1-0 Rebeka Winther (10'); 2-0 Rebeka Winther (80')
2-0
0-2
Oprykning til Gjensidige Kvindeligaen!

Rebeka Winther scorede igen-igen og holdet kan nu se frem til at spille i landets bedste række i næste sæson.

Ca. 70

Lørdag 15. juni skulle sæsonens sidste og afgørende slag stå, da lokalrivalerne, Østerbro IF, gæstede Svanemølleanlægget, i en kamp hvis betydning ikke kunne understreges nok.

Hidtil er det blevet til fire indbyrdes kampe i sæsonen, hvor det senest blev uafgjort og 1-1 i Fælledparken tilbage i april, mens B.93, i Kvinde 1. Division, havde vundet 2-0, inden divisionen blev rundet af i november med endnu et 1-1-resultat. I Gjensidige Kvindepokalen stødte de to hold også sammen, der gik 93’erne sejrrige fra opgøret med en tæt 2-1-sejr over naboerne.

B.93 var i forrige uge på besøg hos Næstved HG, hvor man som bekendt tog alle tre point i en 2-0-sejr på Ardagh Arena. Sejren betød, at 93’erne kunne afgøre deres egen skæbne i oprykningsstriden, da man på ny havde fået lagt et trepointshul ned til AaB, der selv samme dag havde vundet 3-1 i Thy og var klatret op på siden af Østerbro-holdet i stillingen.

Cheftræner Peer Lisdorf havde til lørdagens slag ikke foretaget nogle ændringer i start 93’eren, og der var dermed genvalg til samtlige af de elleve, som startede ude mod Næstved HG. På bænken havde vi dog fået plads til Malin Schöps og Frederikke Benfeldt, hvor vi samtidig fik et glædeligt gensyn med sidstnævnte, der var tilbage i truppen igen, efter at hun har måtte sidde ude siden hjemmekampen mod netop Næstved HG 13. april.

Trods massive byger og en stærk sydøstenvind der havde taget sit tag over Østerbro lørdag eftermiddag, var tilskuerne mødt talstærkt op på Svanemølleanlægget i håb om at se B.93 sikre oprykning til landets bedste række.

I forhold til sidste år, hvor oprykningen glippede på sidste spilledag pga. en marginalt dårligere målscore, var optimismen langt større til dagens opgør, da man med et forspring på tre point samt en bedre målscore (12-4) end AaB (12-7) kunne nøjes med et uafgjort resultat uden at bekymre sig som kampen i Aalborg. Med andre ord, havde 93’erne altså sat sig i en fordelagtig position forud for lørdagens afgørelse, og meget skulle gå galt, hvis man ikke tog skridtet op i Gjensidige Kvindeligaen. Men ikke desto mindre skulle arbejdet færdiggøres, og cheftræner Lisdorf havde i sit pre-match interview også fokuserbet på, at man skulle gribe kampen an ligesom hvilken som helst anden kamp i sæsonen.

REBEKA WINTHER SATTE GANG I OPRYKNINGSFESTEN PÅ ØSTERBRO

Det så også hurtigt ud til, at spillerne havde lyttet til cheftræneren, for man angreb kampen i vanlig stil - højt pres og kontrol over boldbesiddelsen fra start af.

Det kastede hurtigt en stor chance af sig, da Phiona Nabbumba modtog en løs bold på kanten af Østerbro IF-feltet og hakkede til den, men Østerbro-keeperen, Josephine Thayssen, var klar med paraderne og blokerede det hårde skudforsøg.

Men det var blot en varsel for gæsterne og Thayssen, for blot små fire minutter efter, var der intet at stille op. Den målfarlige Rebeka Winther kom fri for mål, og det bringer sjældent noget godt med sig, i hvert fald hvis man har sympati med modstanderen, for Winther viste nok engang sit kyniske angriberinstinkt frem, da hun med et hårdt og fladt vristspark satte bolden lige mellem benene på Thayssen, og jublen kunne bryde løs blandt spillere, stab og tilskuere på Svanemøllen.

Den hurtige scoring gjorde, at der faldt noget ro over spillerne og kampen. Det betød samtidig, at vi skulle ret langt frem i halvlegen, før vi igen fik en ny chance, faktisk måtte vi vente en lille halv time, for selv om 93’erne havde brudt flot igennem over fløjene flere gange og sendt udmærkede indlægsforsøg ind i boksen, fandt de aldrig rigtigt den tiltænkte endestation. Den endestation blev så fundet i målscorer Winther, der modtog bolden og trykkede af fra distancen, men der manglede noget kraft i skuddet, og ØIF’erne kunne afvise.

Men bare minuttet senere var det igen Winther, der blev farlig, faktisk så farlig at hun fik netmaskerne til at blafre på ny, men linjedommeren var hurtigt reagerende og flaget blev hejst i vejret. Offside.

Mere blev det heller ikke til af de første 45 minutter på Østerbro, og dommer Zascha Jensen kunne fløjte til pause.

FREMRAGENDE HOVEDSTØDSMÅL VIA OVERLIGGEREN AFGØR KAMPEN

Værterne tog hul på sæsonens sidste halvleg med stor kontrol fra start, for selv om regnen så småt begyndte at slippe sit tag over Østerbro, gjorde det modsatte sig gældende for 93’erne, der havde klart overtag i både bolden og spillet.

Kort inden i halvlegen var det også tæt på, at Filippa Høgild kunne komme til skud fra tæt hold, da et flot indlæg fra Mille Bech sad perfekt til Høgild, hvis andet træk blev for langt, og Thayssen kunne i stedet samle kuglen op.

Men hjemmeholdet fortsatte ufortrødent i jagten på 2-0-scoringen, som kunne sætte en stopper for den sidste tvivl. Efter 67 minutter var det da også usædvanlig tæt på, at Sandra Olabi skulle sende bolden i kassen, da et langt hjørnespark fra Mille Bech, placeret bagerst i feltet, blev opsnappet af Olabi, der desværre ikke formåede at dreje kuglen i kassen, og den strøg i stedet få centimeter forbi nærmeste opstander.

Undervejs i halvlegen foretog Peer Lisdorf en række ind- og udskiftninger, hvor vi fik Malin Schöps, Laura Vallentin, Caroline Nicolaisen samt Frederikke Benfeldt i spil, så sejren og oprykningen kunne køres hjem med nye friske kræfter.

Og det varede ikke længe, før euforien kunne nå nye højder, da Mille Bech igen tog stilling ved det ene hjørneflag og med endnu et af hendes præcise indlæg, der sad lige i midten af feltet, ramte hun ingen ringere end Rebeka Winther, der kom først på bolden og via underkanten af overliggeren stangede den i kassen til 2-0!

Jublen brød løs, og der var med små ti minutter tilbage af opgøret ingen tvivl at spore blandt de fremmødte på anlægget - oprykningen var sikker, og B.93 skulle op i landets bedste række.

Sådan skulle det også gå, for der skete simpelthen ikke mere i opgøret, og 93’erne kunne cruise 2-0-sejren hjem de sidste par minutter, inden Zascha Jensen endegyldigt fløjtede opgøret af.

B.93 ER I KVINDELIGAEN!

Og festen kunne tage fat, først på Svanemølleanlægget, sidenhen i klubhuset, og hvad der skete ud i de sene nattetimer, kan vi ikke berette yderligere om, kun at både spillere og stab fortjent kunne fejre mange måneder og års hårdt arbejde, som kulminerede i en eftertrykkelig oprykningsfest lørdag aften og nat.

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- Fantastisk dag hvor vi sikrede os oprykning til ligaen via en flot 2-0-sejr over Østerbro IF.

- Ikke nogen velspillet kamp, hvor det kraftfulde regnvejr også gjorde det vanskeligt, men god fight og disciplin samt endnu et par flotte scoringer af topscorer Rebeka Winther var nok til at hive sejren i land.

- Holdet har spillet mange gode kampe og udviklet sig igennem hele foråret - så velfortjent og stort tillykke!

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde med spillerne og staben omkring holdet, så tak for jeres indsats og alle ønskes en god sommerferie.

- Jeg glæder mig til vi starter op igen efter ferien, hvor målsætningen er kvalifikation til forårets slutspil i Kvindeligaen.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge klubben på YouTube, Twitter, Facebook og Instagram. Abonnér desuden på B.93's YouTube-kanal, så får du notifikationer, når vi løbende lægger nye B.93 TV-videoer op.

Fra denne historiske dag på Svanemølleanlægget kan du blandt andet se pre-match interview med cheftræner Peer Lisdorf, Rebeka Winthers 1-0 og 2-0 scoring, Sandra Olabis chance efter hjørne, post-match interview med de to meget glade spillere Rebeka Winther og Signe Munk, fejring af oprykningen efter kampen i indtil flere versioner, f.eks. denne med afrikanske rytmer og spillernes tilskuerhilsen som tak for støtten i regn og vind denne skønne lørdag i juni.