Vælg en side

Klubbens divisionshold har fået ny cheftræner. Valget er faldet på Sune Lærkedahl Jensen, den nuværende U-19 cheftræner i klubben.

Sune Lærkedahl Jensen. Foto: Mark Bernquist.

Sune har været ansat som sportslig ansvarlig for ungdomseliten gennem en del år nu, og samtidig også været cheftræner for klubbens U-19 hold. Sune var før han kom til B.93 ansat som træner i FC Nordsjælland. Sune har DBU’s A-licens. B.93 har skrevet en to-årig fuldtidskontrakt med Sune.

Klubben har siden det stod klart at man skulle finde en ny fuldtidstræner til klubbens divisionshold brugt meget tid på at finde den helt rigtige profil til holdet. Ledelsen i B.93 Kontraktfodbold ApS nedsatte hurtigt et ansættelsesudvalg med sportschef Frank Nielsen i spidsen, som har set mange ansøgninger igennem fra både ind- og udland. Derudover har der været samtaler med en hel del meget kompetente trænere, som alle har været meget interesserede i den nye fuldtidsstilling. På årets sidste dag fik ledelsen indstillingen fra ansættelsesudvalget, og seks timer før 2016 rendte ud kunne Frank Nielsen kontakte den nye cheftræner og ønske ham tillykke med jobbet.

Ledelsen har et stort ønske om at klubbens divisionstræner skal være med til at praktisere bestyrelsens visioner og værdigrundlag. Det betyder, at cheftræneren skal kunne omsætte en god og sund ledelsesstil, hvor den enkelte spiller er i centrum som fodboldmennesker og hvor teamet omkring holdet er til for dem. Den nye træner skal kunne praktisere en spillestil og et system, er er på linje med hele klubbens røde tråd, og han skal indgå i et tæt samarbejde med klubbens øvrige talentudviklingshold. Cheftræneren skal facilitere sin viden og praksis til resten af klubben, og skal gennem sin egen personlighed og kompetencer være en inspiration for alle i klubben. Det er også vigtig, at den nye træner har et stort fokus på talentudvikling.

Klubbens sportschef Frank Nielsen udtaler

Vi har brugt meget lang tid på denne proces, og det er selvsagt fordi det har været ekstremt vigtigt at finde den helt rigtige person til den første fuldtidsstilling siden Christian Andersen var i klubben.

Vi har fået mange henvendelser fra meget kompetente trænere, og det viser bare at både klubben, men også jobbet har været yderst attraktivt. Jeg er overrasket over kvaliteten af de henvendelser vi har fået, men må også samtidig konstatere, at vores krav og forventninger er meget specifikke og krævende, og det har ikke passet på alle de henvendelser, vi har fået. Det har gjort opgaven vanskelig og meget krævende.

Vi har nu fundet den cheftræner, som vi vurderer er mest egnet til at gennemføre divisionsholdets nye målsætninger, men også i forhold til at samarbejde med resten af klubben. Vi har som målsætning, at hele klubben skal hænge sammen. Derfor har det også været vigtigt for os, at den nye træner kan være med til at facilitere det.

Det glæder mig, at en af klubbens egne talenttrænere nu får chancen. Den nåede vi aldrig at give til nuværende trænerprofiler som Thomas Frank, Niels Frederiksen, Johan Lange osv., der alle tidligere har været ungdomselitetrænere i B.93.

Vi glæder os meget til Sune starter op med holdet. Vi har stort set hele teamet på plads omkring Sune. Han har bestyrelsens, den sportslige ledelses og ikke mindst 1. holdets opbakning, så jeg håber og tror på, at alle vil tage godt imod ham. Vi er alle klar til at stå sammen om de mange spændende udfordringer, der venter os i 2017.”

Sune Lærkedahl Jensen udtaler

Jeg er utrolig glad og stolt over at have fået stillingen som cheftræner for 1. senior i B.93.

Vi har haft gang i en meget udviklende og spændende proces i ungdomsafdelingen de sidste tre år, og den proces ser jeg frem til at føre videre. Der er virkelig mange talentfulde spillere i 1. holdstruppen, og jeg ser frem til, sammen med dem, at videreudvikle set-uppet og jagte en masse sejre.

Sune starter op med holdet torsdag 12. januar 2017, når han returnerer fra sin ferie i udlandet.

Yderligere oplysninger

Frank_Nielsen_Aug2016_WebSportschef
Frank Nielsen
Mobil: 60 64 47 50
frank@b93.dk

 

 

 

Læs også interviewet med Sune fra 26. februar 2016.