Vælg en side

B.93 har gjort lidt af et scoop.

 

Klubben har tilknyttet Michael Nyberg som fysisk træner for vores 1. senior, og han er ikke hvem som helst. Find ud af hvem Michael er,  ved at læse hans svar på vores tre udvalgte spørgsmål.

Velkommen Michael – fortæl lidt om dig selv.

Michael Nyberg

– Jeg er 39 år, gift med Maria og far til Alexander på 11 år og Caroline på 7 år. Specielt drengene i familien elsker fodbold og Alexander spiller naturligvis også i B.93 (U11 Elite, webred.). Jeg er uddannet human fysiolog fra Københavns Universitet, hvor jeg også i 10 år forskede i hvordan hjerte, kredsløb og muskler fungerer i den arbejdende krop, samt hvordan tilpasninger i disse systemer sker som følge af træning (herunder selvfølgelig fodbold).

– Jeg har siden 2017 været i Novo Nordisk, hvor jeg forsker i udviklingen af medicin til behandling af patienter med sukkersyge samt hjerte-karsygdomme.

Hvad er din praktiske erfaring med fodbold?
– Jeg har tidligere været ansat som fysisk træner i AB i fem år, hvor jeg arbejdede med U17, U19 samt 1. senior (1. division). Det var også her mit samarbejde med Thomas Nørgaard startede.

– Udover mit praktiske arbejde med spillerne i AB har jeg også haft mulighed for gennem min forskning at undersøge hvordan forskellige træningsformer indvirker på den fysiske præstationsevne hos bl.a. elite fodboldspillere. Og det er netop denne kombination af praktisk og videnskabsteoretisk erfaring, som jeg er overbevist vil komme holdet til glæde.

Hvordan kom du i kontakt med B.93?
– Thomas Nørgaard og jeg har altid haft en meget ens tilgang til hvordan et fodboldhold skal trænes, både udenfor og på banen. Og Thomas er også den type træner, der lytter til de forskellige specialister omkring sig, hvilket gør det utroligt behageligt og givende at arbejde med ham.

– Det faktum, kombineret med, at min søn allerede bruger 4-5 dage om ugen på fodbold i B.93, gjorde det relativt nemt at svare ja til Thomas’ tilbud om, at komme og hjælpe med at udløse det meget store potentiale, der ligger i holdet.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.