Kamp
Referat

B.93 –
— B.93

Fuld tid

-
-
Post-season interview med Kim Engstrøm

Post-season interview med Kim Engstrøm

Cheftræner Engstrøm afrunder den nu forgangne sæson og ser i samme ombæring frem mod den kommende.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

Webredaktionen satte Kim Engstrøm i stævne for at høre nærmere om cheftrænerens tanker efter forårssæsonen.

Læs presse- og kommunikationschefens fem spørgsmål og de gode svar fra Kim Engstrøm.

Er divisionsholdets placering som forventet?

- Forventninger inden sæsonen var, at vi skulle sikre en ny sæson i NordicBet Ligaen. Vi havde et håb om, at det kunne lade sig gøre med en måned tilbage af sæsonen. Vi lykkedes med det i runde 29, så det var meget fint.

- Som oprykker er man oftest favorit til at rykke ned med det samme, så at vi kan sikre en ny sæson, fire runder før sæsonen er slut og ikke mindst med tolv point ned til nedrykningsstregen, er meget stærkt.

Følte du på noget tidspunkt, at vi kunne rykke ud?

- Vi har hele sæsonen igennem haft en stor respekt for nedrykningen. Vi vidste godt i sommers, at det ville kræve noget tilvænning at spille NordicBet LIGA.

- Vi havde inden sæsonen blot otte spillere, der havde spillet på højere niveau end 2. division, så mange af vores startere skulle lære, mens de spillede fra kamp til kamp.

- Vi fik nogle store nederlag i et par af kampene, der dog også skal huskes for tidlige røde kort, der heller ikke gjorde det nemmere for os.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at vi kunne begå os i rækken, så vi har ikke været bange for at rykke ud, men vi har klart haft respekt for muligheden for at rykke ud.

- De tre sidste kampe i efteråret der gav ni point med sejre over FC Helsingør, FC Fredericia og Kolding IF kom på et rigtig godt tidspunkt efter en periode på seks nederlag i træk, som samtidig betød, at vi gik på vinterpause med et godt forspring til stregen.

- Så der var på intet tidspunkt panik hen over vinteren og transfervinduet, hvor jeg virkelig må rose vores sportschef Martin Jensen, der formåede at holde hovedet koldt. Vi vidste klart, hvad vi ville, vi troede på strategien og konceptet.

- Truppen blev optimeret ved at rydde lidt ud i dem, der ikke spillede så meget. Vi solgte Tammer Bany for et rekordbeløb, købte Emeka Nnamani og derudover blev Osman Addo og Tobias Blidegn fra vores eget akademi føjet til truppen. Mange af vores konkurrenter i bunden hentede rigtig mange spillere.

- Jeg er glad og stolt over, at vi troede på os selv og strategien, så vi i foråret har formået at kunne give endnu flere minutter til mange af vores egenudviklede spillere.

Vi har sagt farvel til tre spillere, kommer der nye spillere i truppen?

- Vi siger farvel til tre dygtige spillere, der alle tre har efterladt et supergodt indtryk i truppen og i dagligdagen, så de vil blive savnet. Men jeg ved, Martin Jensen er godt i gang med at finde dygtige alternativer, så vi kan stå styrket som trup, når vi tager hul på den nye sæson.

Hvad betyder det for dig og truppen med rokeringer omkring Emil Dyre og Kasper Lorentzen?

- Med Kasper Lorentzen på fuldtid omkring førsteholdet gør det, at ham og jeg kan nørde endnu mere fodbold. Det betyder, at Kasper får endnu mere tid til at fordybe sig i træning, spillestil, video m.m. Så det bliver helt sikkert en kæmpe gevinst for vores setup.

- Med Emil Dyre i transitionsrollen, så betyder det først og fremmest, at han kan komme endnu tættere vores vores unge spillere i truppen. Emil bliver en vigtig træner, der bliver bindeleddet mellem førsteholdet og vores fantastiske akademi.

- Så Emil kommer til at indgå i træning omkring førsteholdet, hvor opgaven bliver at følge de unge spillere, der træner med fra akademiet, og sikre at overgangen fra ungdom til senior bliver så let som mulig. I kraft af Emils mange år i klubben både som spiller og træner, er vi rigtigt glade for, han har sagt ja til den rolle. Det bliver helt vildt godt for B.93 i fremtiden.

- Vi har i slutspillet spillet med et snit på seks egenudviklede spillere i startopstillingen. Så transitionsrollen er meget vigtig i B.93, da vi altid ønsker at kunne give vores egenudviklede spillere fra akademiet muligheden på førsteholdet.

- Det er dog ikke blevet nemmere efter vores oprykning til NordicBet Ligaen, da spillerne fra U19-divisionen skal rykke sig i takt med, at niveauet på førsteholdet bliver bedre og bedre. Men akademiet gør et godt stykke arbejde og med Emil Dyre i rollen nu, bliver fokusset endnu større i fremtiden.

Hvad kan vores fans forvente sig af den nye sæson?

- Vi vil helt sikkert gerne ligge et lag yderligere på over det hele. Alle i truppen, spillere, stab har nu et års erfaring fra NordicBet Ligaen, så det skulle, vi gerne kunne se, når vi starter op. Nu må vi se, hvordan den endelige trup ser ud, når vi starter op, men som tidligere nævnt, har vi klart en målsætning om, at vi står stærkere til den nye sæson.

Foto: Christian Midtgaard.