Vælg en side

Odder-B.93 2-2(1-2)

0-1 Mohammad Ali (2′)
0-2 Oliver Drost (40′)
1-2 Malte Kastrup (45′)
2-2 Tue Ullerup (84′)

Kunstgræsbane ved Spektrum Odder.
136 tilskuere.

Lørdagens udebanetur gik til Odder, en snes kilometer syd for Brabrand. Kampen blev afviklet på kunstgræs, da kommunen ikke havde gjort Odders græsbane spilbar.

B.93 fik en drømmestart på kampen, da Andreas Heimer fandt Mohammad Ali med en stikning i dybden. Alene med målmanden var Mo sikkerheden selv. Bolden fladt over i det lange hjørne, 0-1 i kampens andet minut.

Nogle minutter senere fik Mo en lignende mulighed, da han fik vristet sig fri af hjemmeholdets midterforsvar, men denne gang fik han ikke snert i afslutningen, som endte i målmandens benparade.

I det hele taget var det et veloplagt B.93-hold, der skabte halvlegens bedste muligheder. Mens det blåklædte hjemmehold udelukkende satsede på dødbolde, udfordrede B.93 konstant det jyske forsvar med hurtigt og direkte spil. Efter et mønsterangreb blev højrebacken Jonas Berg spillet helt fri i feltets højre side, men Berg var tydeligvis ikke vant til at stå ansigt til ansigt med modstanderens målmand, i hvert fald fik han dårligt nok træf på bolden i den oplagte position.

Til gengæld fik Oliver Drost ordentligt ram på kuglen seks minutter før pausen, da han tog på et par træk ind i banen og sendte et fladt skud mod mål fra omkring tyve meters afstand. Bolden strøg i mål under en målmand, der ellers strakte sig det bedste, han kunne. 2-0 til B.93.

Drost var blevet lovet en chokoladeskildpadde for hver gang, han skød på mål, åbenbart en god motivation, for kort efter fyrede han løs igen, denne gang fik målmanden dog pareret endnu en kvalificeret afslutning.

Men netop som pausefløjtet nærmede sig, fik Odder bragt sig ind i kampen, da et hjørnespark fra højre blev forlænget i mål ved nærmeste stolpe. 1-2 ved pausen, selv om B.93 egentlig havde haft spil og chancer til en større føring.

Odder kom ud til anden halvleg med noget større angrebslyst og optimisme, hvilket gav dem større andel af spillet, uden at de dog for alvor var farlige, bortset fra et forsøg i sidenettet.

Men som anden halvleg skred frem, fik B.93 stadig mere kontrol over spillet, trods savnet af Andreas Heimer, der måtte udgå i pause med lyskeproblemer. B.93 havde flere tilløb til gode muligheder, men manglede lige den rigtige adresse på den sidste aflevering for at spille sig frem til en chance, der kunne lukke kampen.

Og så skete det, som vi har set så uendeligt mange gange før: I en fase af kampen, hvor B.93 spillede bolden sikkert rundt og blot skulle færge sejren i land, blev et øjebliks uopmærksomhed i forsvaret straffet øjeblikkeligt. Helt unødvendigt fik en Odder-spiller lov at smutte igennem i feltets højre side, hans flade indlæg fandt Tue Ullerup, der fra nært hold kunne sende udligningen i mål.

2-2 blev kampens resultat af en kamp, som B.93 ellers gennemførte eksemplarisk, når man altså lige ser bort fra den afgørende detalje, at vi åbenbart også i denne sæson forsøger at slå verdensrekord i at sætte føringer over styr. Det mindede faktisk om en light-udgave af mareridtet i oprykningskampen i Brabrand for snart syv år siden. For pokker, hvor var det ubehageligt. Men lad os nu ikke glemme alt det fine B.93-spil, kampen bød på. Det giver trods alt grund til en vis optimisme, at B.93 i den grad var i stand til at dominere en papiret vanskelig udekamp. Fortsætter vi med det gode spil, må det da kaste mange points af sig i dette forår.

Emil Farver: “Jeg synes, vi har tabt to points. Vi spillede en god kamp, men vi skal blive skarpere i begge felter.”

Holdet på banen:

Ronni Raun

Jonas Berg
Martin Heisterberg
Marco Holst
Emil Farver

Andreas Kaltoft
Anton Peterlin

Emmanuel Ogude (ud 81′)
Andreas Heimer (ud 46′)
Oliver Drost

Mohammad Ali (ud 89′)

På bænken:

Omar Roshani (ind 46′)
Mads Nielsen (ind 81′)
Nicolai Olsen (ind 89′)
Bjørn Zabell
Frederik Bruhn