Vælg en side

På lørdag bliver der på Østerbro Stadion mulighed for at sige tak til Thomas Høegh for en stor indsats i B.93, hvor han har spillet 172 kampe for klubben, scoret 12 mål og været en af de profiler og bærende spillere, som er gået forrest, når der har skullet kæmpes for klubben.

Det seneste år har desværre været præget af uheld og skader. Først brækkede Thomas hånden tidligt i efterårssæsonen, og da han vendte tilbage i træningskampene i vinter, fik han en alvorlig rygskade, som har holdt ham ude siden. Thomas, der snart er uddannet skolelærer og har to små børn, har derfor besluttet at indstille karrieren.

En beslutning, som han selv fortalte holdkammeraterne for nylig.

Det var en hård omgang at fortælle det til drengene, og det var også værre, end jeg havde troet. Jeg havde jo håbet, at jeg skulle fortsætte nogle år endnu og runde de 200 kampe“, siger Thomas Høegh.

Han har været med i både opturene og nedturene igennem de seneste næsten 10 år i B.93. Han var med på det meget stærke hold, der i 2009 var snublende tæt på at rykke op i 1. division, men satte oprykningen over styr på 11 katastrofale minutter i anden halvleg i play off kampen med Brabrand.

Det var en stærkt hold, vi havde, og jeg tror, vi kunne have klaret os i 1. division, så det var meget ærgerligt, at det ikke blev til oprykning“, siger Thomas.

Han var med igen året efter, da det efter 12 sejre i træk i foråret blev til en oprykningskamp mod Hobro, og han var også med i det tunge år, da det i 2012 endte med en nedrykning til Danmarksserien. En nedrykning, som heldigvis med det samme blev vekslet til en oprykning og tilbagevenden til divisionerne i 2013.

Thomas Høegh i 1/8-dels finalen i DBU Pokalen onsdag 6. november 2013. Kampen endte 0-2. Foto: Christian Midtgaard.

Og det er netop denne indsats, som Thomas selv fremhæver som en af de bedste ting at tænke tilbage på i årene i B.93.

Dét at vi fik holdt sammen på en stamme af gode spillere, som byggede et godt kammeratskab og sikre, at vi rykkede hurtigt op igen, vil jeg huske som noget af det bedste i min tid i B.93“, siger Thomas Høegh.

Anføreren har altid været en af dem, der gik forrest med den fysiske træning og med en seriøs indstilling til træning og kamp. Han har altid holdt sin krop i god form og aldrig før haft langvarige skader. Derfor ærgrer det ham også, at det blev en rygskade, der kom til at stoppe karrieren.

Thomas har i dag timer som træner på B.93’s Skole- og Idrætsakademi, og han kunne godt tænke sig at få en rolle i fremtiden i det sportslige arbejde i B.93. Der er ingen tvivl om, at vi i klubben meget gerne ser Thomas Høegh spille en vigtig rolle i B.93 i fremtiden.

1. holdet sikrede sig i lørdags en ny sæson i 2. division efter en overbevisende indsats og en 2-0 sejr mod Avedøre. Men vi håber, at holdet vil slutte af med maner mod BSV, som kommer på besøg på Østerbro Stadion lørdag kl. 15.00. Så klubben opfordrer alle venner af B.93 til at komme og se holdet og til ikke mindst at hylde Thomas Høegh for hans indsats for klubben.

Vi ses på lørdag.