1-0 Dikte Bang (44')
0-1
1-0
Snævert nederlag i topopgør

Det blev desværre til et 1-0-nederlag, da et hovedstødsmål afgjorde opgøret ude mod OB Q på Nature Energy Park i Ådalen.

1.253

Lørdag 4. maj bød på et vaskeægte topopgør, hvor Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationsrækkens to tophold, B.93 og OB Q, tørnede sammen på Nature Energy Park i Odense.

Det var samtidig sæsonens fjerde og sidste møde med fynboerne, hvor 93’erne stadig har en sejr til gode. To uafgjorte og et enkelt nederlag er det blevet til mod de stribede.

Det var dermed også et B.93-hold, der var taget til det fynske med blod på tanden i jagten på sæsonens første indbyrdes sejr over dagens værter.

Kampen bar dog, indledningsvist, stærkt præg af at man havde med rækkens to tophold at gøre, da der på begge sider af midterlinjen blev tilladt minimalt med muligheder til modstanderen.

B.93 blev dog nærgående omkring hjemmeholdets felt over et par omgange, først var det Caroline Nicolaisen, som forsøgte sig med et indlæg, og senere forsøgte både Büsra Barut og Leila Moçambique sig også med indlægsforsøg, men ingen af dem fik for alvor en farlig slutdestination.

Det var generelt billedet på gæsternes første halvleg, hvor et enkelt langskud af Mille Bech, der endte i handskerne på Meagan McClelland, var det farligste de rødklædte kunne fremspille sig til.

Imodsatte ende så det også længe ud til, at B.93 og anfører Signe Munk skulle holde nullet, men med godt og vel et enkelt minut tilbage inden pausefløjt,vandt Zoe Hasenauer bolden højt oppe på 93’ernes banehalvdel og med et nøjagtigt indlæg, fandt hun Dikte Bang, der headede bolden i kassen til 1-0.

Også kunne dommeren, Farus Iriskic, fløjte halvlegen af kort efter.

UFORLØST POTENTIALE

Dommer Iriskic havde knap noget at fløjte kampen op igen, før 93’erne, for første gang i kampen, fik testet McClelland af i OB Q-kassen.

Med et par hurtige træk ind i banen, var det topscorer Rebeka Winther, som forsøgte sig med et tordenhug fra distancen, der sad så yderligt, at McClelland måtte i fuld udstrækning for at få fingerspidserne på bolden ved den ene opstander.

Forhåbningen var, at det kunne sætte lidt gang i B.93’s offensive takter, men de helt store offensive udfoldelser udeblev denne lørdag eftermiddag på Nature Energy Park, hvor hele 1.253 odenseanere havde fundet vej til lægterne.

Undervejs i halvlegen forsøgte cheftræner Lisdorf sig dog med et par taktiske ændringer, hvor vi bl.a. fik gensyn med Resty Nanziri og Laura Vallentin, der begge har siddet ude det seneste stykke tid. Vi fik ligeledes Malin Schöps, Jazmin Issa og Maria Slott i spil, mens formationen også blev ændret til en offensiv 4-4-2 med to frontangribere undervejs.

Med små ti minutter tilbage af kampen fik OB Q sparket kuglen i netmaskerne af to omgange, men begge gange var linjedommeren hurtig med flaget og dømte offside.

Afslutningsvis fik B.93 spillet sig frem til to chancer, først var det en løs bold, som endte for fødderne af Malin Schöps, men en hurtigt reagerende McClelland var over bolden, inden Schöps kunne få kontrollen.

Kort efter var det Resty Nanziri, der i høj fart kom fremadstormende og var tæt på at løbe fra alt og alle, men til sidst blev vinklen for skarp og afslutningen for svag til at udfordre keeperen.

Det blev derfor ikke til mere i topopgøret, der aldrig fik indfriet sit fulde potentiale, og gæsterne måtte dermed vende slukøret hjem til Østerbro efter et snævert nederlag til en stærk modstander.

NÆSTE KAMP

Der er heldigvis allerede mulighed for at komme stærkt tilbage, når FC Thy - Thisted Q gæster Svanemølleanlægget lørdag 11. maj med kampstart kl. 14.30.

Vi håber på at se rigtigt mange 93’ere ude på anlægget, så kvinderne kan få den støtte, de fortjener, når vi går ind i den afsluttende fase af kvalifikationsspillet.

Til trods for nederlaget sidder B.93 stadig på andenpladsen i rækken med tre pointned til AaB.

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- OB var bedre end os i dag.

- De fik en bedre start og presser os de første 10 minutter, hvor vi har svært ved at flytte bolden op på deres halvdel.

- Som halvlegen skrider frem lykkes vi bedre med vores kombinationer og får oftere flyttet spillet op på deres halvdel uden dog at blive farlige.

- OB havde en god defensiv og overmatchede os fysisk i 1-mod-1-duellerne.

- Meget surt at deres mål kommer, lige som vi har fået bedre fat i kampen og med kort tid til pausen.

- Et flot hovedstødsmål efter et godt indlæg.

- Vi starter 2. halvleg godt og har vores bedste afslutning med et langskud fra Rebeka Winther, som målvogteren vifter til hjørnespark.

- Vi prøver til sidst i kampen med en offensiv plan B med lange direkte bolde op mod deres bagkæde, som giver nogle muligheder, hvor vi er tæt på at komme til afslutning, men vi lykkes ikke med at få den oplagte og afgørende mulighed for at udligne.

- Vi må erkende, at OB var stærkere end os i dag.

- Vi ligger stadig i en god position, så det er vigtigt, at vi fortsætter med at tænke positivt, holder humøret oppe og forbereder os godt frem mod den næste kamp.

- Det er fortsat os selv, der kan afgøre det med fire kampe igen.