauet undervejs i kampen. Vi formåede at dominere på udebane mod et stærkt AC Horsens hold.

- Vi starter med hele syv akademispillere i dag: Osvald Gabriel Søe, Abdullah Iqbal, Gustav Højbjerg, Niels Morberg, Jeppe Erenbjerg, Osman Addo og Sebastian Clemmensen. Endnu engang et bevis på det fremragende talentarbejde, der gøres over hele linjen i Akademiet.

- Vores unge drenge fik med andre ord igen værdifuld spilletid frem imod næste sæson.