B.93 og Center for Ludomani går sammen om nyt initiativ mod spilafhængighed
Cirka hver tiende dansker har et usundt forhold til betting. Det ønsker vi at være med til at lave om på.
Gambling og spilafhængighed er et voksende samfundsproblem. I dag anslås knap hver tiende dansker at have et problematisk forhold til spil, herunder 25.000 unge under 18 år.
Denne bekymrende udvikling rammer også fodboldklubberne. I B.93 har vi derfor allerede fravalgt sponsorater fra bettingselskaber. Og nu tager vi så endnu et skridt for at forsøge at vende udviklingen.
I samarbejde med Center for Ludomani går vi nu sammen om en ny, ambitiøs forebyggelsesindsats mod spilafhængighed, der skal omfatte hele klubben — fra børnefodboldspillere og deres forældre til den professionelle afdeling. Modellen skal udvikles og implementeres på tværs af alle klubbens led, med henblik på at uddanne både børn og voksne om risikoen ved gambling.
Center for Ludomani er en selvejende institution og landets førende organisation inden for afvænning og forebyggelse af ludomani. Med deres mangeårige erfaring og ekspertise på området vil de hjælpe os med at udvikle en forebyggelsesmodel, der skal sikre, at vi i klubben kan forebygge spilafhængighed, før den tager fat.
Målet er at skabe en kulturændring, hvor både trænere og spillere bliver bedre rustet til at spotte problemer og tale åbent om dem — så vi kan gøre vores for at vende den negative udvikling med ludomani, som vi oplever i samfundet.
Adm. direktør i B.93, Christian Engell, udtaler om initiativet
- Vi ved, at spil og betting er tæt forbundet med fodboldkulturen. Derfor føler vi som klub også et ansvar for at tage vare på vores spillere. Både de professionelle og ikke mindst vores børn og unge.
- Det handler om at skabe en kulturændring i hele miljøet omkring klubben. Med vores samarbejde med Center for Ludomani vil vi give spillere, forældre, ledere og trænere de nødvendige værktøjer til at spotte faresignalerne og tage de svære samtaler, når behovet opstår.
- Vi tror på, at vi som klub kan gøre en reel forskel.
Henrik Thrane Brandt, centerleder ved Center for Ludomani, ser også et stort potentiale i samarbejdet
- Vi ser et enormt potentiale i samarbejdet med B.93.
- Sammen kan vi være med til at skabe en reel forandring i fodboldmiljøet. Det er vigtigt, at vi adresserer de udfordringer, der er forbundet med spil og betting, især blandt børn og unge.
- Ved at arbejde tæt sammen med en klub som B.93 får vi mulighed for at påvirke og uddanne både trænere, spillere og forældre direkte.
- Vi håber, at denne indsats kan sætte et eksempel og inspirere flere fodboldklubber til at tage et aktivt ansvar.
Grafik: B.93 og Center for Ludomani.