Vælg en side

Som et nyt og spændende initiativ har B.93 indledt et samarbejde med det grønlandske fodboldforbund.

Samarbejdet betyder, at det grønlandske landshold kommer til Danmark til sommer og afholder deres træningslejr på B.93’s idrætsanlæg, inden turen går til det uofficielle VM i Rusland. Derudover skal B.93 spille træningskamp mod det grønlandske fodboldlandshold på Østerbro Stadion i forbindelse med deres VM-forberedelse.

Udover kampen og træningslejren vil B.93 og det grønlandske fodboldforbund – og dets bedste trænere – udveksle træningsideer og sparre omkring talentudvikling.

Det er hensigten, at landstræner Tekle Chebrulul sender sine to-tre bedste spillere fra landsholdet til prøvetræninger på 2. divisionsholdet i B.93. Det vil modne de grønlandske landsholdsspillere samtidig med, at der kan blive tale om at tilknytte enkelte spillere til 2. divisionsholdet, hvis evnerne rækker.

Rudi_Groenland_715px

Fra venstre mod højre: Grønlands landstræner Tekle Chebrulul, B.93’s cheftræner Morten Rutkjær og formand for det grønlandske fodboldforbund John Thorsen efter aftalens indgåelse.

Aftalen er kommet i stand med landstræner for det grønlandske fodboldlandshold Tekle Chebrulul via cheftræner Morten Rutkjærs besøg på Grønland.

Cheftræner Morten Rutkjær udtaler:

Grønlandsk fodbold er i offensiven i disse år, og der sker mange ting deroppe. Forbundet er meget interesserede i at sende deres bedste landsholdspillere til Danmark, og så faldt valget på B.93 med et af de bedste talentudviklingsmiljøer på Sjælland og gode og trygge omgivelser at udvikle sig i.

Det er et nyt og spændende projekt for B.93. Der sker noget nyt, og det er endnu et hak opad for optimismen i B.93. Jeg mener ikke vi skal være så bange for at hoppe ud i noget nyt som klub. Jeg ser det nye tiltag som meget opløftende, anderledes og inspirerende for klubben. Mens vi kan få input fra en anden fodboldkultur kan vi omvendt især hjælpe det grønlandske landshold med at udvikle sine bedste spillere, så de kan præstere bedre på landsholdet.

Forbundet søgte et samarbejde med en klub, som har et godt talentudviklingsmiljø omkring  1. holdet. Det har vi i B.93,” udtaler Morten Rutkjær.

Aftalen gælder de næste tre år.

Se B.93 TV interview med Morten Rutkjær om det nye samarbejde.

Yderligere oplysninger

Morten_Rutkjaer_WebCheftræner
Morten Rutkjær
Mobil: 20 64 89 39
mr@b93.dk