Vælg en side

B.93 slår Husum i pokalen og kigger fremad mod FC Damsø på lørdag.

 

Husum – B.93 1-2 (1-1)

0-1 Hannah Holgersen (3′)
1-1 Christine Rotheisen (18′)
1-2 Josefine Funch (77′)

Husumparken
Tilskuertal ikke noteret, webred.

Sydbank Kvindepokalen, 2. runde.

På Husumparkens kunstgræs mødte B.93 hjemmeholdet en onsdag aften, hvor også aftensolen havde besluttet sig at dukke op. B.93 lagde ud med et hurtigt og gennemspillet mål på Husums grønklædte vogter, sparket overbevisende ind af Hannah Holgersen.

Efter et hjørnespark udlignede Husum i 1. halvleg til 1-1.

En uheldig hånd på bolden blev til frispark til Husum lige udenfor feltet, men trods den fordelagtige position gik den langt over overlæggeren.

Første halvleg var for B.93’s vedkommende præget af en modvind. Der manglede lige det sidste, og Husum sparkede sig ud af flot B.93 pres. Der var særligt gang i højre fløj og kant, hvor ’93ernes offensive del tog mange gode løb oppe i Husum målmandsfelt.

B.93 havde et godt aggressivt boldpres og fik skabt en farlig situation, hvor afslutningen desværre ramte stolpen.

Efter et godt opløb af Josefine Funch, hvor hun sprintede fra sin direkte modstander afsluttede hun sikkert til 2-1 til pigerne fra B.93.

Sissel Bøje Kielnhofer havde to farlige langskud fra kanten af straffesparksfeltet inden for få minutter.

Anden halvleg var stærkt domineret af udeholdet, hvor det meste af spillet foregik nede på Husums banehalvdel og på B.93’s præmisser. Kampen sluttede 2-1 til B.93, og vi er videre i pokalturneringen.

Udtalelse fra cheftræner Rasmus Good

– Pokalkampe har altid deres eget liv, så vi vidste at det ikke ville blive nogen let kamp så længe kampen var uafgjort.

– Vi får et meget hurtigt mål, men derfra var de svære at åbne. De spillede mand-mand stort set over hele banen, så det var vigtigt for os at have modsatrettede bevægelser og god timing i både dybdeløb og modløb, men det hele blev smeltet lidt sammen i første halvleg, så vi havde mange spillere som løb i samme rum, støttebevægelser var ikke helt på plads og den tekniske kvalitet var ikke god nok.

– De vælger at trække sig allerede fra første fløjt og går i et lavt pres, hvor de forsøger at komme afsted i omstillinger. Omkring deres mål, så starter det også med at vi ikke får stoppet deres omstilling tidligt nok, fordi vores positioner og beslutninger ikke var gode. Så de spiller sig under vores bagkæde og vi forærer et hjørnespark væk.

– På et hjørnespark kan mange ting ske og det var deres første afslutning i kampen, men det er jo også nok, når vi ikke får gjort vores ting ordentligt. Derefter var kampen uafgjort, men kampbilledet var det samme. Vi var på bolden på deres banehalvdel, men manglede den tekniske kvalitet og den rigtige timing i bevægelserne, for at blive rigtig farlige.

– I pausen laver vi mange taktiske ændringer rent positionelt, som gør at vi har flere lag i holdet til 2. halvleg og der er mere struktur på vores pladsrotation. Mand-mand er rigtig svært at spille imod hvis man ikke bevæger sig godt og med den rigtige timing, men som halvlegen skred frem og især efter indskiftningen af Troldborg og Nisse, åbnede der sig en masse plads, vi bevarede roen og vi vidste at det var et spørgsmål om tid, før vi ville score.

– Husum har ikke en eneste afslutning i den halvleg, hvilket fortæller meget godt hvor gode vores positioner var. Vores 2. halvleg var rigtig god og den er jeg meget tilfreds med.

– Vi skal være bedre til at lave gennembrud fra centralt rum og halvrum mod hold som står meget lavt og med mange spillere tæt på hinanden. Det er svært og kræver en masse kvalitet, men det er noget vi skal bygge på.

– Vi er glade for at være videre i pokalen og kigger fremad mod FC Damsø på lørdag klokken 14.00.

Holdet på banen

Ida Tommerup

Silje Simonsen
Kristine Lindgaard (ud 64′)
Julie Madsen
Sissel Kielnhofer

Josefine Funch
Nikoline Andresen
Emilie Langhorn (ud 64′)

Linnéa Borbye (ud 82′)
Karoline Wietz
Hannah Holgersen

På bænken

Emilie Schrøder
Amélie Wittenkamp
Nicoline “Nisse” Lieber (ind 64′)
Viktoria Einsbor (ind 82′)
Frederikke Troldborg (ind 64′)
Martha Langskov Nielsen

Referat af  Amanda Dahlerup.
Fotos af  Claus Vandborg.