Vælg en side

B.93 har lavet en aftale med Aske Lundsgaard, som indtræder i en rolle som fysisk træner for divisionsholdet, samt U17 og U19, ligesom der er planer om at han skal være inde over U13.

 

Vi fik hovedpersonerne til at udtale sig omkring dette tiltag.

Cheftræner Danny Jung

– Aske har valgt at stille støvlerne på hylden. Det er klart, at det bliver hårdt for holdet at undvære sin anfører og mangle den styring og gejst til træning og kamp. Han har i stedet valgt at forfølge en anden af sine passioner: at arbejde med det fysiske aspekt på eliteplan.

– Vi så straks en mulighed for at vende det til noget positivt, og tilbød Aske at blive fysisk træner i B.93. Vi turde ikke håbe på at det gik i orden, da Aske udover at være en fantastisk fyr også er dygtig, dedikeret og meget eftertragtet.

– Heldigvis takkede han ja, og det er vi SÅ tilfredse med. Hermed tilføjes trænergruppen en kapacitet, og spillergruppen får fortsat glæde af Askes tilstedeværelse.

Aske Lundsgaard

– Mit stop som spiller kommer måske lidt pludseligt for nogen, men jeg har i noget tid gerne ville fokusere på at få min uddannelse mere i spil i min hverdag. Det var bestemt ikke nogen nem beslutning. Så jeg håber også på at kunne træne med engang i mellem.

– Nu kan jeg bruge min viden og erfaring til at få spillernes fysiske formåen til at være i top. Klubbens ambitionsniveau kombineret med min kærlighed til klubben gjorde det til et godt skridt for mig – også hvis jeg en dag vil forsøge mig som træner.

– Jeg havde også lidt problemer med at få det til at passe tidsmæssigt med job og firma. Derfor er jeg glad for at kunne få en rolle i klubben og stadig være sammen med drengene og resten af klubben.

Sportsdirektør Patrick Mtiliga

– Vi er rigtig glade for at have Aske tilbage i den nye funktion som fysisk træner og ikke mindst et fantastisk eksempel på at vi i B.93 først og fremmest gerne vil rekruttere internt.

– Jeg har løbende været i dialog med Aske over julen og jeg ved at det var en rigtig svær beslutning for ham at stoppe fodboldkarrieren.

– Men når en dør lukker, så åbner en anden. Jeg tror at det er en perfekt mulighed for Aske til at kombinere sin passion for fodbold med arbejde.

Webredaktionen kan tilføje, at Aske har spillet 52 kampe på 1. senior (lavet et mål) og fik sin debut i efteråret 2016. Vi ønsker Aske, og vores 1. herreseniorhold, held og lykke med det nye spændende karriereskift.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Christian Midtgaard.