Vælg en side

Her er en manual til at forstå den nye turnering.

 

Proceduren/historien
Klubberne i 2. division blev i denne ufrivillige pause enige om en strukturændring, som kom via et forslag fra B.93. Det krævede minimum 75% tilslutning fra klubberne i 2. division at få strukturændringen vedtaget, og da 19 ud af 24 klubber stemte for – kom det på plads. Derefter skulle forslaget godkendes i Divisionsforeningens bestyrelse og endvidere tiltrædes af DBU, grundet rækkerne nedenunder. Disse ting er nu på plads.

Opdeling i selvstændige rækker
Ændringen betyder, at den nuværende 2. division fra 2021/22 sæsonen bliver niveauopdelt i to selvstændige rækker. Titlen på de to rækker er ikke besluttet endnu, men kan drøftes i den kommende sæson, da ændringen først sker fra sæsonen 2021/22. Med ændringen vil de fire øverste rækker i dansk fodbold have samme turneringsstruktur fra 2021/22.

Hvis 2. division bliver en del af den såkaldte genåbningsfase 3
Turneringen startes igen d. 14. juni og spilles færdig med yderligere seks spillerunder. Vigtigt er det at notere at virkningerne af strukturforslaget fra B.93 betyder, at nedrykningen fra 2. Division reduceres fra fem til to hold (nr. 11 og 12 i nedrykningsspillet).

Bonusinfo
I kombination med dette udvides antallet af oprykkere fra Herre-DS til 2. division fra tre til fire hold, mens antallet af nedrykkere fra NordicBet Liga uændret er tre hold.

Det betyder B.93 får en anderledes sæson, men bemærk
Sæsonen 2020/21 en overgangssæson med 28 hold i 2. division. Den spilles med 2 x 14 hold øst/vest som en ”lige ud turnering” over 26 spillerunder, hvilket matcher det faktum, at det bliver en forkortet sæson grundet Covid-19.

I sæsonen 2020/21 vil de to 1’ere rykke op, mens de fire nederste hold fra hver pulje (otte hold) rykker ned i Herre-DS og erstattes af fire oprykkere fra Herre-DS.

For alle øvrige hold i 2. division den kommende sæson gælder, at hvis man bliver nr. 2-6 i sin pulje, så er man i en kommende 1. division sammen med de to nedrykkere fra NordicBet Liga. Bliver man nr. 7-10, så er man en del af en kommende 2. division sammen med de fire oprykkere fra Herre-DS.

Hvis du hænger på endnu, så er dette vigtigt
Dermed er vejen banet for, at sæsonen 2021/22 får en ny og blivende struktur, hvor de 24 klubber fra 2. Division ændres til 12 hold i 1. division og 12 hold i 2. division.

Det bliver med den samme struktur, som de to øverste rækker får – 32 spillerunder i sæsonen, heraf 22 i et grundspil og herefter et slutspil, hvor henholdsvis top seks spiller om oprykning, og bund seks spiller for at undgå nedrykning.

I den nye 1. division bliver der to oprykkere til NordicBet Liga og to nedrykkere til 2. division, og i den nye 2. division bliver der to oprykkere til 1. division og fire nedrykkere til Herre-DS.

 

Skrevet og tolket af Claus Vandborg.
Foto af Christian Midtgaard.