Kamp
Referat

B.93 – FC Nordsjælland
FC Nordsjælland — B.93

Fuld tid

1-0 Emilía Ásgeirsdóttir (3'); 2-0 Ala Aagaard (10'); 3-0 Emilía Ásgeirsdóttir (69')
0-3
3-0
Exit i 1/8-finalen

Exit i 1/8-finalen

FC Nordsjælland viste sig at blive en for stor mundfuld i 1/8-finalen af Gjensidige Kvindepokalen, hvor det endte med et 3-0 nederlag.

Resultat: 0-3
Spillested:
Right to Dream Park
Dato:
15/10/2024
Tilskuertal:
202

Ovenpå en mindre sejrsstime var B.93 allerede tilbage i aktion tirsdag aften, da man tog den korte tur til det nordsjællandske og Right to Dream Park, hvor de forsvarende double-vindere, FC Nordsjælland, ventede i 1/8-finalen af Gjensidige Kvindepokalen.

93’erne havde besejret Vallensbæk IF og Ballerup-Skovlunde Fodbold med henholdsvis 16-0 og 8-0, før tirsdagens opgør, mens værterne havde siddet over i en enkelt runde, hvorefter man sikkert havde besejret Solrød FC med 7-1.

For at finde seneste indbyrdes møde med nordsjællænderne, skal vi ikke meget mere end en måneds tid tilbage, hvor det desværre blev til et 4-1-nederlag til B.93 på eget græs. 

VELSPILLENDE FC NORDSJÆLLAND GØR DET SVÆRT I RIGHT TO DREAM PARK

Udeholdet, i dagens anledning klædt i sort, var stærkt undertippet mod de dygtige farumgensere, der i øvrigt også toppet Gjensidige Kvindeligaen i øjeblikket, og det skulle hurtigt vise sig hvorfor.

Hjemmeholdet kom hæsblæsende fra start, og med et aggressivt pres kom 93’errne hurtigt ned at stå ved eget felt for at forsvare sig. Desværre skulle der blot gå lidt over to minutter, før bolden lå i nettet bag Astrid Husemoen. Målscorer blev islandske Emilía Ásgeirsdóttir.

Det tidlige føringsmål ændrede ikke det store ved hjemmeholdets høje presspil, og med B.93-bagkæden skubbet langt tilbage, gik der ikke længe, før de gul og rød stribede værter kunne finde vejen til netmaskerne på ny, denne gang med Alma Aagaard i afslutterens rolle.

Generelt var der ikke meget at komme efter i de første 45 minutter, hvor B.93 aldrig rigtigt formåede at true Amanda Brunholt i Nordsjælland-buret. Astrid Husemoen og resten af holdet holdt dog FC Nordsjælland fra yderligere scoringer, og vi kunne dermed gå til pause bagud 2-0.

I anden halvleg foretog Peer Lisdorf en række ændringer undervejs. Først kom Carla Schulz på banen, og løbende fulgte Mille Bech, Phiona Nabbumba, Filippa Høgild og Sara Grønhøj.

Desværre var det bare en svær, svær dag på kontoret i Farum. Nordsjællænderne var i total dominans med kampen og boldbesiddelsen, og til trods for at B.93 faktisk kæmpede sig bedre ind i opgøret, var det med små 20 minutters tilbage, Emilía Ásgeirsdóttir der på ny kunne sende kuglen i nettet.

B.93’erne kæmpede hårdt både på banen, såvel som på lægterne, hvor de medrejsende fans sang og bakkede op kampen igennem. 

Men et velspillende FC Nordsjælland-hold kørte sejren hjem det sidste af kampen, og det betyder dermed, at sæsonens pokaleventyr slutter i 1/8-finalen for B.93.

NÆSTE KAMP

Der er bestemt ingen kedelige kampe for tiden, og søndag er heller ingen undtagelse, når vi igen byder op til et brag på Østerbro Stadion, når Fortuna Hjørring kommer forbi 20. oktober kl. 13.00.

Du kan sikre din billet til opgøret allerede i dag!

Cheftræner Peer Lisdorf udtaler

- Det er selvfølgelig altid ærgerligt at tabe, når vi går op i det, som vi gør, så vil vi selvfølgelig altid gerne vinde.

- Det er megaærgerligt, at FCN kommer foran med to mål efter ti minutter. Men når jeg tager det i betragtning, at de netop kommer så hurtigt foran med to mål, så synes jeg virkelig, vi spiller og kæmper godt derfra.

- Vi får fightet os ind i kampen igen og holder det ved lige rigtig længe.

- Det er så også superærgerligt, at de får scoret til 3-0, netop der hvor vi er ved at skifte ind og vil begynde at prøve noget mere fremad og satse lidt.

- Jeg vil give en kæmpe cadeau til mine spillere for at kæmpe så meget, som de gør hele vejen igennem.

- Det var tydeligt og forståeligt, at når vi bruger så mange spillere, der ikke har spillet så meget sammen endnu, så ville der være lidt udfordringer med relationerne i starten.

- Derudover synes jeg også, vi nok kom ud med lidt for meget respekt i starten af kampen. Der kunne jeg godt have tænkt mig vi havde været lidt mere modige, men jeg kan ikke sætte en finger på spillernes indsats og fightervilje i aften.

- Det er selvfølgelig også et godt hold, ja Danmarks bedste hold vi spiller imod. De har slået andre 3-0 før os, så det skal vi også tage i betragtning.

- Tusind tak til jer, der havde turen til Farum denne efterårsaften og lavede en fremragende B.93-stemning på lægterne. Vi kunne høre jer hele tiden. Det var en fornøjelse.

- Nu ser vi frem til at forberede os frem mod en ny spændende kamp i Gjensidige Kvindeligaen, når vi skal bide skeer med Fortuna Hjørring hjemme på Østerbro Stadion søndag.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge klubben på YouTube, Twitter, Facebook og Instagram. Abonnér desuden på B.93's YouTube-kanal, så får du notifikationer, når vi løbende lægger nye B.93 TV-videoer op.

Inde på B.93 TV kan du allerede nu se pre- og post-match interview med cheftræner Peer Lisdorf forud og efter opgøret i Farum.

Se eller gense hele opgøret på FC Nordsjællands YouTube-kanal.

HOLDET PÅ BANEN

Astrid Husemoen

Silja Weinell
Malou Klitte
Laura Vallentin (ud 76')
Julia Hjørlunde

Sofia Hvidbak (ud 76')
Caroline Nicolaisen (ud 67')
Jazmin Issa (ud 46')

Sofia Weatherall (ud 67')
Resty Nanziri
Laura Juul

PÅ BÆNKEN

Alma Meier
Filippa Høgild (ind 76')
Phiona Nabbumba (ind 67')
Mille Bech (ind 67')
Sofie Thrige Andersen
Carla Schulz (ind 46')
Sara Grønhøj (ind 76')

Kampreferat: Frederik Knygberg.
Fotos: Jeppe Wermuth.