Kamp
Referat

B.93 – AGF
AGF — B.93

Fuld tid

0-1 Sofie Thrige Andersen (16')
1-0
0-1
Ny sejr efter hård fight i Aarhus

Ny sejr efter hård fight i Aarhus

For anden kamp i streg kunne B.93 gå sejrrige fra grønsværen, efter man lørdag besejrede AGF ude på Ceres Park.

Resultat: 1-0
Spillested:
Ceres Park
Dato:
12/10/2024
Tilskuertal:
Ikke oplyst

Sæsonens første ligasejr kom endelig i hus sidste uge, da 93’erne forløsende kunne gå sejrrigt fra opgøret hjemme mod Kolding IF. 3-0 var, som bekendt, slutresultatet efter en fantastisk holdpræstation på Østerbro Stadion. 

Der var blod på tanden og optimisme at spore hos de gæstende københavnere, der lørdag havde taget turen til Østjylland, nærmere Ceres Park, hvor AGF ventede i endnu et sæsondefinerende bundbrag.

Cheftræner Lisdorf havde til lørdagens opgør valgt at fæstne sin lid til de præcis samme elleve 93’ere, der også var at finde på holdkortet mod Kolding, Til gengæld var Julia Hjørlunde tilbage i truppen og havde indtaget en plads på bænken.

Genvalget til Sara Grønhøj i midterforsvaret betød samtidig, at den bundsolide krumtap kunne fejre sit 50-kamps-jubilæum for B.93 - en flot bedrift og der skal runge et stort tillykke til Grønhøj med milepælen!

SOFIE THRIGE SKABER JUBEL

Kampen startede ud med høj energi og i meget højt tempo fra begge af holdene, men det var også med nerverne ude på tøjet, som gav en noget rodet indledning med mange fysiske nærdueller. Det var også ovenpå en defensiv duel at kampens første reelle chance skulle udspringe. 

Filippa Høgild benyttede sig af sin stærke fysik til at bryde spillet på egen halvdel, inden hun selv skar ind i banen og drev bolden frem mod AGF’ernes mål. På kanten af feltet blev Thea Rhode fundet med en kort stikning, inden Rhode efterfølgende satte Mille Bech op i midten af AGF-feltet med en flad aflevering. Desværre, for B.93, blev Bechs afslutning blokeret i sidste moment, og kuglen fløj ud over baglinjen.

Som halvlegen skred frem og kampen satte sig lidt mere, kom gæsterne mere på bolden, mens man forsøgte at stresse AGF-defensiven.

Det skulle bære frugt efter et lille kvarters spil, da en AGF’erne ikke formåede at få kontrol over en høj bold af Signe Munk, og i stedet kunne Høgild igen bryde spille og finde Frederikke Benfeldt i højresiden med en kort aflevering. Sprængfyldt med selvtillid tog Benfeldt et hurtigt træk og rundede nærmeste modstander med sin høje fart, inden hun med et fladt langt indlæg, rettet mod fjerneste del af det lille felt hvor der var en høj koncentration af sortklædte 93’ere, fandt Sofie Thrige, der med en kynisk inderside sendte bolden resolut i netmaskerne bag Marie Gade til føring på Ceres Park.

Efter føringsmålet overlod man lidt mere af initiativet til hjemmeholdet, mens man samtidig holdt en flot defensiv struktur og afviste aarhusianernes tilnærmelser.

Vi skulle derfor et stykke ind i halvlegen, før vi fik næste store mulighed. En defensiv fejl hos hjemmeholdet sendte pludseligt Thea Rhode alene i dybden, men før den målfarlige angriber formåede at straffe fejlen, var Marie Gade hurtigt ude af sit mål, og selv om Rhode fik rundet AGF-keeperen, fik forsvaret efterfølgende ryddet op, og chancen løb ud i sandet.

Det viste sig også at blive halvlegens sidste større målchance, og B.93 kunne derfor gå til pause i front efter en hård fight i Aarhus. 

PRAGTFULD DEFENSIV PRÆSTATION

AGF’erne kom bedst fra start i anden halvleg med styring og mest boldbesiddelse, mens 93’erne fortsatte de solide defensive takter fra første halvleg. De afventende 93’ere formåede alligevel at skabe halvlegens første store chance efter en hurtig omstilling. Mille Bech fandt assistmager Benfeldt på fløjen, der med endnu et flot indlæg kunne sende bolden i panden på Thea Rhode, der desværre fik drejet den et stykke forbi AGF-kassen. 

Overordnet set var det en noget chancefattig affære denne lørdag på Ceres Park med mangel på åbne scoringsmuligheder i begge ender, hvor to dygtige defensiver afviste det meste. 

Med et kvarter tilbage af kampen fik vi alligevel tilspillet os tre fine muligheder tæt ved AGF-målet. I første omgang var det Frederikke Benfeldt, der med en nedtagning kom forbi Marie Gade, mens der i stedet blev afvist til hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark kastede først et hovedstødsforsøg af Resty Nanziri, der var blevet indskiftet tidligere i halvlegen, af sig, men det blokerede forsøg sendte en returbold ud til Phiona Nabbumba, der i stedet forsøgte sig med fødderne, men igen blev der blokeret og clearet.

Cheftræner Lisdorf garderede sig kort efter med en midtstopper mere og skiftede over til en fem-back-kæde, der skulle modstå det pres, som hjemmeholdet havde øget hen mod de afsluttende minutter.

Generelt var den defensive præstation både af indskiftede Klitte, men især også af jubilar Grønhøj og Julie Hemmingsen i midterforsvaret mere end godkendt. For selv da østjyderne pressede mest på i de døende minutter, modstod forsvarskæden og afviste gang på gang.

Efter fire minutters ekstra tid, hvor B.93 faktisk var tæt på at straffe AGF i nogle hurtige omstillinger, blæste dommer Kristoffersen i fløjten for sidste gang til stor jubel og lettelse for gæsterne, der havde kæmpet en hård, tæt og brav kamp.

Endnu et clean sheet til Signe Munk, anden sejr i ligaen og yderligere tre velfortjente point på tavlen, der betyder, at B.93 kan sætte et lille hul ned til Kolding IF og AGF under stregen.

NÆSTE KAMP

Der er bestemt ingen kedelige kampe for tiden, og allerede på tirsdag møder vi de forsvarende pokalvindere FC Nordsjælland i Right to Dream Park, når tredje runde af Gjensidige Kvindepokalen løber af stablen kl. 18.30.

Billetter til pokalbraget i Farum kan købes her.

Cheftræner Peer Lisdorf udtaler

- Først og fremmest en virkelig god fight af spillerne, hvor vi får kæmpet sejren hjem til sidst.

- Vi spiller simpelt og direkte, men forsøger også at presse AGF. De har nogle virkelig dygtige tekniske spillere, der er gode til at kombinere, så det var vigtigt, at vi fik lagt et tryk på dem hele tiden og ikke gav dem for meget plads.

- Selv om de havde bolden meget og får trykket os tilbage, så kommer de ikke frem til mange chancer. De har en fri hovedstødschance, og så har Munk en god redning, hvor der er offside. Jeg synes, vi holder dem fra 100 procents chancer, lige med en enkelt undtagelse.

- På de skud der var udefra og ved indlæg, var Signe Munk virkelig god, og forsvaret var solide og fik clearet dem væk.

- Til gengæld er vi dygtige i vores omstillinger, som vi vidste kunne være en mulighed, især i vores højre side, hvor Frikke er rigtig hurtig. Det er også Frikke, der har oplægget til vores flotte 1-0-scoring, som Thrige afslutter helt op i nettaget.

- Vi var gode til at holde vores aftaler, som vi prøvede at praktisere mod Kolding IF i forhold til at lægge vores tryk over mod højre og få folk med i feltet, når indlægget kom.

- Vi havde flere gode indhop. Dem der kom ind, kom ind med virkelig god energi. Det havde vi brug for, fordi vi brugte mange kræfter i forhold til at løbe efter dem, da AGF havde bolden så meget. Alt i alt gode indhop over hele linjen.

- Vi kommer frem til flere større chancer og har et par friløbere, hvor vi reelt set kunne lukke kampen. Men det får vi ikke gjort, og kampen bliver spændende til sidst.

- Vi skal tage alle de gode ting med os fra de her to sejre. For det første er vi blevet bedre til at forsvare os. Det har hjulpet at vi er begyndt at stå tættere på hinanden.

- Selv når vi har bolden, har vi flere spillere centralt og står lidt tættere på bagkæden. Det gør, at når vi mister bolden, så kan vi hurtigt gå op i et modpres med flere spillere bag bolden.

- For det andet er vi er blevet meget mere effektive i vores omstillinger og får gjort tingene færdige og fremtvunget flere hjørnespark. Vi kommer frem til nogle afslutninger, der gør os i stand til at placere os og presse modstanderen højt ved målspark. Derfor kommer vi ikke helt så langt tilbage at stå, som vi gjorde i nogle af de første kampe.

- For det tredje er vi er blevet bedre til at holde fast i bolden, selv om vi laver en del fejl, hvilket spillerne godt ved. Det sagde de selv til mig i pausen. Enten bliver vores clearinger for korte, ellers kommer vi til at spille en aflevering lige hen i fødderne på dem. Det niveau skal løftes, men det ved jeg, at vi kan, for vi har nogle meget dygtige spillere i truppen.

- Jeg har desuden talt med med assistenttræner Benjamin Haim om standardsituationerne, hvor vi har arbejdet på at forbedre os. Efter de første syv kampe havde vi lukket fire mål ind på hjørnespark alene. Nu fører vi 1-0 på standardsituationer, så Benjamin er glad.

- Vi ser nu frem til en fed opgave på tirsdag, når vi skal til Farum og møde et stærkt FC Nordsjælland i pokalen.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge klubben på YouTube, Twitter, Facebook og Instagram. Abonnér desuden på B.93's YouTube-kanal, så får du notifikationer, når vi løbende lægger nye B.93 TV-videoer op.

kvindeliga.live kan du finde highlights fra opgøret og post-match interview med cheftræner Peer Lisdorf.

HOLDET PÅ BANEN

Signe Munk

Sandra Olabi (ud 62')
Julie Hemmingsen
Sara Grønhøj
Sofie Thrige Andersen

Filippa Høgild
Phiona Nabbumba
Carla Schulz (ud 69')

Frederikke Benfeldt (ud 74')
Thea Rhode (ud 62')
Mille Bech (ud 69')

PÅ BÆNKEN

Astrid Husemoen
Caroline Nicolaisen
Resty Nanziri (ind 62')
Laura Juul (ind 69')
Silja Weinell (ind 62')
Malou Klitte (ind 69')
Julia Hjørlunde (ind 74')

Kampreferat: Frederik Knygberg.
Fotos: Tobias Kongsvang.