Referat

B.93 – FC Fredericia
FC Fredericia — B.93

Fuld tid

0-1 Sofus Berger (56’); 0-2 Gustav Marcussen (57'); 0-3 Nicklas Røjkjær (79'); 0-4 Adam Jakobsen (91’); 0-5 Jakob Vestergaard Jessen (95’)
0-5
5-0
En aften til glemmebogen for B.93

Der var lagt op til en fredagsfest på Østerbro Stadion, men desværre gik luften af ballonen, da B.93 blev besejret med 0-5 af gæsterne fra Fredericia. Vi har kampreferat og udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm klar.

Resultat: 0-5
Spillested:
Dato:
18/8/2023
Tilskuertal:
1.733

Fredag 18. august blev en aften til glemmebogen, da gæsterne fra FC Fredericia punkterede fredagsfesten på Østerbro Stadion.

Hele 1.733 tilskuere havde fundet vej til lægterne. Tusind tak for støtten til jer alle.

GODKENDT FØRSTE HALVLEG

En af fodboldens primære ”leveregler” er, at man skal score på sine chancer. Sekundært skal man score i sine gode perioder i kampen.

B.93 formåede ingen af delene mod FC Fredericia i en ellers godkendt første halvleg, og så kollapsede Byens Ægte Hold ellers fuldstændig i starten af anden omgang, da Jacob Egeris så rødt efter et regulært forsvarskoks.

Det endte 0-5, og den første hjemmesejr efter oprykningen til NordicBet Ligaen lader dermed fortsat vente på sig.

Efter at have scoret 23 mål(!) i de seneste to kampe, var der ellers store forhåbninger om endnu tre point, og stemningen var således i top fra start, blandt de 1.733 fremmødte til en fredagskamp i behageligt vejrlig.

Første halvleg viste, at Kim Engstrøms udvalgte sagtens kan begå sig på et niveau højere end i sidste sæson.

Nuvel, det var ikke med højt tempo, tiki-taka og totalfodbold, men man holdt dagens gæster fra Fredericia fra fadet i en disciplineret defensiv, og som halvlegen skred frem, var det B.93’erne, som skabte flere og flere chancer.

Første forsøg tilfaldt Abdullah Iqbal, som var gået med frem på et frispark, og herefter blev chancerne hyppigere og hyppigere.

Den bedste periode kom mod slutningen af halvlegen, da Nicolaj Thomsen afsluttede første halvleg med en nærgående afslutning. Men uden en scoring til følge.

KOLLAPS I ANDEN HALVLEG

Da dommer Sebastian Friis Aagerup blæste til start i anden halvleg, var hjemmeholdet nok engang lidt forsigtige, men man holdt fast i bolden og lod ikke modstanderne komme frem til chancer.

Det virkede kontrolleret, uden at være superoffensivt.

Og så, da der var spillet fem minutter af anden halvleg, væltede korthuset med et brag.

Målmand Michael Falkesgaard fumlede med bolden, og efter yderligere tumult fik Jacob Egeris marchordre, da han hægtede den vævre Adam Jakobsen.

Dommer Svedborg takserede hændelsen som en nødbremse, og så var hjemmeholdet nede med en mand.

Nogle gange får en udvisning det ramte hold til at kæmpe ekstra, men de hvidblusede faldt denne gang helt og aldeles sammen efterfølgende.

Blot seks minutter efter udvisningen faldt det første Fredericia-mål.

Målskytte var 20-årige Sofus Berger, som er lånt i Viborg. Hans første mål i Fredericia-trøjen var et fladt spark forbi Falkesgaard på en flot dybdeaflevering.

Og mindre end to minutter senere var den gal igen, da Gustav Marcussen ligeledes kunne fejre sin første scoring for sin nye klub efter skiftet fra Fremad Amager i sommerpausen.

Efterfølgende forsøgte hjemmeholdet at kæmpe sig tilbage i opgøret, men mere end et forkølet forsøg fra indskiftede Jonathan Mathys blev det ikke til.

Da der resterede 10 minutter blev målmand Falkesgaard overlistet af et frispark fra en meget spids vinkel. Nicklas Røjkjær blev hattrick-helt mod Bredballe IF i pokalturneringen i tirsdags, og denne fredag afgjorde han kampen definitivt.

Men nedturen var ikke færdig for B.93, som måtte kapitulere endnu to gange i tillægstiden. Først overlistede en storspillende Adam Jakobsen målmand Falkesgaard med et koket chip dybt i bolden, og til allersidst sparkede Jakob Jessen bolden fladt i mål til slutresultatet 0-5.

Dermed kunne hjemmeholdet ikke leve op til sidste uges 7-1-afstraffelse af Køge, og det tredje nederlag i sæsonens hidtidige fem kampe betyder nu, at man inden weekendens kampe, parkerer på 10. pladsen blandt rækkens 12 hold.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Jeg er ærgerlig over vores præstation over de 90 minutter. Første halvleg er meget lige, uden de helt store målchancer.

- Vi snakker i pausen om at ændre nogle ting i spillet med bolden, så vi kunne ramme Fredericia bedre offensivt. Det får vi aldrig set på grund af det røde kort efter 50 minutter.

- Ingen tvivl om at det røde kort til Jacob Egeris ændrer præmisserne meget for 2. halvleg. Det bliver mere en forsvarskamp, hvor det handler om at være kompakte oglure lidt på de få omstillinger der kunne komme.

- Desværre får vi Fredericia hurtigt scoret efter det røde kort. Både til 0-1 og 0-2 og så er kampen reelt set afgjort.

- Jeg ærgrer mig mest over vores sidste 35 minutter, hvor jeg ikke synes vi forsvarer helhjertet. Når man er nede 10 mod 11 så skal man acceptere at løbe endnu flere meter og ofre sig endnu mere foran eget mål. Det synes jeg ikke vi gør godt nok i dag.

- Vi er bevidste om det bliver svært i NordicBet Ligaen, men vi synes klart vi har nogle ting der kan gøre ondt på modstanderen, når vi leverer en ordentlig præstation som hold. Dor det er vigtigt.

- Det gjorde vi desværre ikke over 90 minutter fredag aften og så bliver man straffet.

- Vi er klar til at rejse os til en ny opgave på tirsdag i Næstved.

Se B.93 TV fra kampen

Se pre- og post-match interview med cheftræner Engstrøm. Se desuden transitions- og assistenttræner Kasper Lorentzen sætte ord på første halvleg.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal.

Husk du også kan følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram.