Vælg en side

B.93’s ligakvinder har forstærket sig med en ny, spændende spiller: Shade Pratt.

Den 26-årige amerikanske offensivspiller har senest spillet i svenske IFK Kalmar i Allsvenskan og før det i de norske Toppserie-klubber Røa og Stabæk.

Inden da spillede hun i Portland sammen med Nadia Nadim for 25.000 tilskuere på hjemmebanen, og de to spillere har stadig kontakt.

I sin universitetstid spillede hun for Maryland Terrapin (University of Maryland) og var desuden en meget hurtig 400 meter-løber.

Shade – med det fulde navn Foladhade Annie Evelyn Pratt – kom til B.93 torsdag og var allerede med i 1-1-kampen mod AaB lørdag. Her fik hun 55 minutter på banen og fik vist sine store kvaliteter og var tæt på at score fra en spids vinkel.

Cheftræner Anders Vang:

– Hun er en hårdtarbejdende spiller med god speed, et fint touch og kan bidrage med erfaring fra at have spillet på højt niveau.

Sportschef Lars Møller:

– Vi ville gerne tilføre yderligere en offensiv spiller til truppen og fik muligheden for at tilknytte Shade. Hun har et højt tempo og er meget direkte i sit spil.

Shade Pratt:

Hun fortæller, at B.93’s spillestil med possession-fodbold og ønsket om at præge kampene passer hende godt.

– Jeg kan godt lide stilen med at spille bolden hurtigt videre.

– I B.93 håber jeg på at udvikle mig og selvfølgelig vinde for at komme i den bedste række. Desuden håber jeg på at kunne hjælpe de unge spillere med min erfaring og teknik, men jeg kan også lære af dem.

At komme til Danmark har ikke været så overvældende for hende, som da hun kom til Norge for to år siden.

– Dengang var det både et kulturelt chok, og jeg var slet ikke vant til at spille udenfor i sne, selv om jeg oprindeligt kommer fra Minnesota (i det nordligste USA), hvor vi spiller indendørs om vinteren.

Af Tage Majland
Foto Christian Midtgaard