1-0 Frederik Børsting (56'); 1-1 Jacob Egeris (63'); 1-2 Tobias Blidegn (90+2')
2-1
1-2
Dramatisk afslutning sikrer B.93 alle tre point mod Vendsyssel FF

Tobias Blidegn blev dagens mand i skysovs med et sjældent hovedstødsmål få minutter før tid.

874

Andreas Heimer havde fået lov at erstatte Jores Okore i den centrale del af forsvaret, men ellers havde cheftræner Kim Engstrøm givet tillid til de samme spillere, der startede inde i nederlaget til Esbjerg fB inden landskampspausen.

Det skulle da også vise sig at bære frugt for B.93’erne, der fredag aften vendte et faretruende nederlag til en vital sejr mod Vendsyssel.

De nordjyske værter havde forinden fredagens opgør vundet de seneste tre opgør mod B.93, så det var derfor et revanchelystent udehold, der skulle forsøge at sætte en stopper for den kedelige tendens og tage alle tre point med hjem i bussen til Østerbro.

B.93 lagde da også godt fra land. Efter bare fire minutter noterede anfører Mikkel Mouritz sig for opgørets første store målchance, da han samlede en løsbold op efter et hjørnespark og curlede bolden snert forbi højre målstolpe.

Vendsyssel spillede sig dog hurtigt tilbage i kampen med flere pæne målchancer, hvoraf flere af dem testede keeper Aris Vaporakis i B.93-buret. En jævnbyrdig 1.halvleg med et lille overtag til gæsterne sluttede derfor uden mål.

2.halvleg startede som 1.halvleg sluttede. Nemlig med Vendsyssel i teten som det mest dominerende og chanceskabende hold. Ti minutter inde i halvlegen udmøntede chancerne sig i mål, da den tidligere AaB-spiller, Frederik Børsting, satte sidste fod på et velspillet angreb og dermed bragte Vendsyssel foran med 1-0.

Man siger, at mål ændrer fodboldkampe, og det skulle også vise sig at være tilfældet her. For umiddelbart efter scoringen tog B.93’erne skeen i den andenhånd og spillede sig langsomt, men sikkert, tilbage i opgøret.

Pludselig var det B.93, der var det spildominerende hold, skabte chancer og fremtvang dødbolde. En af disse dødbolde blev i det 64. spilleminut omsat til mål, da forsvarsgeneral Jacob Egeris mellem venner og fjender steg højest til vejrs på et hjørnespark fra Mikkel Mouritz og fuldt fortjent bragte balance i regnskabet på et kraftfuldt hovedstød.

Med 75 pasninger pr kamp er Jacob Egeris den spiller i ligaen med flest gennemførte afleveringer, men målet til 1-1 var altså første gang, at han fik målnettet til at blafre i indeværende sæson.

Udligningen gav fornyet selvtillid til B.93, der umiddelbart efter målet fortsatte de gode takter og lignede det farligste hold på banen.

Alligevel lignede det længe, at der ikke skulle findes en vinder i Nordjylland. Begge hold virkede til at have indfundet sig med en pointdeler, men sådan skulle det ikke gå.

Med blot to minutter tilbage af den forlængede spilletid var det nemlig de to indskiftere Sebastian Koch og Tobias Blidegn, der skulle vise sig at være afgørende for B.93.

Sebastian Kochs indlæg fra højre side fandt nemlig Tobias Blidegn, der stod helt fri bagerst i feltet, hvorfra han med en flyvende hollænder headede bolden ind til slutresultatet 2-1.

Og så skulle man da tro, at den kamp var lukket og slukket, men kort før tid var der stor panik før lukketid i B.93-feltet. Et indlæg fra venstre side blev kunhalvklaret af Aris Vaporakis, og en løs bold i feltet faldt ned for fødderne af keeperkollega Lasse Schulz, der var gået med op på en dødbold og var få centimeter fra at sende bolden ind til 2-2 i de døende sekunder.

Forsøget gik dog lige akkurat forbi den ene målstolpe, og således kunne Kim Engstrøm og co. ånde lettet ud, række hænderne i vejret og tage alle tre pointmed hjem til Østerbro på to hovedstødsmål.

NÆSTE KAMP

Fredag 25. oktober er vi tilbage på Østerbro, når FC Roskilde kommer på besøg. Kampstart kl. 19.00. Du kan allerede nu sikre dig din billet til opgøret.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Jeg er super glad for at vinde. En super arbejdssejr.

- Jeg synes det er en fuldstændig lige kamp, der bølger frem og tilbage. Jeg synes vi starter første halvleg rigtig godt, trykker lidt på og og har et par afslutninger. Derefter tager Vendsyssel FF over mere eller mindre i resten af halvlegen, hvor vi står godt imod de sidste 10 minutter inden pausen.

- De kommer bedre ud til 2. halvleg end vi gør. Vi bliver desværre også nødt til at lave et par rokeringer. Niels Morberg skal blandt andet ned og spille back, hvilket et uvant for ham.

- Vendsyssel kommer fortjent foran 1-0 i den periode. Til gengæld synes jeg det er vanvittigt flot at vi rejser os. Vo kommer stærkt tilbage på et super gennemført hjørnespark, som vi får scoret på.

- Kampen bølger frem og tilbage til sidst. De trykker på, vi trykker lidt på i forhold til vores omstillinger.

- Der lå kampen vel lå lidt og lurede på, at den skulle blive 1-1. Og så var vi gode og effektive på en omstilling.

- To gode mål. Jeg er sindssygt glad for de indskiftninger vi laver og deres indsats i i dag. Vi vidste, at vi havde en stærk bænk med herop, og det fik de bevist. Både Sebastian Kock og Fisnik Isaki, Tobias Blidegn der scorer, Emil Christensen der kommer ind og clearer nogle bolde til sidst. Også Mikkel Wohlgemuth, der kommer ind og tager noget styring midt på banen.

- Alt i alt en super præstation, og vigtigt at få tre point med hjem fra en svær udekamp, men også en lang god bustur hjem nu.

- Nu ser vi frem til på fredag, hvor vi glæder os til at spille foran vores forrygende fans hjemme på Østerbro Stadion mod FC Roskilde.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Følg klubben på X og Instagram, hvor du kan få live opdateringer fra kampene. På Facebook og Linkedin kommer du også tæt på klubben.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV-videoer.

Fra fredagens kamp kan du se pre-match, pause- og post-match interviews, spillerne der varmer op eller jublen, da slutfløjtet lød, og sejren var en realitet.