Vælg en side

Pokalinfo før lodtrækningen torsdag.

 

Webredaktionen har flere gange fået det spørgsmål, hvorfor er vi ikke er dem som vinder det fine pengebeløb, som Holstebro vandt – da de vandt den udsatte 3. runde kamp. Taber Holstebro deres kamp, er vi jo det lavest rangerende hold i kvartfinalerne. (Holstebro møder Randers FC 15. december).

Det skyldes at Holstebro er det kvalificerede hold der er kommet længst i turneringen, og dermed vinder de kr. 100.000. Forklaringen er simpel. Beløbet gives til det seriehold der er kommet længst, og B.93 er ikke et seriehold, og var derfor deltagende ind i turneringen på vores niveau.

Dvs. vi var med fra 1. runde i efteråret 2020. Holstebro startede turneringen som seriehold, og det gør de har spillet flere kampe end de andre tilbageværende hold – også B.93.

Næste gang – vil de (ligesom B.93 ) være seedede, fra det man populært kalder “DBU-runderne”

Grundlæggende er det for at hylde de såkaldte små hold – for at komme så langt som muligt. Et motiverende tiltag som DBU har haft succes med en del år, og det gør jo godt at vinde et seks-cifret beløb !!!

Vi må jo heller ikke glemme at B.93 i sæsonen 2013/14 vandt de 100.000 kr. ved at komme længst som Danmarkseriehold (se under bonusinfo).

Lodtrækningen til kvartfinalerne vil ske direkte efter 1/8-delsfinalen Fremad A vs. Brøndby IF, som vises på TV3+. Der er kampstart kl. 18.30.

Faktisk trækkes der lod midt i kampen FCK vs FCM, som sendes på DR 1 kl. 20.15 , men DR har en mere “stram” sendeflade, så derfor har man valgt denne løsning, for at have mere tid til at tale om lodtrækningen.

Bonusinfo
I pokalturneringen 2013/14 havde B.93 havde status som DS-hold, grundet en nedrykning, som er et meget sort kapitel i klubbens historie – hvis ikke den værste.

Den tidlige deltagelse gav sejre over FC Sydhavnen, Rødovre, Herlev, Avedøre og Svebølle, hvilket betød at B.93 blev det seriehold der kom længst. Det gav en solid check på kr. 100.000,- fra DBU. Pokaleventyret sluttede mod AGF, da vi tabte 0-2 i det mørke november, men der var vi var rykket tilbage i 2. division.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Gastón Szerman / Gonzales Photo.