0-1 Lars Kramer (59'); 0-2 Lucas Andersen (61'); 0-3 Nicklas Helenius (93')
B.93 viste sig flot frem, men blev straffet af AaB i 2. halvleg

Helt forrygende kulisse med 3.993 tilskuere på Østerbro Stadion denne skønne lørdag i juli.

22/7/2023
Tilskuertal:
3.993

To hurtige AaB-mål kostede B.93 dyrt i sæsonpremieren

Det er hele 18 år siden B.93 var i den næstbedste række, og det blev i sandhed et barsk gensyn med den næstbedste række. Modstanderen kunne næppe heller have været hårdere, da man mødte Superliga-nedrykkeren AaB, som med 3-0 sejren fik den bedst tænkelige start på det, de fleste forventer bliver en hurtig oprykning.

Det startede ellers godt for #ByensÆgteHold, som nød godt af at spille på et fyldt Østerbro Stadion, hvor næsten 4.000 tilskuere (heraf 1.100 fra Aalborg!) havde valgt at bruge en vejrmæssigt omskiftelig lørdag eftermiddag i sommerferien på at gå til fodbold.

Det var der formodentlig ganske få, der fortrød, for det var faktisk en rigtig god fodboldkamp. Som man har set det så ofte før, så kom oprykkerne med masser af gejst, og i øvrigt god organisation til at begynde med. Stjernespilleren Nicolaj Thomsen mødte en af sine gamle klubber, og han virkede ikke overraskende i sit rette element mod en stærk modstander.

Det var dog Jeppe Erenbjerg, som fik æren af at komme med B.93’s første bud på en scoring i Nordic Bet-ligaen, da han trykkede af efter blot fire minutters spil, men forsøget sad dog lige i favnen på AaB-keeper Josip Posavec.

Næste mulighed tilfaldt gæsternes profil Lucas Andersen, hvis afslutning nogle minutter senere dog endte langt over mål. Samme skæbne overgik Mikkel Mouritz, som blandede sig i løjerne, da der var spillet godt 10 minutter.

AaB’erne havde dog overtaget, og i de næste minutter testede både Tim Prica og Rasmus Thelander den debuterende B.93-keeper Mikael Falkesgaard, som også måtte i aktion igen senere i halvlegen, da Melker Widell tvang den tidligere Bangkok United-målmand til endnu en flot redning.

Da dommer Benjamin Svedborg fløjtede til pause stod der dog stadig 0-0 på Østerbro Stadions lystavle, hvilket måtte siges at være en flot præstation af sig selv af de hvidblusede.

Travl Falkesgaard

Det er ingen overdrivelse at sige, at det var udeholdet, som kom bedst ud til anden halvleg. Både den debuterende Melker Widell og indskiftede Oliver Ross holdt målmand Falkesgaard travlt beskæftiget i starten af anden halvleg.

Lidt senere kunne en storspillende Jeppe Erenbjerg stik mod spil og chancer så ellers have givet sin klub en drømmestart på den nye sæson, men hans hovedstød blev pillet ned af AaB-keeper Posavec.

Der var således stadig ikke scoret, men efter et lille kvarter i anden halvleg gik den ikke længere. Efter et hjørnespark headede hollandske Lars Kramer bolden i nettet, og så var det som om, gassen gik af B.93-ballonen.

Blot to minutter senere blev Lucas Andersen spillet fri, og den mulighed lod den erfarne profil ikke gå fra sig, da han udplacerede Falkesgaard og øgede til 2-0.

Hjemmeholdet viste god moral og forsøgte efter bedste evne at komme tilbage i kampen. Det blev dog ikke til det helt store tryk, selv om reserven Emmanuel Ogude blev spillet fri i feltet med et kvarter tilbage.

Og 10 minutter før tid fik Jeppe Erenbjerg en stor mulighed i feltet for at reducere efter fornemt samarbejde mellem Tammer Bany der søgte mod baglinjen og fandt Nicolaj Thomsen, der spillede Jeppe fri til skud. Desværre blev afslutningen rettet af og pev lige ved siden af opstanderen.

Det havde givet en spændende afslutning på kampen med en scoring, men i stedet var det ikke helt uventet AaB, som lukkede og slukkede, da den indskiftede Niclas Helenius lukkede og slukkede med målet til 3-0 i de døende minutter.

Trods den gode indsats og nogle fine målchancer måtte Kim Engstrøms tropper dog sande, at der er et stort stykke arbejde, der skal gøres, hvis man skal tage point fra de allerbedste i NordicBet Ligaen. Næste mulighed for at komme på pointtavlen er næste søndag kl. 14.00, hvor modstanderen er FC Helsingør på udebane.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi er glade for at være tilbage i NordicBet Ligaen. Jeg synes vi i dag får vist at B.93 ikke bare er kommet for at være med. Men også være med til at gøre en forskel i kampene.

- Jeg er stolt over at vi spiller med kampen igennem. Vi får vist vi har modet til at spille offensivt og optimistisk, som vi gerne vil.

- Der er dog også en vis skuffelse i mig, da vi har muligheden for at komme foran efter 50 minutter på Jeppes hovedstødschance. I kampe mod så gode hold er det vigtigt vi straffer dem, når vi får en af få muligheder.

- Derudover kunne en reducering med 10 minutter igen have skabt lidt nervøsitet hos AaB-mandskabet.

- Deres mål til 0-2 og 0-3 skal vi lukke bedre ned for, så det er ikke godt nok.

- Men en fortjent AaB sejr ud fra spil ogchancer. Vi er i gang med turneringen. AaB er ikke et af de hold vi skal måle os mod. Så nu glæder vi os bare til den næste kamp, der venter os i turneringen.

- Vi vil etablere B.93 i NordicBet Ligaen. Dansk fodbold trænger til et projekt som vores. Det så vi klart på Østerbro Stadion igen i dag.

- Sikke en fantastisk kulisse endnu engang på vores hjemmebane.